Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Για παιδιά από 4 ετών

Νέα σειρά: Η Περ αποφασίζει

Εγώ και οι άλλοι της Μαριέττας Κόντου
εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος

Η Περ είναι παιδί σαν και σένα. Και θέλει να μεγαλώνει ελεύθερη σαν όλους τους ανθρώπους. Ακολούθησέ την!

Η Περ είναι το παιδί που όλοι μεγαλώνουμε. Έχει απορίες, δισταγμούς, μπερδέματα, αλλά κυρίως έχει συναισθήματα, ανάγκες και όρια που την προστατεύουν. Από εμάς χρειάζεται μια ασφαλή καθοδήγηση, έναν οδηγό αγάπης για να ξέρει ακριβώς τι είναι καλό για εκείνη και τι όχι. Να μάθει να εμπιστεύεται τους σωστούς ανθρώπους γύρω της αλλά και τον εαυτό της, τα θέλω της, το ένστικτο και τα όριά της. Η σωστή και ασφαλής διαμόρφωση αυτών των ορίων είναι δουλειά όλων μας!
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς και δραστηριότητες για παιδιά.

Δείτε όλα τα βιβλία της Μαριέττας Κόντου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 5 ετών

Τσάι φράουλας στη φωλιά του Ασβού της Εουλάλια Κανάλ
εικονογράφηση: Τόνι Γκαλμές
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ο Αρκούδος ψάχνει τα γυαλιά του. Ο Ασβός τον ύπνο του, ο Λύκος έναν φίλο και ο Σκίουρος… την ευτυχία. Ώρα για τσάι φράουλας.

Ο Αρκούδος έχει χάσει τα γυαλιά του, και χωρίς αυτά όλα μοιάζουν ασπρόμαυρα. Ο Ασβός έχει χάσει τον ύπνο του, ο Λύκος ψάχνει έναν φίλο και ο Σκίουρος… αυτός αναζητά την ευτυχία. Και τώρα; Αν μοιραστούν ένα φλιτζάνι τσάι φράουλας και κουβεντιάσουν για τις περιπέτειές τους, ίσως μπορέσουν να βρουν την απάντηση.
Ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο, γεμάτο ευαισθησία, μια απολαυστική ιστορία για τη φιλία και για την αναζήτηση της ευτυχίας, με υπέροχη εικονογράφηση.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 5 ετών

Νέα σειρά: Παίξε-μάθε-κόλλα-φτιάξε
συγγραφέας: Λίζα Ρέιγκαν
εικονογράφηση: Μπέθανι Καρ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Δεινόσαυροι

Διάστημα

Δύο υπέροχα βιβλία που περιλαμβάνουν το καθένα: Ένα σωρό συναρπαστικές πληροφορίες για τους δεινόσαυρους και το διάστημα, ασκήσεις και δραστηριότητες, 150 πολύχρωμα και 30 φωσφοριζέ αυτοκόλλητα, καθώς και 16 σελίδες με αποσπώμενα μέρη για να φτιάξουν τα παιδιά επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες και όμορφες κατασκευές.

Σειρά: Ταξίδι στη γνώση

Ταξίδι στα έγκατα της Γης του Τίμοθι Νάπμαν
εικονογράφηση: Γουέσλι Ρόμπινς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Σκάψε κι εσύ μέχρι τα έγκατα της Γης και ανακάλυψε τι συμβαίνει βαθιά κάτω από τα πόδια σου.

Τι συμβαίνει βαθιά κάτω από τα πόδια μας; Ποια ζώα ζουν κάτω από την επιφάνεια της Γης; Τι προϊστορικούς θησαυρούς μπορούμε να βρούμε στο υπέδαφος; Ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέχρι τα έγκατα της Γης, μαζί με την Άλι, τον Όλι και τον σκυλάκο τους τον Γούφερ, για να το μάθουμε!
Θα ανακαλύψουμε χαλάσματα αρχαίων κτιρίων και απολιθώματα δεινόσαυρων, θα ταξιδέψουμε με το μετρό, θα εξερευνήσουμε υπόγεια σπήλαια και υποθαλάσσια ηφαίστεια, μέχρι να φτάσουμε στον πυρήνα της Γης!

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης στην ίδια σειρά:
Ταξίδι στο διάστημα
Ταξίδι στην ιστορία
​Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών

Για παιδιά από 9 ετών

Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα της Μαρίζας Ντεκάστρο

Μια συνάντηση με τη σπουδαία Άλκη Ζέη που θα συγκινήσει κάθε μικρό και μεγάλο αναγνώστη.

