Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών

Σ’ ένα βάζο μέσα της Ντέμπορα Μαρσέρο

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ξεκίνα συλλογή με αναμνήσεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βάζο και έναν φίλο!

Ο Λουέλιν και η Έβελιν μαζεύουν πράγματα μέσα σε γυάλινα δοχεία· εκπληκτικά πράγµατα, όπως ουράνια τόξα, τον ήχο της θάλασσας και τον άνεμο ακριβώς προτού αρχίσει να χιονίζει. Και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι, όταν παίρνουν τα βάζα στα χέρια τους και κοιτούν μέσα, θυμούνται όλα όσα έχουν δει και κάνει μαζί.
Μια μέρα όμως η Έβελιν έχει δυσάρεστα νέα: Η οικογένειά της μετακομίζει. Πώς θα μπορέσουν οι δυο φίλοι να συνεχίσουν τη μαγική τους συλλογή, αλλά και τη φιλία τους, μακριά ο ένας από τον άλλο;

Ένα υπέροχο βιβλίο για τη δύναμη των αναμνήσεων και τη μαγεία της φιλίας.

«Η Μαρσέρο χρησιμοποιεί µια μεταφορά για να δείξει πόσο σπουδαίο είναι να μπορούμε να κρατήσουμε μέσα µας τις στιγμές που περνούν και µας δίνει την εικόνα μιας φιλίας που ξεπερνάει το εμπόδιο της απόστασης».
Publishers Weekly

Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια

Κώστα Πούλος
εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Μάθε τα πάντα για τη ζωή και το έργο των 12 θεών του Ολύμπου!
Είναι δώδεκα και ζουν στον Όλυμπο, όμως βρίσκονται παντού. Πίσω από την καταιγίδα και τους κεραυνούς, στα βάθη και στα κύματα της θάλασσας, στη βουή και τη φρίκη του πολέμου. Παίζουν στα πυκνά τα δάση με τ’ αγρίμια, χτυπά δυνατά η καρδιά τους δίπλα στους ερωτευμένους. Έχουν τόξα, ρίχνουν μακριά τα βέλη τους, κάθονται μαζί μας το βράδυ στο τραπέζι για φαγητό. Άλλοι πάλι έχουν δουλειές κανονικές σαν κι εμάς, είναι γεωργοί, ταχυδρόμοι, σιδηρουργοί. Είναι σοφοί, αλλά κάνουν και λάθη. Έξι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Αν είσαι άνθρωπος, σου μοιάζουν πολύ, θα το δεις. Μόνο που αυτοί είναι πιο ψηλοί και κάπως πιο δυνατοί.

Είμαι θεά
Στο βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου μιλούν οι ίδιες οι θεές για τον εαυτό τους! Είναι τρομερό…
Ήρα, Αφροδίτη, Αθηνά, Δήμητρα, Άρτεμη, Εστία

Είμαι θεός
Στο βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου μιλούν οι ίδιοι οι θεοί για τον εαυτό τους! Είναι τρομερό…
Δίας, Ποσειδώνας, Απόλλωνας, Ήφαιστος, Ερμής, Άρης

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 4 ετών

100 απλές δραστηριότητες STEAM για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες της Άντρεα Σκάλτζο-Γι

μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Εξερεύνησε, πειραματίσου και δημιούργησε! Φανταστικές δραστηριότητες και πειράματα STEAM που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.

