Ο δράκος γιατρός

Ο Ερμής είναι ένας μικρός δράκος που φοβάται να πάει στον γιατρό. Όταν η μαμά του, η Ζαχαρένια, του ανακοινώνει ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο των δράκων για να κάνει τον εμβόλιό του, εκείνος προσπαθεί να το αποφύγει.
Στην πορεία, όμως, θα μάθει τόσο για την απαραίτητη χρήση των εμβολίων στη ζωή μας όσο και για τους βασικούς κανόνες υγιεινής που όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να είμαστε υγιείς και ασφαλείς από τα μικρόβια.
«Ο δράκος γιατρός» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς των επαγγελμάτων που με έναν έξυπνο και ευχάριστο τρόπο μάς μαθαίνει τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά και τους κανόνες υγιεινής που προστατεύουν τη δική μας υγεία αλλά και των άλλων.

Συγγραφέας: Ασημίνα Στασινοπούλου
Διάσταση: 21×28
Σελίδες: 26
Τιμή: 12 ευρώ
ISBN: 978-960-564-896-1
Εικονογράφος: Αριστείδης Καραβίας

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Ασημίνα Στασινοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μητέρα ενός ανήλικου αγοριού. Οι δυο τους σκαρώνουν καθημερινά ιστορίες, μέσα από τις οποίες του μεταφέρει τα μηνύματά της για τον κόσμο όπου μεγαλώνει, με σκοπό να τον προστατεύσει και να τον συμβουλεύσει. Μία από αυτές τις ιστορίες στάθηκε η αφορμή το 2018 να εκδώσει το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ο δράκος πυροσβέστης» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οσελότος, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για το θέμα της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος από τις φωτιές.
Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει τελειώσει δημόσια σχολή ΙΕΚ ως Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Αυτοματισμού Γραφείου. Έχει εργαστεί ως διοικητικός υπάλληλος στη γραμματεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Πολεοδομίας στη Νομαρχία Μεσσηνίας.
Από μικρή της άρεσε να ταξιδεύει με την πένα της και να αποτυπώνει τις σκέψεις της στο χαρτί. Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Στα μονοπάτια του Έρωτα», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ανατολικός, το οποίο αγαπήθηκε από το κοινό. Το 2019 κυκλοφόρησε τα «Παιχνίδια εξουσίας» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οσελότος.
Είναι αρθρογράφος στη στήλη «Πένα» στο blog «Βιβλίων Ορίζοντες» και στο λογοτεχνικό περιοδικό «Θεματοφύλακες λόγω τέχνης». Επίσης, διατηρεί δικό της blog (oiprotaseisthsminas.blogspot) στο οποίο μοιράζεται τις απόψεις και τις προτάσεις της με τους αναγνώστες της που την ακολουθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.