Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας της Σου Γκρέιβς


Βιβλία για να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα παιδιά τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους. Περιλαμβάνουν οδηγό για τους ενήλικες, µε ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες και συζήτηση µε το παιδί. Οι εικόνες χωρίς κείμενο στο τέλος των βιβλίων δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να διηγηθούν µε δικά τους λόγια µια ιστορία σχετική µε το θέµα.
εικονογράφηση: Εμανουέλα Καρλέτι, Ντεζιντέρια Γκουιτσαρντίνι

Δε θέλω να περιμένω

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την αξία της υπομονής.
Η Μέιζι δεν έχει καθόλου υποµονή! Εκνευρίζεται και στενοχωριέται όταν πρέπει να περιμένει τη σειρά της, είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο. Θα μπορέσει η μεγαλύτερη αδερφή της, η Λόλα, να της δείξει μερικούς τρόπους για να γίνει πιο υπομονετική;

Και γιατί πρέπει;

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να μάθεις να σέβεσαι τα πράγματα και τη γνώμη των άλλων.
Ο Μάικλ δυσκολεύεται να δείξει σεβασμό στους άλλους. Όταν όμως όλοι θυμώνουν μαζί του, στενοχωριέται. Θα μπορέσει να μάθει να σέβεται τα πράγματα και τη γνώμη των άλλων, ώστε να νιώσουν καλύτερα και εκείνοι αλλά και ο ίδιος;

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Η μυθολογία σαν παραμύθι

Είμαι η Ήρα του Κώστα Πούλου

εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Απ’ όλα τα φρούτα πιο πολύ μου αρέσει το ρόδι. Από τα ζώα, εκτός από τον κούκο, μου αρέσει πολύ το παγόνι. Όταν με βλέπει, ανοίγει την πολύχρωμη ουρά του σαν βεντάλια. Έχει πάνω της αμέτρητα ζωγραφισμένα μάτια που κοιτάζουν με απορία. Είμαι η Ήρα, η γυναίκα του Δία, του πατέρα των θεών και των ανθρώπων.

Είμαι ο Ήφαιστος του Κώστα Πούλου

εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Με λένε Ήφαιστο και είμαι ανάπηρος. Παρόλο που έχω γονείς θεούς, την Ήρα και τον Δία, κανένας δεν πίστεψε ότι μπορούσα να γίνω σαν κι αυτούς. Προσπάθησα. Δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε θέληση και δουλειά. Πολλή δουλειά. Το εργαστήρι μου έγινε σωστό ηφαίστειο. Στη φωτιά έδενα το χρυσάφι με το ασήμι κι έκανα πράγματα τόσο χρήσιμα και θαυμαστά, που έμοιαζαν στ’ αλήθεια θεϊκά…

Για παιδιά από 6 ετών

Νέα σειρά: Τεό και Λεονί – Τα φανταστικά ταξίδια των Πασκάλ Κονισελά, Πασκάλ Μονζοβάν
εικονογράφηση: Ιγκόρ Καρτερέ, Λοριάν Γκιτέν

Ακολούθησε τον Τεό και τη Λεονί στις περιπέτειές τους στον χρόνο, στην Ιστορία και σε κάθε γωνιά της Γης.
Δύο αδέρφια φέρνουν την επανάσταση στο παιδικό βιβλίο προσφέροντας μια διαδραστική, εκπαιδευτική, ψυχαγωγική και ολοκληρωμένη από κάθε άποψη εμπειρία στους μικρούς αναγνώστες. Από βιβλίο σε βιβλίο, παρέα με τον Τεό και τη Λεονί, τα παιδιά θα ανακαλύψουν αρχαίους πολιτισμούς, θα συναντήσουν πολλές σπουδαίες προσωπικότητες, μεγάλους εξερευνητές, διάσημους σοφούς και φημισμένους καλλιτέχνες. Αλλά η διασκέδαση δεν τελειώνει εδώ! Με τη δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που μπορούν να κατεβάσουν (με τον κωδικό που θα βρουν στο βιβλίο) συμμετέχουν στην ιστορία και τις περιπέτειες των ηρώων, αλληλεπιδρώντας μαζί τους. Επιπλέον, με το εγκυκλοπαιδικό λεξικό που ξεπετάγεται όταν σκανάρουν κάθε σελίδα, εμβαθύνουν στην ιστορία και μαθαίνουν περισσότερα.