Ένα απολαυστικό βιβλίο για να γνωρίσουμε την πολυτάραχη ζωή και το αναγνωρισμένο έργο της πολυβραβευμένης και πολυμεταφρασμένης συγγραφέα, που θα συγκινήσει κάθε αναγνώστη, μικρό και μεγάλο.
Το εξαιρετικό κείμενο της Μαρίζας Ντεκάστρο συνδυάζεται αριστοτεχνικά με τον μοντέρνο σχεδιασμό του βιβλίου, που περιλαμβάνει πλούσιο εικονογραφικό υλικό από τη ζωή της Άλκης Ζέη. Ένα έργο που θα αποκαλύψει στα παιδιά –και όχι μόνο– πολλές λεπτομέρειες από τη ζωή και τα βιβλία της αγαπημένης συγγραφέα και θα ζωντανέψει με κινηματογραφικό σχεδόν τρόπο μια πορεία πλούσια σε γεγονότα, εμπειρίες και συναισθήματα. Περιλαμβάνει φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο της Άλκης Ζέη.

Βρείτε όλα τα βιβλία της Μαρίζας Ντεκάστρο που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Σειρά: Εμείς οι ασταμάτητοι

Γιατί ο κόσμος δεν είναι δίκαιος του Yuval Noah Harari
εικονογράφηση: Ricard Zaplana Ruiz
μετάφραση: Μιχάλης Λαλιώτης

Αν έχεις την περιέργεια να μάθεις γιατί κάποιοι έχουν τόσο πολλά ενώ άλλοι τόσο λίγα, διάβασε αυτό το βιβλίο!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια/Μεταίχμιο.

Γιατί ο κόσμος δεν είναι δίκαιος; Γιατί κάποιοι από εμάς έχουμε περισσότερα από τους άλλους; Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι συμφωνούν να υπακούν σε νέους ηγέτες; Η απάντηση είναι μία από τις πιο παράξενες ιστορίες που θα ακούσετε ποτέ σας. Και είναι αληθινή.
Τα περισσότερα βιβλία ιστορίας είναι γεμάτα βασιλιάδες, βασίλισσες και στρατηγούς. Αλλά από πού ήρθαν όλοι αυτοί; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι ζουν σε παλάτια και διατάζουν τους άλλους, ενώ οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα παλάτια και να υπακούν σε διαταγές: Στον δεύτερο τόμο της σειράς «Εμείς οι ασταμάτητοι» για νεαρούς αναγνώστες και όχι μόνο, ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας του Sapiens και καταξιωμένος ιστορικός και φιλόσοφος Υuval Noah Harari εξηγεί με σαφήνεια και χιούμορ σε αναγνώστες από 9 ετών πώς μια επανάσταση που συνέβη πριν από 10.000 χρόνια εξακολουθεί να επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε σήμερα και με τη βοήθεια της όμορφης έγχρωμης εικονογράφησης από τον Ricard Zaplana Ruiz μας δείχνει πώς πήγαν όλα στραβά και πώς θα μπορούσαμε να τα διορθώσουμε.
Οι άνθρωποι είμαστε κατακτητές και αχόρταγοι, πιο δημιουργικοί και πιο καταστροφικοί, ή με μια λέξη – ασταμάτητοι! Όμως, όπως τονίζει η σειρά «Εμείς οι ασταμάτητοι», ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν έπρεπε να είναι όπως είναι. Οι άνθρωποι τον έκαναν έτσι, και οι άνθρωποι μπορούν να τον αλλάξουν. Κάθε βιβλίο της σειράς εξερευνά ένα διαφορετικό κομμάτι της ιστορίας μας, χρησιμοποιώντας το χιούμορ ως τρόπο σε σοβαρά θέματα.
Αφού αφηγήθηκε την ιστορία του πώς φτάσαμε να κυριαρχήσουμε στον πλανήτη, στον πρώτο τόμο της σειράς Πώς κατακτήσαμε τον κόσμο, ο Yuval Noah Harari στρέφει το βλέμμα στην εξερεύνηση του τρόπου με τον οποίο συνυπάρχουμε. Στο Γιατί ο κόσμος δεν είναι δίκαιος μαθαίνουμε πώς ένα αθώο πείραμα καλλιέργειας σιταριού οδήγησε σε λιμούς, επιδημίες και πολέμους. Βλέπουμε πώς οι αρχαίοι σπασίκλες δημιούργησαν τη γραφή και γιατί πληρώνουμε φόρους. Γνωρίζουμε δύο ομιλητικούς σκελετούς, έναν κροκόδειλο με χρυσά σκουλαρίκια και πενήντα δισεκατομμύρια καταθλιπτικά κοτόπουλα – και ανακαλύπτουμε πώς η ικανότητα των ανθρώπων να ελέγχουν τα φυτά και τα ζώα οδήγησε κάποιους στην προσπάθεια να ελέγχουν τους άλλους ανθρώπους.

