Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 5 ετών

Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας

Η σχολική γιορτή του Ίνγκο Ζίγκνερ

εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Ο μικρός δράκος Καρύδας επιστρέφει με μια ιπτάμενη περιπέτεια!

Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη γιορτή στο τέλος της σχολικής χρονιάς! Όλοι οι μικροί δράκοι εξασκούνται με ζήλο για να μπορέσουν να πετάξουν μέχρι τον Βράχο της Φωτιάς. Ο Καρύδας όμως αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πτήσεις. Με τη βοήθεια των φίλων του, αλλά και του αγριόχηνου Σπύρου Ατσίδα, που αναλαμβάνει να τον προπονήσει, προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες του. Θα καταφέρει τελικά να πετάξει μαζί με τους συμμαθητές του ως τον Βράχο της Φωτιάς και να γιορτάσει μαζί με όλους τους άλλους;

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 9 ετών

Σειρά: Σκέψου όπως…
Γίνε κι εσύ ιδιοφυΐα ακολουθώντας τα ίχνη των πιο περίπλοκων μυαλών όλων των εποχών.

Σκέψου όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν των Κάρλο Κάρτζαν και Σόνια Σκάλκο

εικονογράφηση: Ινιάτσιο Φουλγκέζου
μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Στοπ! Η μηχανή του χρόνου σταματά. Επιστρέφει στο 1879, και πιο συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου. Από τη στιγμή αυτή, ο χρόνος γίνεται σχετικός. Γεννιέται ο μικρός Άλμπερτ Αϊνστάιν, που με τις θεωρίες του θα μας κάνει να δούμε τον κόσμο από μια νέα σκοπιά.
Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, θα μελετήσεις το μυαλό του σπουδαίου Γερμανού επιστήμονα και θα ανακαλύψεις πώς γεννήθηκε η μεγαλοφυΐα του και πώς συνδέεται με το πάθος, τις τέχνες, τη φαντασία και τη διαίσθηση: μέσα από τον τρόπο σκέψης του Αϊνστάιν, θα μάθεις να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο το δικό σου μυαλό.
Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο αφηγήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια, για να ανακαλύψεις πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου στην έρευνα, τη λογική, την επιστημονική μέθοδο, το πάθος και την αποφασιστικότητα, στα ίχνη του πιο έξυπνου επιστήμονα όλων των εποχών.

Σκέψου όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι των Κάρλο Κάρτζαν και Σόνια Σκάλκο

εικονογράφηση: Ινιάτσιο Φουλγκέζου
μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Στην άμαξα, στην άμαξα γρήγορα, φεύγουμε! Δε θα αφήσεις τον Λεονάρντο να περιμένει, έτσι δεν είναι;
Το ταξίδι με τον Δάσκαλο ξεκινά και δεν μπορούμε να φύγουμε χωρίς εσένα!
Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, θα μελετήσεις το μυαλό του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αναλύοντας τις μοναδικές του ικανότητες και εκπαιδευτικές τεχνικές, αλλά και τα λάθη και τις αποτυχίες του. Μέσα από τον τρόπο σκέψης του, θα μάθεις πώς να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητές σου.
Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο αφηγήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια, για να ανακαλύψεις πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου στην περιέργεια, στη δημιουργικότητα, την τεχνική και την τελειότητα, ακολουθώντας τα ίχνη του πιο περίπλοκου και πολυεπίπεδου μυαλού όλων των εποχών.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 11 ετών

Ζαχαροπλαστική και πόλεμος της Ουλρίκε Ράιλανς
Το ημερολόγιο μιας youtuber

εικονογράφηση: Σίλκε Σμιτ
μετάφραση: Μαρία Μαντή

Φιλίες και ανταγωνισμοί, μικρές ήττες και μεγάλοι θρίαμβοι, τρελές καταστάσεις και γλυκόπικρες γεύσεις σε ένα βιβλίο που τα έχει όλα… ακριβώς όπως η εφηβεία.

Στιγμές από το ημερολόγιο της Νίκι, μαθήτριας γυμνασίου, youtuber, ανερχόμενης σεφ ζαχαροπλαστικής και πολύ ερωτευμένης με τον Λίαμ. Ποιος θα κερδίσει στον διαγωνισμό για το δημοφιλέστερο κανάλι στο youtube και ποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τη Νίκη και την ομάδα της; Και πάνω απ’ όλα: θα βρει η ντροπαλή Νίκη το θάρρος να εξομολογηθεί στον Λίαμ τον έρωτά της;
Νεανικούς προβληματισμούς και σύγχρονη γλώσσα που θυμίζει internet chat, εφηβικές ανησυχίες και καταστάσεις χαβαλέ, μπόλικο χιούμορ και ακόμα περισσότερες γλυκές συνταγές έρχεται να μας προσφέρει το καινούριο βιβλίο της Ουλρίκε Ράιλανς, συγγραφέα της επιτυχημένης σειράς «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ».