Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Για παιδιά από 2 ετών
Νέα σειρά: Μικρά ζωάκια, μεγάλα συναισθήματα

Μια νέα σειρά που βοηθά τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα συναισθήματά τους

Το μικρό λιοντάρι έχει νεύρα της Τζέντα Ρόμπαρντ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Το μικρό λιοντάρι έχει νεύρα σήμερα, γιατί όλα του πάνε στραβά! Θα μπορέσει να νιώσει καλύτερα;

Η μικρή ζέβρα είναι πολύ καλή της Τζέντα Ρόμπαρντ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Η μικρή ζέβρα είναι πολύ καλή µε τους φίλους της. Θα χαλάσει το κέφι της όταν αρχίσει να βρέχει;

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 2 ετών
Σειρά: Η πολιτεία του Αισώπου

Στην Πολιτεία του Αισώπου που είχε δάση και λιβάδια, ποτάμια και λίμνες, βουνά και θάλασσες, ζούσε και ο Αίσωπος. Από το παράθυρο του σπιτιού του παρακολουθούσε ζώα μικρά και μεγάλα να συζητούν, να µαλώνουν, να γλεντούν, να χαίρονται και να θυμώνουν. Έπειτα έπαιρνε το φτερό του, το βουτούσε στο μελάνι και κάθε φορά μια νέα ιστορία γέμιζε το χαρτί.

Η καρακάξα με τα δανεικά φτερά
διασκευή: Ιωάννα Μπαμπέτα
εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Έτσι έγινε και µε την Καρακάξα που στολίστηκε µε φτερά παγονιού γιατί δεν της άρεσε η εμφάνισή της. Πώς να αντέδρασαν άραγε οι καρακάξες και τα παγόνια του δάσους όταν την είδαν;

Το λιοντάρι και το ποντίκι
διασκευή: Ιωάννα Μπαμπέτα
εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Έτσι έγινε και µε το Λιοντάρι όταν έπιασε το Ποντίκι µε ένα κομμάτι τυρόπιτα στο χέρι. Πώς να του φέρθηκε άραγε και τι να έκανε το ποντίκι μετά;

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Ο Λαγός και η Χελώνα
Η αλεπού και ο πελαργός

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 7 ετών
Νέα σειρά: Σουτ και γκολ με τον Άντον

Το πιο καλό μου ματς! (Σχεδόν δηλαδή…) του Χάικο Βολτς
εικονογράφηση: Τσαπφ
μετάφραση: Κώστας Πούλος

Γνωρίστε τον Άντον, τον καλύτερο παίκτη των Αετών, που θα βάλει γκολ στην καρδιά σας!

Μια νέα κωμική σειρά με θέμα το ποδόσφαιρο, γραμμένη σε μορφή κόμικ/ημερολογίου, ιδανική για παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν μόνα τους.

Φτου, ρε φίλε! Αυτή τη φορά είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα: Εμείς οι Αετοί πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε! Ο Τόρστεν, ο προπονητής µας, πιστεύει ότι η γούρικη µπάλα του θα µας φέρει τύχη.
ΕΓΩ, που είμαι ο καλύτερος παίχτης των Αετών, πρέπει να έχω τον νου µου στην µπάλα. Λογικό! Όμως τελικά φαίνεται ότι τη χάσαμε τελείως την µπάλα, και γι’ αυτό δε φταίω ΚΑΘΟΛΟΥ εγώ. Σχεδόν καθόλου δηλαδή…
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Πρέπει να καταστρώσω ένα σχέδιο!

Για παιδιά από 11 ετών

Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων της Σάνον Μέσεντζερ
μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή

Ένα κορίτσι με ένα επικίνδυνο μυστικό. Η αλήθεια είναι ζήτημα ζωής και θανάτου… και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του.

Η επιτυχημένη και βραβευμένη σειρά βιβλίων της Αμερικανίδας Σάνον Μέσεντζερ, που έχει μονοπωλήσει τις αναγνωστικές προτιμήσεις των παιδιών από 11 ετών και έχει πουλήσει περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, έρχεται και στην Ελλάδα.
Ένα μείγμα από Χάρι Πότερ, Άρχοντα των δαχτυλιδιών και Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Η δωδεκάχρονη Σόφι Φόστερ έχει ένα μυστικό. Είναι Τηλεπαθητική – μπορεί να ακούει τις σκέψεις των γύρω της. Πρόκειται για ένα χάρισμα που δεν ξέρει πώς να το εξηγήσει.
Όλα αλλάζουν τη μέρα που γνωρίζει τον Φιτζ, ένα μυστηριώδες αγόρι που εμφανίζεται από το πουθενά και έχει την ίδια ικανότητα. Η Σόφι ανακαλύπτει ότι επιτέλους υπάρχει ένα μέρος στο οποίο ανήκει και ότι αν μείνει µε την οικογένειά της διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Εν ριπή οφθαλμού, αναγκάζεται να αφήσει πίσω τα πάντα και να ξεκινήσει μια ολοκαίνουρια ζωή, σε ένα μέρος τελείως διαφορετικό από ό,τι έχει ζήσει ποτέ.
Η Σόφι καλείται να μάθει καινούριους κανόνες και να κατακτήσει νέες δεξιότητες. Όμως εξακολουθεί να έχει μυστικά που βρίσκονται βαθιά κρυμμένα στη μνήμη της και μάλιστα για σοβαρό λόγο: οι απαντήσεις είναι επικίνδυνες και τις ψάχνουν πολλοί. Ποια είναι η αληθινή της ταυτότητα και γιατί ζούσε κρυμμένη ανάμεσα στους ανθρώπους; Η αλήθεια είναι ζήτημα ζωής και θανάτου… και ο χρόνος δεν είναι µε το μέρος της.
Σε αυτό το συναρπαστικό πρώτο βιβλίο της σειράς, η Σάνον Μέσεντζερ συνθέτει μια καταιγιστική περιπέτεια στην οποία ένα κορίτσι πρέπει να μάθει γιατί αποτελεί το πρόσωπο-κλειδί στον καινούριο του κόσμο, προτού το λάθος άτομο προλάβει να βρει την απάντηση.