Κυκλοφορεί επίσης το πρώτο βιβλίο της σειράς: Εμείς οι ασταμάτητοι: Πώς κατακτήσαμε τον κόσμο.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 6 ετών

Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Η μάγισσα με την ηλεκτρική σκούπα του Κώστα Πούλου
εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Μια μάγισσα που παλεύει με τον κακό εαυτό της και την τεχνολογία!

Κατά βάθος η κυρία Κάκια, η κακιά μάγισσα, δεν είναι κακή. Θέλει η καημένη να γίνει καλή, αλλά έχει ένα σωρό μπερδέματα με την τεχνολογία, που της βγάζουν τον χειρότερό της εαυτό. Με τους κανονικούς ανθρώπους, πάλι, έχει μια σχέση έτσι κι έτσι, δηλαδή ούτε καλή ούτε κακή. Άλλα τους λέει αυτή και άλλα καταλαβαίνουν εκείνοι. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι κάνουν πως δεν ακούν αυτά που τους λέει ή είναι πραγματικά κάπως κουφοί. Λογικό, λοιπόν, είναι να συμβαίνουν και μερικά μικροατυχήματα…

Δείτε όλα τα βιβλία του Κώστα Πούλου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Για παιδιά από 7 ετών

Νέα σειρά: Μονοκερούπολη

Μονοκερούπολη: Γκλίτερ, πλεξούδες και ιπτάμενοι μπελάδες της Άννα Πουνσέτ

εικονογράφηση: Ντιάνα Βιθέδο
μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη
Μια μαγική ιστορία φιλίας, θάρρους και… γκλίτερ!

Ας γνωρίσουμε την Κλαυδία που μόλις μετακόμισε στη Μονοκερούπολη, το πιο μαγικό μέρος του κόσμου! Εδώ οι μονόκεροι πετάνε, και στο σχολείο κάνουν μάθημα Μαγικών Φίλτρων. Για Μαθηματικά ούτε λέξη!
Εντάξει, η Μονοκερούπολη είναι απίθανη, αλλά όχι και τέλεια. Στο σχολείο Ανώτερης Μαγείας κανένας δε γλιτώνει τις εξετάσεις. Αύριο κιόλας η Κλαυδία έχει τη δοκιμασία πτήσης με μονόκερο! Θα καταφέρει να μάθει να πετάει σε χρόνο μηδέν;

Για παιδιά από 9 ετών

Σειρά: Τζάσπερ Γουλφ

Σχολικά και άλλα (τριχωτά) προβλήματα! της Άντγιε Στσίλατ

εικονογράφηση: Γιαν Ράιζερ
μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη
Δύσκολοι καιροί για λυκάνθρωπους. Ειδικά όταν πρέπει να πάνε και σχολείο…

Ένας λυκάνθρωπος στο σχολείο;!
Ήρθε η ώρα ο Τζάσπερ Γουλφ, ο πιο κουλ λυκάνθρωπος της πόλης, να πάει σχολείο μαζί με τα κανονικά παιδιά. Οι γονείς του φοβούνται ότι η μυστική του ταυτότητα θα αποκαλυφθεί. Μόνο η φίλη του η Έλι έχει ξετρελαθεί απ’ τη χαρά της. Όλα δείχνουν ότι η σχολική ζωή δε θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση για τον Τζάσπερ. Πόσο μάλλον όταν ο ορκισμένος εχθρός του, ο Κάρτερ, πηγαίνει κι εκείνος στο ίδιο σχολείο, έχοντας μάλιστα μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: να του κάνει τη ζωή κόλαση…

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το πρώτο βιβλίο της σειράς: Τζάσπερ Γουλφ: Ο πιο κουλ λύκος της πόλης.