Βρέχει και βαριέστε; Κουραστήκατε να ασχολείστε µε τα ίδια παιχνίδια; Επιλέξτε µια από τις δραστηριότητες του βιβλίου, συγκε­ντρώ­στε τα υλικά και… ξεκινήστε! Κάντε απίθανα πειράματα, όπως τα Σύννεφα Βροχής ή τις Λάμπες Λάβας. Μετατρέψτε την ώρα των μαθηματικών σε ώρα για σνακ µε τα νόστιμα Μπισκοτένια Κλάσματα. Ξεδιπλώστε το ταλέντο σας µε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως το Μαρμάρινο Χαρτί ή τα Ζουζουνοτερα­τάκια. Θα βρείτε δραστηριότητες για κάθε εποχή, όπως τον καλοκαιρινό Στίβο µε Μακαρόνια Κολύμβησης και τις φθινοπωρινές Εκρηκτικές Κολοκύθες.
Αποκτήστε τις πρώτες γνώσεις στη χημεία, τη φυσική, τον προγραμματισμό, την ανάμειξη χρωμάτων και πολλά ακόμα, και αναπτύξτε δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και συνεργασίας. Γεμάτο δραστηριότητες που χρησιμοποιούν απλά, καθημερινά αντικείμενα και απαιτούν λίγη επίβλεψη, το βιβλίο 100 απλές δραστηριότητες STEAM είναι ο απόλυτος οδηγός για χαρούμενες και δημιουργικές ημέρες!

Στο βιβλίο θα βρείτε:
Δραστηριότητες για τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες, τα μαθηματικά
Δραστηριότητες για κάθε εποχή – Ιδέες για αισθητηριακό παιχνίδι (sensory play)
Πρόσθετες δραστηριότητες για παιδιά 1-3 ετών
«H Άντρεα κάνει τη μάθηση παιχνίδι. Οι φανταστικές αυτές δραστηριότητες κινητοποιούν τα χέρια και το μυαλό, µε ελάχιστη προετοιμασία!»
Kimberly McLeod, thebestideasforkids.com

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 8 ετών

Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Οι ντετέκτιβ της βεράντας της Ιωάννας Μπαμπέτα

εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Τους αρέσει να κάθονται στη βεράντα. Τους αρέσουν και τα μυστήρια. Και τότε μια εξαφάνιση συμβαίνει στη γειτονιά.

Τα σχολεία έχουν ανοίξει, αλλά ο Δημήτρης θέλει να πηγαίνει τακτικά στο σπίτι της γιαγιάς. Του αρέσει να κάθεται στη βεράντα. Το ίδιο αρέσει και στην Άννα, που επισκέπτεται τον παππού της στην απέναντι πολυκατοικία. Τα δύο παιδιά, μετά τις διακοπές στη βεράντα που έκαναν το προηγούμενο καλοκαίρι, συνεχίζουν την παρέα τους. Μια μέρα όμως το σκυλάκι του κάτω διαμερίσματος εξαφανίζεται. Πού πήγε η Κούκι; Τι συνέβη; Κανείς δεν ξέρει. Ή μήπως ξέρουν και δε λένε;… Η Άννα και ο Δημήτρης γίνονται ντετέκτιβ και προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο. Ένα μυστήριο που ίσως να φέρει τους ανθρώπους της γειτονιάς πιο κοντά.

Το αγόρι που πετούσε με δράκους της Άντι Σέπερντ

εικονογράφηση: Σάρα Όγκιλβι
μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου

Το να ζεις μ’ έναν δράκο είναι δύσκολο, μα να τον αφήσεις να φύγει είναι το πιο δύσκολο απ’ όλα…

Ο Τόµας δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς τον Λάµπη, τον μικρό δράκο του, ο οποίος έχει γίνει κάτι παραπάνω από ένα απλό κατοικίδιο – είναι ένας μοναδικός φίλος. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο εκπληκτικό από το να εκκολάπτει δράκους μαζί µε τους κολλητούς του, τον Τεντ, την Κατ και τον Κάι. Ωστόσο, έδωσε µια υπόσχεση στον παππού του: ότι αυτός και οι φίλοι του θα αφήσουν τους δράκους να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, όταν διασκεδάζουν τόσο πολύ μαζί τους. Και όταν δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει πού βρίσκεται η πατρίδα των δράκων, όπως και µε ποιον τρόπο θα τους πείσουν να φύγουν για εκεί.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους και Το αγόρι που ζούσε με δράκους.