Το μαγικό περιδέραιο

μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Ενώ παίζουν τους εξερευνητές στη σοφίτα τους, ο Τεό και η μεγάλη αδελφή του, η Λεονί, βρίσκουν ένα μαγικό περιδέραιο με απίθανες δυνάμεις, που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στον χρόνο! Στο πρώτο τους ταξίδι μεταφέρονται στη Γαλλία, στην καρδιά της Αναγέννησης, μέσα στο κάστρο του βασιλιά Φραγκίσκου Α΄. Εκεί θα γνωρίσουν τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, θα οδηγήσουν έναν μηχανικό δράκο και θα σταματήσουν μια συνωμοσία, αψηφώντας τον ίδιο τον βασιλιά της Γαλλίας.

Η αυγή του χρόνου

μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Στη δεύτερη περιπέτειά τους ο Τεό, η Λεονί και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι φτάνουν στην εποχή των δεινοσαύρων και ανακαλύπτουν τα ερείπια του αρχαιότερου πολιτισμού, χάρη σε έναν μικρό προϊστορικό λεμούριο που θα γίνει ο καλύτερός τους φίλος. Και καθώς μια βροχή μετεωριτών απειλεί να χτυπήσει τη Γη, καταφέρνουν να αποκρυπτογραφήσουν πολύτιμα στοιχεία που θα τους βάλουν στον δρόμο της ανακάλυψης των μυστικών του ταξιδιού στον χρόνο..

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 6 ετών

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες

Σέργιος ο ρινόκερος της Χριστίνας Ρασιδάκη

εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Μα τι σχέση έχει ένας ρινόκερος που ζει στην Αφρική με την τζαζ;
Ο Σέργιος είναι ένας τεράστιος, υπέροχος ρινόκερος, που λατρεύει την τζαζ. Προσπαθώντας να σταματήσει ένα πουλμανάκι με μια ορχήστρα που περνά από την περιοχή του, γίνεται αιτία ενός διασκεδαστικού ατυχήματος που θα φέρει κοντά τα ζώα και τους ανθρώπους.

Για παιδιά από 10 ετών

Σειρά: Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα
Μπείτε στον πολύχρωμο κόσμο του Βυζαντίου. Σας περιμένουν σελίδες γεμάτες θαύματα, μυστήρια, τραγούδια, γιορτές, μάχες, ιστορίες.

Πράσινο της Μαρίας Αγγελίδου

εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Το ΠΡΑΣΙΝΟ είναι το χρώμα που φοβάται κι ελπίζει. Έχει τους χάρτες των μακρινών τόπων, που είναι ακόμη αμέτρητοι – και σταθερά οι πιο όμορφοι της Γης. Έχει τα ταξίδια και τα όνειρα των εμπόρων, που ποτέ δεν κουράζονται. Το πράσινο έχει τις φωνές του Ιπποδρόμου, που μπορούν να ανεβάσουν κοινούς ανθρώπους στον θρόνο και να γκρεμίσουν αυτοκράτορες πραγματικούς. Έχει, όμως, και τις σιωπές των διαδρόμων: τις ίντριγκες του παλατιού, τις φθονερές ανάσες, τις ματιές της ζήλιας, που τίποτα και ποτέ δεν τη χορταίνει. Έχει τη μυρωδιά των παραμυθιών των ολοζώντανων, αυτών που όποιοι τα λένε ζούνε για πάντα – κι όποιοι τ’ ακούν… αυτοί ζούνε ακόμα περισσότερο. Το πράσινο χρώμα έχει τη μυρωδιά της ζωής.

Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ
Ταξίδι στην άκρη της Γης της Βάστι Χάρντι

μετάφραση: Γιάννης Ιωαννίδης

Επιβιβαστείτε στο ουρανόπλοιο Σέλας κι εάν είστε αρκετά τολμηροί ακολουθήστε μας στην πιο περιπετειώδη αποστολή εξερεύνησης!
Τα δίδυμα αδέλφια Άρθουρ και Μόντι Μπράιτστορµ νιώθουν τον κόσμο να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια τους όταν μαθαίνουν ότι ο διάσημος εξερευνητής πατέρας τους βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο νοτιότερο σημείο του κόσμου. Και επιπλέον ότι κατηγορείται πως έκλεψε τα καύσιμα ενός άλλου ουρανόπλοιου λίγο πριν από τον θάνατό του! Τα πάντα όμως αλλάζουν όταν τα δυο παιδιά ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες στοιχείο που τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως όλα όσα τους είπαν ήταν ψέμα. Έτσι αποφασίζουν να απαντήσουν σε µια αγγελία για να ταξιδέψουν ως µέλη του πληρώματος μιας νέας εξερευνητικής αποστολής για την κατάκτηση του Νότιου Πολικού. Το ουρανόπλοιο Σέλας ξεκινά το µακρινό του ταξίδι μέχρι τα πέρατα του κόσμου, και µαζί του ο Άρθουρ και η Μόντι θα ριχτούν σε έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν την αλήθεια και να αποκαταστήσουν το όνομα της οικογένειάς τους.