Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Για παιδιά από 5 ετών

Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου;
Πώς να μιλήσετε στο παιδί για να το βοηθήσετε να αναπτύξει υγιείς τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης των δυσκολιών της Μόλι Πότερ

εικονογράφηση: Σάρα Τζένινγκς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ένα χρήσιμο βιβλίο με πρακτικές συμβουλές για να διαχειρίζονται τα παιδιά όσα δυσάρεστα τους συμβαίνουν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο υγιής τρόπος σκέψης είναι πολύ σημαντικός. Πώς μπορούμε όμως να μάθουμε να προστατεύουμε τον ψυχισμό μας από μικρή ηλικία;
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται κάποιοι πρακτικοί τρόποι που θα μας βοηθήσουν να φροντίσουμε και το πνεύμα μας εκτός από το σώμα μας. Αναπτύσσονται έννοιες όπως η θετική εικόνα του εαυτού, η συναισθηματική νοημοσύνη, οι σχέσεις και η ενσυνείδηση, και τα παιδιά ενθαρρύνονται να αποκτήσουν από νωρίς τους κατάλληλους μηχανισμούς αντιμετώπισης των δυσκολιών. Γραμμένο με ειλικρίνεια και γλώσσα απλή και κατανοητή στα παιδιά, το βιβλίο αυτό βοηθά να μπουν οι βάσεις για την ψυχική υγεία τους και αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για κάθε γονιό.

Πώς αισθάνεσαι σήμερα;
Θέλεις να γίνουμε φίλοι;
Τι σε απασχολεί;
Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών

Σειρά: Μικρές καληνύχτες
Σύγχρονα παραμύθια για την πιο γλυκιά «καληνύχτα», που διαβάζονται σε 10 λεπτά.

Το πολύτιμο θησαυγό της Μαριέττας Κόντου

εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Ένα αυγό στέκει μοναχό στο πολύχρωμο χωριό. Από πού να ’πεσε ρωτώ;

Ένα δάσος φουντωτό και στη μέση εκεί κρυμμένο ένα πολύχρωμο χωριό. Κι όλο πάνε κι έρχονται τα ζώα, με δουλειές με φούντες και σκοτούρες, και ούτε τούτος ούτε κείνος πρόσεξαν μέσα στη βιασύνη πως στην πόρτα της προέδρου έστεκε ένα μοναχό… αυγό! Να το πάρουν, να το δώσουν ή μήπως τελικά να το υιοθετήσουν;
Μήπως τελικά σημασία δεν έχει από πού έπεσε τ’ αυγό, αλλά ποιος θα το αγαπήσει και γλυκά θα το φροντίσει;

Το καινούριο σπίτι του λαγού της Μαρίας Νομικού

εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη

Πώς μια πρόσκληση σε τσάι θα δοκιμάσει τη σχέση του λαγού με τους φίλους του.

Ένας νεαρός λαγός φτιάχνει το καινούριο σπίτι του σε ένα μανιτάρι. Διαλέγει με γούστο έπιπλα, χαλιά και όμορφα διακοσμητικά. Όταν όλα είναι έτοιμα, στέλνει στους φίλους του πρόσκληση για τσάι. Όμως η συνάντησή τους είναι σκέτη καταστροφή και η φιλία τους θα κινδυνεύσει για πάντα να χαθεί.

Και τα δύο βιβλία περιλαμβάνουν QR code που, με μοναδικό εργαλείο ένα tablet ή ένα Smartphone, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να ακούσει δωρεάν τον συγγραφέα να διαβάζει δυνατά την ιστορία του!

Για παιδιά από 4 ετών

Πες κάτι! του Πίτερ Χ. Ρέινολντς

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Η φωνή σου μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Εμπρός λοιπόν, ΠΕΣ ΚΑΤΙ!

Ο κόσμος χρειάζεται τη φωνή σου. Αν έχεις μια καταπληκτική ιδέα… πες κάτι! Αν δεις μια αδικία… πες κάτι!
Κάθε μέρα ο καθένας από μας έχει την ευκαιρία να μιλήσει, να πει κάτι με τις πράξεις του, με τα λόγια του, με τη φωνή του. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να πεις στον κόσμο ποιος είσαι… τι σκέφτεσαι… τι πιστεύεις. Με το βιβλίο του αυτό, ο ταλαντούχος εικονογράφος και συγγραφέας ενθαρρύνει τους μικρούς αναγνώστες να βρουν τη φωνή τους και να τη χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 7 ετών

Η μέρα που η γιαγιά χάλασε το ίντερνετ του Μαρκ-Ούβε Κλινγκ

εικονογράφηση: Άστριντ Χεν
μετάφραση: Μαρία Μαντή

Ίντερνετ γιοκ! Ήρθε η καταστροφή του κόσμου. Ή μήπως όχι;

«ΜΙΑ ΦΟΡΑ ανέλαβε η Τίφανι να προσέχει τη γιαγιά. Και ΣΗΜΕΡΑ ειδικά, η γιαγιά πήγε και χάλασε το ίντερνετ. Υπέροχα!»
Το ίντερνετ χάλασε και τίποτα δεν είναι όπως πριν: Ο Μαξ δεν μπορεί να παίξει µε το κινητό του, η Λουίζα δεν μπορεί να ακούσει μουσική, ο παππούς δεν μπορεί να δει τηλεόραση. Η μαμά και ο μπαμπάς επιστρέφουν νωρίτερα στο σπίτι από τη δουλειά, γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν. Κανείς δεν ξέρει τι να κάνει χωρίς ίντερνετ.
Παρ’ όλα αυτά, η μέρα τους αποδεικνύεται υπέροχη. Κι ας είναι χαλασμένο το ίντερνετ! Ή μήπως ακριβώς γι’ αυτό;

Για παιδιά από 9 ετών

Σειρά: Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια
Στο σπίτι της Λίντα και της Έµιλι Ράιτ, μαμά και κόρη βοηθάνε η µία την άλλη, γελάνε πολύ, κλαίνε λίγο, τρώνε λαχανικά (αλλά και μάφιν), λένε «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και «λυπάμαι». Και λύνουν μυστηριώδεις υποθέσεις. Μαζί.

Γρίφος για έμπειρους παίκτες της Λουτσία Βακαρίνο

εικονογράφηση: Πάολα Αντίστα
μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Ένα πολύτιμο ρουμπίνι εξαφανίζεται. Οικογενειακά μυστικά αποκαλύπτονται. Μαμά και κόρη εν δράσει. Ο γρίφος μοιάζει απλός, αλλά δεν είναι!

Ενώ η Έµιλι έχει αμφιβολίες αν πρέπει να πάει στο πιο πολυαναμενόμενο πάρτι του σχολείου της, µια καινούρια υπόθεση χτυπάει την πόρτα της. Ένα πολύτιμο ρουμπίνι έκανε φτερά από τη βίλα Σάτον-Σίνκλερ, τη στιγμή μάλιστα που ο Σερ Πέρσιβαλ ήθελε να το χαρίσει στην αγαπημένη του ανιψιά Λίντσεϊ ως γαμήλιο δώρο.
Η Έµιλι και η Λίντα αναλαμβάνουν την υπόθεση και ανακαλύπτουν ότι η μεγάλη αριστοκρατική έπαυλη, από την οποία ο Σερ Πέρσιβαλ δε βγαίνει ποτέ, κρύβει ανομολόγητα μυστικά που κανείς από τους ενοίκους της δε θέλει να φέρει στο φως…