Μόλις κυκλοφόρησαν

GRAPHIC NOVEL
Για παιδιά από 10 ετών

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου της Άλκης Ζέη
διασκευή: Αγγελική Δαρλάση
εικονογράφηση: Δημήτρης Μαστώρος

27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να λέει: «Σήκω… έγινε πόλεμος. Δεν ακούς τις σειρήνες;»
Όταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε µια χελώνα για κατοικίδιο και γνώριζε τον πόλεμο µόνο μέσα από τα βιβλία. Τώρα όμως τον βιώνει κάθε μέρα, μαζί µε τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο – µια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, αλλά και της Αντίστασης στους κατακτητές.

Το μυθιστόρημα-σταθμός για την ελληνική και παγκόσμια παιδική λογοτεχνία εκδόθηκε το 1971, μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες, έγινε τεράστια επιτυχία πουλώντας εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, και με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε ένα σύγχρονο κλασικό βιβλίο που διαβάζεται τόσο από μικρούς όσο και μεγάλους αναγνώστες παραμένοντας σταθερά ένα από τα αγαπημένα βιβλία για τόσες γενιές αναγνωστών από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη επαναδημιουργούν ως graphic novel η συγγραφέας Αγγελική ∆αρλάση και ο κομίστας ∆ηµήτρης Μαστώρος. Και οι δύο δημιουργοί επιλέχτηκαν με την έγκριση της Άλκης Ζέη και δούλεψαν με μεράκι σεβόμενοι την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτοτύπου, ξεπερνώντας τον εαυτό τους και τις δικές μας προσδοκίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα graphic novel-φόρος τιμής από τους δημιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπημένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Μια ιδανική πρόταση για δώρο και ένα πολύτιμο απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη δίπλα στο πρωτότυπο έργο.

«Αν και ανήκουμε σε ηλικιακά διαφορετικές γενιές, όταν μας έγινε η πρόταση, έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη και πρόταση και της ίδιας της Άλκης, ν’ αναλάβουμε το συγκεκριμένο εγχείρημα, αισθανθήκαμε κι οι δυο μας λίγο ή πολύ τα ίδια: χαρά, ενθουσιασμό και μεγάλη τιμή από τη μια. Κι από την άλλη… το βάρος του βιβλίου και του ονόματος της συγγραφέα πάνω στους ώμους μας».
Αγγελική Δαρλάση – Δημήτρης Μαστώρος

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 8 ετών

Σειρά: Πράκτορες του Πλανήτη
Η απαγωγή της Δ της Ελένης Ανδρεάδη
εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος
Η 5η άκρως απόρρητη και ίσως η πιο επικίνδυνη αποστολή των Πρακτόρων του Πλανήτη

Το μόνο που στέκεται ανάμεσα σ’ εσένα και το τέλος του κόσμου είναι αυτό το βιβλίο. Εντάξει, και λίγο θάρρος… Θα το χρειαστείς εξάλλου.

Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά… Ο αδίστακτος Ιβάν φον Βαμπάουερ έχει απαγάγει τη Διοικητή Δ της Περιβαλλοντοπόλ, ενώ σε 24 ώρες ένα γιγαντιαίο διαστημικό τέρας θα πνίξει τον κόσμο. Όλος ο πλανήτης θα γίνει πλαστικός! Όλοι οι πράκτορες των προηγούμενων βιβλίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν το τέρας πριν να είναι πολύ αργά.
Μονάχα ΕΣΥ μπορείς να σώσεις τον κόσμο. Τολμάς να γυρίσεις σελίδα; Πάρε τον χρόνο σου να το σκεφτείς… ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ! Μην πάρεις χρόνο. Πάρε καλύτερα μια βαθιά ανάσα. Κι άλλη μία… Ωραία. Πνίγηκες; Ηρεμία. Δεν είναι δα και τίποτα! Μια βουτιά στο σκοτεινό, απειλητικό άγνωστο, στο βάθος του οποίου παραμονεύει ένα θεόρατο τέρας. Μπορεί και δύο τέρατα. Άγνωστο είναι, είπαμε… Ατρόμητε πράκτορα, ΕΦΥΓΕΣ!

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 4 ετών

Τι είναι αγάπη; της Λίνας Σωτηροπούλου
εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Μα πώς επιτέλους μπορείς να την πεις την αγάπη; Μπορείς να τη ζωγραφίσεις; Έχει σχήμα; Έχει χρώμα; Μυρίζει; Φαίνεται; Μπορούν να τη δουν όλοι; Τελειώνει η αγάπη; Τεράστια και ατελείωτα ερωτήματα, όπως ακριβώς και η αγάπη…
Ένα τρυφερό βιβλίο-δώρο για τη μαγική σχέση μητέρας-παιδιού.