ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη Γη

Ο δρόμος των σκελετών του Μαξ Μπράλιερ
εικονογράφηση: Ντάγκλας Χόλγκεϊτ
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
Τα τελευταία παιδιά στη Γη ξεκινούν για μια όχι τόσο συνηθισμένη μεταποκαλυπτική βόλτα. Με το γκάζι πατημένο στο τέρμα για να σώσουν το μέλλον του κόσμου.

Έχοντας πια τη Λεπίδα του Μεσονυχτίου, ο Τζακ και η παρέα του αναζητούν τον μοχθηρό Θραλ και τον σκελετοστρατό του. Δεν έχουν όμως πολύ καιρό: ο εχθρός έχει αρχίσει να κατασκευάζει τον Πύργο: µια πύλη µε τη δύναμη να φέρει τον Ρέτζοχ τον Αρχαίο, τον Καταστροφέα των Κόσμων, στη διάστασή µας. Με ένα σημαντικό στοιχείο στα χέρια, που ανακάλυψε η Τζουν, η ομάδα κάνει αυτό που κάποτε ήταν αδιανόητο: αφήνει πίσω το Γουέικφιλντ και ξεκινά µια… ΕΠΙΚΗ ΕΚ∆ΡΟΜΗ! Σαν να λέμε δυνατές μουσικές, χαζά αξιοθέατα, σνακ, επικίνδυνες παρακάμψεις και ένα κάρο σκελετούς και τέρατα σε κάθε τους βήμα. Εδώ όμως δε μιλάμε για µια συνηθισμένη μεταποκαλυπτική βόλτα. Γιατί σύντομα εμφανίζεται µια ακόμα απειλή: ένα τέρας που θεωρούσαν από καιρό πεθαμένο επιστρέφει µε νέα τρομακτική μορφή…

«Πλοκή που θυμίζει βίντεο γκέιµ, εφηβικό χιούµορ, συχνές αναφορές στην ποπ κουλτούρα και αστείοι διάλογοι: εξαιρετική επιλογή ακόμα και για τους απρόθυμους νεαρούς αναγνώστες».
Booklist

«Τα τελευταία παιδιά στη Γη» έγιναν animation σειρά στο NETFLIX η οποία προβάλλεται σε 190 χώρες και σε 28 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας.

Για παιδιά από 10 ετών

Human net της Κατερίνας Ζωντανού
εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Τέρμα οι απειλές, τέρμα οι ενοχές, τέρμα τα ψέματα. Τέρμα η ΣΙΩΠΗ. Με νοιάζει κι εμένα.

Ο Αντρέας κάνει δύσκολη τη ζωή του Λεωνίδα στο σχολείο. Ο Λεω­νίδας δεν αντιδρά. Ο Πέτρος, ο διπλανός του Λεωνίδα, αντιμετωπίζει το δίλημμα: Να πάει κόντρα στον φόβο του και να μιλήσει, µε κίνδυνο να γίνει κι αυτός στόχος; Ή να πάει κόντρα στη συνείδησή του και να σωπάσει για να προστατευτεί; Υπάρχουν άραγε µόνο αυτές οι δυο επιλογές; Με µια μικρή άρκτο στο ταβάνι, ένα παιχνίδι στο τάµπλετ και πολλούς ποντικούς στον ορίζοντα, θα καταφέρει ο Πέτρος να βρει έναν άλλο δρόμο;

Μια σύγχρονη ιστορία που θίγει με έξυπνο τρόπο το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, με στόχο τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι σε αυτό το αρνητικό φαινόμενο που συναντάμε σχεδόν καθημερινά στον σχολικό χώρο.

«Το φαντάζεσαι, Πέτρο; Όλο το σχολείο Human Net!»
«Αν το φαντάζομαι, λέει; Και να απλωνόταν και έξω απ’ το σχολείο, στη γειτονιά, σ’ όλη την πόλη… Για σκέψου, Άννα, παντού, σε όλο τον κόσμο, απ’ άκρη σε άκρη, όλοι οι άνθρωποι Human Net! Δε θα φοβόμασταν τίποτα».
Απόσπασμα από το βιβλίο