Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών

Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής της Δάφνης Βλουμίδη

εικονογράφηση: Αντιγόνη Μακλέλλαν

Μα τι θέλει αυτός ο μικρός ελεφαντάκος που έχει έρθει από χώρα μακρινή και μοιάζει τόσο παράξενος; Αυτό που θέλουμε όλοι μας: φίλους και μια ζεστή αγκαλιά.

Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος, που βρόμικος και εγκαταλειμμένος έφτασε στο νησί της Λέσβου από μια χώρα μακρινή. Τώρα έχει εξασφαλίσει στέγη και τροφή, όμως μοιάζει σαν χαμένος και περνάει τις μέρες του χυμένος σαν λουκουμάς πάνω στον καναπέ. Καταφθάνουν «ειδικοί», που αφού τον εξετάζουν προτείνουν δραστηριότητες, ας πούμε αναρρίχηση ή καταδύσεις. Άλλοι προσπαθούν να του μάθουν κολύμπι και ποδήλατο… Τι όμως θέλει πραγματικά αυτός ο ελεφαντάκος που μοιάζει τόσο παράξενος; Πολύ απλά αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά: φίλους. Και η γιαγιά ξέρει καλά ότι, για να γίνεις με κάποιον φίλος, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις!

Κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο με ήρωα τον Κιλόμπο: Κιλόμπο, ο βρόμικος ελεφαντάκος.

Η αγκαλιά του Όουεν ΜακΛάφλιν

εικονογράφηση: Πόλι Ντάνμπαρ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ένα ξεχωριστό, «διπλό» βιβλίο με δυο ιστορίες που συναντιούνται στη μέση.
Ένας σκαντζόχοιρος και μια χελώνα γυρεύουν μια αγκαλιά. Ζητούν από κάθε ζώο που συναντούν να τους κάνει τη χάρη, όμως κανείς δε θέλει να τους αγκαλιάσει. Ώσπου μια σοφή κουκουβάγια τούς εξηγεί τον λόγο: Ο σκαντζόχοιρος έχει αγκάθια, η χελώνα σκληρό καβούκι. Τότε όμως είναι που βρίσκουν ο ένας τον άλλο!

Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία
Η σειρά που κάνει την πρώτη επαφή των παιδιών με τη λογοτεχνία μια συναρπαστική εμπειρία.

Ο πρώτος μου Βιζυηνός: Το μόνο της ζωής του ταξίδι

διασκευή: Αγγελική Δαρλάση
εικονογράφηση: Έφη Κοκκινάκη

Το ραφτόπουλο ήξερε πως όταν µια βασιλοπούλα ερωτευτεί το ραφτόπουλό της, θα κινήσει γη και ουρανό για να το παντρευτεί. Όμως ο χρόνος περνάει και η βασιλοπούλα δεν εμφανίζεται. Όταν λοιπόν του δίνεται η ευκαιρία να πάει πίσω στο χωριό του, χαίρεται, γιατί θα ρωτήσει τον παππού του τι πρέπει να κάνει. Επειδή ο παππούς είναι ο πιο κοσμογυρισμένος άνθρωπος του κόσμου και ξέρει χίλια δυο πράγματα. Για τη γοργόνα, τον ομφαλό της γης, τους μαρμαρωμένους ανθρώπους και τόσα άλλα. Όμως πόσο μεγάλη η έκπληξή του όταν ο παππούς θα του αποκαλύψει την αλήθεια για το µόνο της ζωής του ταξίδι…

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 9 ετών

Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Ο σκέιτερ και το φανταστικό υπερόπλο της Ελένης Τασοπούλου

εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου

Ο Νικ μπορεί να μην είναι ο Σούπερμαν ή ο Σπάιντερμαν, αλλά σίγουρα είναι σούπερ ήρωας!

Ο Νικ έχει δυο μεγάλες αγάπες: τους σούπερ ήρωες και το σκέιτμπορντ. Και επειδή οι σούπερ ήρωες είναι κατά βάση καλοί και υπερασπίζονται τους αδύνατους, έτσι και αυτός στέκεται άφοβα ανάμεσα στην παρέα των τραμπούκων του σχολείου και τον συμμαθητή και φίλο του Άλεξ. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, μέχρι που ένα απρόσμενο γεγονός αλλάζει τις ισορροπίες. Ο Νικ καλείται να αποφασίσει γρήγορα, να δράσει έξυπνα και τελικά να ανακαλύψει το δικό του ξεχωριστό υπερόπλο.

