Μόλις κυκλοφόρησαν

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 10 ετών

Ένα παιχνίδι με Κανόνες της Μαρίας Αγγελίδου
εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Οι Kανόνες είναι σαν τις Iστορίες. Έχουν αρχή, μέση, τέλος και ήρωες που δε θα ξεχάσεις ποτέ.

Σ’ αυτό το βιβλίο είναι μαζεμένες ιστορίες ανθρώπων άγνωστων, που δεν τις πρόσεξε, δεν τις άκουσε, δεν τις αφηγήθηκε ποτέ η μεγάλη Ιστορία. Οι άνθρωποι αυτοί, άντρες και γυναίκες, νέοι, γέροι και παιδιά, Τούρκοι, Εβραίοι, Ρωμιοί και Φράγκοι, που έζησαν και αγάπησαν και φοβήθηκαν την Εποχή των Μεγάλων Επαναστάσεων, των Μεγάλων Αλλαγών… όλοι τους, ο καθένας με τον δικό του μικρό τρόπο, στο δικό του μικρό μέτρο, δείχνουν πώς ήταν οι καιροί και η ζωή των ανθρώπων τότε, δείχνουν τους κανόνες που όριζαν τις κινήσεις και τις σκέψεις, τους φόβους και τις ελπίδες τους. Και όλοι μαζί δείχνουν πώς οι κανόνες, μικροί και μεγάλοι, άλλαξαν. Πώς άλλαξαν νόημα ακόμα κι έννοιες θεμελιώδεις για την ανθρώπινη ύπαρξη, για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Έννοιες όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η ΣΚΛΑΒΙΑ, ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, η ∆ΟΥΛΕΙΑ και η ΑΓΟΡΑ, το ΤΑΞΙ∆Ι και η ΟΜΟΡΦΙΑ. Έννοιες τρομερές, όπως η ΩΡΑ και η ΣΤΙΓΜΗ. Και η ΣΙΩΠΗ.

Για παιδιά από 8 ετών
Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Τα τρελόπαιδα της Μαριλίτας Χατζημποντόζη
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Πώς συνδέονται μια κιθάρα, μια μυστηριώδης εξαφάνιση κι ένας ταχυδακτυλουργός παππούς; Αυτή είναι μια θεότρελη ιστορία!

Ο μπαμπάς διάσημος γιατρός, η μαμά διάσημη ακτιβίστρια, η αδερφή απουσιολόγος, ο μικρός αδερφός άσος στη ρομποτική κι ο Αιμίλιος-Παναγιωτάκης απλώς ένα τρελόπαιδο. Όπως και ο κολλητός του, ο Διονύσης. Δεν είναι πουθενά πρώτος, τουλάχιστον όχι εκεί που τον θέλουν πρώτο. Μέχρι που μια κιθάρα, μια μυστηριώδης εξαφάνιση κι ένας ταχυδακτυλουργός παππούς θα τους κάνουν όλους να λατρέψουν τα «τρελόπαιδα».

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Η Ανεμώ και το Σπασικλάκι.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 4 ετών
Σειρά: Ιστορίες του Αρθούρου και της Ερμιόνης

Το πείσμα ενός ιππότη της Ιωάννας Μπαμπέτα
εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Ο Αρθούρος είναι ένας ιππότης που ξέρει πάντα τι δε θέλει. Δύσκολο να του αλλάξεις γνώμη…

Ο Αρθούρος είναι ένας ιππότης που ξέρει πάντα τι δε θέλει. Δε θέλει να πιει γάλα, δε θέλει να πάει στο σουπερμάρκετ, δε θέλει να διαβάσει βιβλίο. Μα τι πείσμα αυτό το παιδί! Μια μέρα όμως πηγαίνει εκδρομή. Εκεί, σε ένα ολάνθιστο λιβάδι, βόσκει ένας γάιδαρος. Ένας πεισματάρης γάιδαρος που δε θέλει να κάνει αυτό που επίμονα του ζητά ο Αρθούρος. Τι θα συμβεί άραγε;
Περιλαμβάνει ΟΔΗΓΟ για γονείς και εκπαιδευτικούς με πληροφορίες και συμβουλές από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Καλλιακούδη.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Οι συγγνώμες μιας μάγισσας
Τα ευχαριστώ ενός ιππότη
Οι καλημέρες ενός ιππότη
Τα συναισθήματα μιας μάγισσας

Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη
Συνταγές για μικρά χεράκια της Ελένης Κατσούλη

εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Είσαι έτοιμος να πάρεις μέρος στις μαγειρικές και διασκεδαστικές περιπέτειες του Πάρη;

Γεια σου! Είμαι ο Πάρης και λατρεύω τη μαγειρική! Μου αρέσει να τρυπώνω στην κουζίνα και να δημιουργώ νόστιμα φαγητά και σνακ. Βέβαια, δεν τα κάνω όλα μόνος μου, είναι πάντα κοντά μου ένας μεγάλος, ο μπαμπάς, η μαμά, ο παππούς, η δασκάλα…, που μου δείχνουν πώς να τρέφομαι υγιεινά και να μαγειρεύω με ασφάλεια. Τις συνταγές δεν τις ξέρω απέξω: συμβουλεύομαι το αγαπημένο μου βιβλίο συνταγών! Εμπρός, λοιπόν, τι περιμένεις; Συγκέντρωσε τα υλικά και καλές δημιουργίες!
Ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας από τη δημοφιλή δημιουργό του kids food bog Little Hands με εύκολες, νόστιμες και υγιεινές (παραμυθο)συνταγές. Μέσα από ευχάριστες ιστορίες παρακολουθούμε τον μικρό ήρωα να εκτελεί τις συνταγές, δείχνοντάς μας πώς η μαγειρική μπορεί να γίνει η αγαπημένη απασχόληση κάθε παιδιού με πολλά οφέλη για το ίδιο και την οικογένειά του.
Το βιβλίο αυτό δεν είναι άλλο ένα βιβλίο μαγειρικής για παιδιά, όπως πολλά που κυκλοφορούν στην αγορά. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιεί ευχάριστες ιστορίες για να αφηγηθεί την εκτέλεση της συνταγής και να καθοδηγήσει τον γονιό στη συνεργασία με το παιδί στην κουζίνα.
Πέρα από το να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη μαγειρική και τον χώρο της κουζίνας, οι στόχοι του βιβλίου είναι πολλαπλοί, όπως να μάθουν από μικρά ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα για το ποιος μπορεί να μαγειρεύει σε ένα σπίτι, να ακολουθούν οδηγίες για να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα, να μάθουν να συνεργάζονται, να τρέφονται υγιεινά κ.ά. Στα ατού του βιβλίου είναι ότι οι εικονογραφημένες συνταγές υπάρχουν και στο τέλος σε κάρτες, για να μπορούν οι αναγνώστες να τις κόψουν και να τις παίρνουν εύκολα μαζί τους.

Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

Η κόρη της μάγισσας της Κατερίνας Ζωντανού
εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης

Αν είσαι μάγισσα κακιά με επιτυχίες στις συμφορές, πάνω απ’ όλα θες μια κόρη που να σου μοιάζει…

Αν είσαι μάγισσα κακιά µε επιτυχίες τρομερές στις συμφορές και στις κακίες, δε θέλεις καλοσύνες μες στο σπίτι σου, ούτε τραγούδια χαρωπά στο σκοτεινό σου εργαστήρι. Και φυσικά δε θέλεις ούτε να σκεφτείς ότι εκείνα που µε φοβερό κόπο έχτισες μπορεί να σου τα γκρεμίσει η ίδια σου η κόρη.

Για παιδιά από 2 ετών
Σειρά: Ο Μαξ και το κουνέλι

Οι πρωταθλητές δε φορούν πάνα της Αστρίντ Ντεμπόρντ
εικονογράφηση: Πολίν Μαρτέν
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ο Μαξ θέλει να τρέχει πιο γρήγορα. Αλλά με πάνα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο!

Ο Μαξ και η Ζινζέρ παραβγαίνουν στο τρέξιμο. Ο Μαξ όμως αισθάνεται ένα βάρος μέσα στο παντελόνι του, που δεν τον αφήνει να τρέξει πολύ γρήγορα. Τελικά, σκέφτεται, η πάνα δεν είναι και πολύ βολική!
Ένα βιβλίο που με πολύ χιούμορ βοηθά τα παιδιά στο θέμα της αγωγής τουαλέτας.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Σχολείο; Όχι, ευχαριστώ!
Δε σε φοβάμαι, λύκε!
Μικρές νίκες