Μόλις κυκλοφόρησαν

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Ο κόσμος με αυτοκόλλητα

Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και κόλλησε περισσότερα από 300 αυτοκόλλητα!

Η ζούγκλα της Μαριάνα Ρούιζ Τζόνσον

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Τίτλος πρωτοτύπου: Sticker Safari: Jungle

Είναι σίγουρο ότι θα κολλήσεις με αυτό το υπέροχο βιβλίο με αυτοκόλλητα που θα σου μάθει τα πάντα για τις ζούγκλες! Από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου μέχρι τα μανγκρόβια δάση της νοτιοανατολικής Ασίας, υπάρχουν τόσα να μάθεις αλλά και να κάνεις…

Ο ωκεανός της Μαριάνα Ρούιζ Τζόνσον

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Τίτλος πρωτοτύπου: Sticker Safari: Ocean

Είναι σίγουρο ότι θα κολλήσεις με αυτό το υπέροχο βιβλίο με αυτοκόλλητα που θα σου μάθει τα πάντα για τους ωκεανούς! Από τους πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους μέχρι τα κατασκότεινα βάθη της αβύσσου, υπάρχουν τόσα να μάθεις αλλά και να κάνεις…

Τα βιβλία της σειράς με περισσότερα από 300 αυτοκόλλητα θα ξετρελάνουν τους μικρούς αναγνώστες! Από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου μέχρι τα μακρόβια δάση της νοτιοανατολικής Ασίας και από τους πολύχρωμους κοραλλιογενείς ύφαλους μέχρι τα κατασκότεινα βάθη της αβύσσου υπάρχουν τόσα να μάθει και να κάνει κανείς.


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη της Τζαν Φέρνλι

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Μια έξυπνη ιστορία που θα ενθουσιάσει όλους τους μικρούς αναγνώστες από τη βραβευμένη συγγραφέα και εικονογράφο. Είναι δύσκολο να πει κανείς όχι σε έναν αρουραίο με καπέλο! Μια ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Έντγκαρ, έναν χαριτωμένο γάτο, και τον Επιθεωρητή, έναν αρουραίο που έχει συνηθίσει να παίρνει πάντα αυτό που θέλει…

—–

Για παιδιά από 6 ετών

Παραμύθια με καρπούζι της Ιωάννας Μπαμπέτα

εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Ένα σκληρόδετο βιβλίο που μιλάει για μέρες γεμάτες παραμύθια, γεμάτες αλήθεια, άρωμα θάλασσας και γεύση καλοκαιριού. Η θάλασσα παραμένει λαμπερή και το καρπούζι γλυκό, ενώ η γιαγιά κοιτά ψηλά από τον ουρανό. Τα παραμύθια της όμως συνεχίζουν να ακούγονται. Κι είναι γλυκά. «Μια φορά κι έναν καιρό…»

Για παιδιά από 6 ετών
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες 6+

Σημαία στον ορίζοντα της Κατερίνας Ζωντανού

εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Έα αλληγορικό παραμύθι με θέμα τη μετανάστευση, ιδανικό για να ευαισθητοποιήσει αλλά και να αναπτύξει τη φαντασία των παιδιών.
Ας πούμε ότι πρέπει να φύγετε μακριά απ’ το σπίτι, δεν ξέρετε για πόσο, δεν ξέρετε για πού και μη ρωτάτε γιατί. Πείτε ότι κινδυνεύετε. Έχετε στη διάθεσή σας ένα κουτί για να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα. Τι θα διαλέξετε; Ποια είναι τα απαραίτητα; Και μπαίνουν σε κουτί;

——-

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ

Η Αλίκη στη Χώρα της Βαρεμάρας του Έντουαρντ Μπέρι

μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Ένας μοχθηρός κακός προσπαθεί να καταστρέψει τις κλασικές ιστορίες και να εξαφανίσει τη λογοτεχνία. Έτσι, ένα πιστόλι λέιζερ βρέθηκε στα χέρια του Κάπτεν Χουκ, ένας γκρινιάρης νάνος έγινε σωματοφύλακας και ένας δράκος επιτέθηκε στον Δον Κιχώτη. Και τώρα ήρθε η σειρά της καημένης της Αλίκης! Η Άλμπα και ο Ντιέγκο πρέπει να βρουν έναν τρόπο να σώσουν το Άσπρο Κουνέλι και να μην επιτρέψουν η Χώρα των Θαυμάτων να μετατραπεί σε Χώρα της Βαρεμάρας!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν επίσης:
Το χαμένο βιβλίο
Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός
Ο Δον Κιχώτης και ο δράκος

Για παιδιά από 10 ετών
Νέα σειρά: Timeless

Ο Ντιέγκο και οι Φύλακες του Απερατλαντικού του Αρμάντ Μπάλταζαρ

μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Με περισσότερες από 150 εκπληκτικές εικόνες, ο Αρμάντ Μπάλταζαρ παραδίδει το πρώτο βιβλίο μιας ευφάνταστης νέας σειράς, έναν κινηματογραφικό άθλο. Στα δέκατα τρίτα γενέθλιά του, ο Ντιέγκο μαθαίνει για ένα ιδιαίτερο χάρισμα που διαθέτει· ένα μυστικό που αποτελεί μέρος κάτι πολύ πιο μεγάλου – κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει. Μαζί με τους φίλους του ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να σώσουν τον κόσμο τους.
Η Χρονική Σύγκρουση ήρθε από κάπου πέρα από τα αστέρια, ένα κοσμικό γεγονός που κατακερμάτισε χώρο και χρόνο, σκίζοντας τη Γη και αναμορφώνοντάς τη σε κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτός είναι ο κόσμος που γεννήθηκε ο Ντιέγκο Ριμπέρα. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν ταυτόχρονα. Πέρα από κάθε χρονικό όριο. Στο Νέο Σικάγο, οι διάδρομοι του Γυμνασίου του Ντιέγκο είναι γεμάτοι από παιδιά όλων των ιστορικών εποχών και πολιτισμών, από όλο τον κόσμο. Τα κομμάτια δεν ταιριάζουν πάντοτε καλά μεταξύ τους, αλλά αυτός είναι ο κόσμος του και τον αγαπάει. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν συμμερίζονται την αγάπη του.
Όταν ο πατέρας του, κορυφαίος μηχανικός της νέας εποχής, αιχμαλωτίζεται από τους Ετέρνουμ, ο Ντιέγκο πρέπει να τον σώσει και να εμποδίσει τη μοχθηρή αυτή ομάδα να διαταράξει την εύθραυστη ειρήνη που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στους ανθρώπους.