Για παιδιά από 10 ετών

Στα ίχνη του κεραυνού της Άμπερ Λι Ντοντ

μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή

Καμιά φορά οι ευχές καλό είναι να μη βγαίνουν αληθινές…

Η Αµέλια Έστερ Μακλέοντ έχει πάρει το όνομά της από τις δύο αγαπημένες ηρωίδες της μαμάς της, την Αµέλια Έρχαρτ και τη λαίδη Έστερ Στάνχοπ. Η ίδια όμως δεν αισθάνεται πάντα ούτε τόσο γενναία ούτε τόσο έξυπνη όσο αυτές. Ζει σε ένα ανεμοδαρμένο νησί, σε ένα παλιό σπίτι που τρίζει ολόκληρο, κάτω ακριβώς από το Βόρειο Σέλας. Ο μπαμπάς της είναι σιωπηλός και λυπημένος από τότε που η μαμά της τους άφησε, και ο αφηρημένος παππούς της φαίνεται ξαφνικά πεπεισμένος ότι κάτι παράξενο πρόκειται να της συμβεί. Η Αµέλια δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο νέο της σχολείο – να βρει τις σωστές λέξεις, να κάνει καινούριους φίλους… Όταν όμως στα γενέθλιά της κάνει µια ευχή, να ξανασμίξει µε τη μητέρα της, µια ασυγκράτητη μαγεία αναδύεται από τη θάλασσα…

«Η Άµπερ Λι Ντοντ γράφει τρυφερά αλλά και καταιγιστικά, και η διήγησή της μοιάζει µε λαµπερή αστραπή».
Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ, συγγραφέας

«Περιπέτεια, μυστήριο και µια λαμπερή δόση μαγείας – µια συγκινητική ιστορία µε µια ηρωίδα που θα λατρέψετε».
Ρόµπιν Στίβενς, συγγραφέας

Σειρά: Κλασική νεανική λογοτεχνία

Το νησί των θησαυρών του Ρ. Λ. Στίβενσον

μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Ο Τζιμ Χόουκινς ζει μια ήρεμη ζωή στο πανδοχείο του πατέρα του, μέχρι που εμφανίζεται ένας γερο-θαλασσόλυκος, ο οποίος όμως λίγο αργότερα πεθαίνει. Ο Τζιμ ανακαλύπτει στο σεντούκι του τον χάρτη ενός νησιού όπου έχει κρύψει τον θησαυρό του ο θρυλικός πειρατής καπετάν Φλιντ. Από εκείνη τη μέρα ξεκινάνε οι περιπέτειές του…
Το Νησί των θησαυρών είναι ταυτόχρονα µια ιστορία ενηλικίωσης και µια ατμοσφαιρική περιπέτεια µε αλησμόνητους χαρακτήρες και δράση. Έχει επηρεάσει σημαντικά όλες τις δημοφιλείς αντιλήψεις σχετικά µε τους πειρατές, όπως είναι o χάρτης του θησαυρού και ο πειρατής µε το ξύλινο πόδι και τον παπαγάλο στον ώμο, και είναι από τα πιο πολυμεταφρασμένα και διασκευασμένα για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση βιβλία όλων των εποχών.
Δημοσιεύτηκε αρχικά σε συνέχειες στο παιδικό περιοδικό Young Folks μεταξύ 1881 και 1882 υπό τον τίτλο «Το νησί των θησαυρών ή Η ανταρσία της Ισπανιόλα», µε τον Στίβενσον να υπογράφει µε το ψευδώνυμο Κάπτεν Τζορτζ Νορθ. Εκδόθηκε για πρώτη φορά ως βιβλίο στις 14 Νοεμβρίου του 1883, από τον εκδοτικό οίκο Cassell & Co.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 6 ετών

Να μην ξεχάσω… τα δικαιώματά μου

Η τήρηση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων μάς αφορά όλους, και τα παιδιά!
Κι όσο περισσότερα γνωρίζουμε γι’ αυτά τόσο πιο εύκολα θα τα κάνουμε πράξη.

Αυτό το σημειωματάριο θα σε βοηθήσει να μάθεις τα δικαιώματά σου, για να μην τα ξεχάσεις ποτέ. Γιατί, αν δεν το ξέρεις ήδη, όλοι έχουμε Δικαιώματα και τα παιδιά επίσης!
Στις σελίδες του θα βρεις παιχνίδια και γρίφους, που ετοίμασε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (το οποίο συμπληρώνει 15 χρόνια δράσης), για να περάσεις ευχάριστα, αλλά κυρίως για να μάθεις με δημιουργικό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματά σου, δηλαδή όσα προβλέπονται από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα οποία η Ελλάδα, μαζί με άλλες 192 χώρες, έχει δεσμευτεί εδώ και 30 χρόνια ότι θα σέβεται και θα προστατεύει.