ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ
ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Στις 12 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το όγδοο μυθιστόρημα του συγγραφέα των 120.000 αντιτύπων Σπύρου Πετρουλάκη.
«Το ναυάγιο», εμπνευσμένο από το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα, το 1966, εμπεριέχει πραγματικά και μυθοπλαστικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που συγκλονίζει.
Ο αναγνώστης θα μεταφερθεί από το 1966 στο σήμερα και από τα Κύθηρα, στην Αθήνα και το Παρίσι, ακολουθώντας την πορεία των ηρώων, σε ένα ταξίδι που δεν τελείωσε ποτέ.

8/12/1966, ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ, ΩΡΑ 02:06.
SOS από Ηράκλειον.
Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε!

Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν.
Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;

ΣΎΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ.

Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Τις σπουδαιότερες διαδρομές τις έχεις
ήδη κάνει ψάχνοντας να βρεις τον χάρτη σου.

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Πετρουλάκη
Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM. Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το παράθυρο της Νεφέλης (2014), Η εξομολόγηση (2015), H Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Αμαλία (2018), Σασμός (2019), Η νύχτα της αλήθειας (2020), καθώς και τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας (2016), Η συνταγή της ευτυχίας (2016), Το αθάνατο νερό (2019) και Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας σώζει την Πρωτοχρονιά (2020).

Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: [email protected]

«Αφέθηκα στα κύματα της τρικυμίας, περιπλανήθηκα στα Κύθηρα και στο Παρίσι, μέθυσα με αρώματα. Άνοι¬ξα τα παράθυρα της καρδιάς μου να μπούνε οι χαρές, να μοσχοβολήσει η πλάση συγχώρεση κι αγάπη. Κι όλα αυτά με αφορμή αυτό το βιβλίο. Στα χέρια του Πετρουλάκη ακόμα και το πιο επικίνδυνο ταξίδι μπορεί να χαρί¬σει απόλαυση στον αναγνώστη».

Αλκυόνη Παπαδάκη, συγγραφέας

ISBN: 978-618-02-1778-0
Kωδικός: 35374
Σελίδες: 500
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ
Το Πανδοχείο
Στην ελληνόφωνη Καλαβρία

Κοινωνικό μυθιστόρημα

Η Δέσποινα Χατζή επιστρέφει με ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου, εμπνευσμένο από τη μακραίωνη ιστορία και τη σαγήνη του ιταλικού Νότου. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Απριλίου.

Αθήνα, 1941. Ο δικηγόρος Αριστείδης Ιωακειμίδης και ο αδελφός του Ανδρέας τάσσονται με δουλική προθυμία στο πλευρό των Γερμανών κα¬τακτητών. Στον αντίποδα, ο μικρότερος αδελφός τους, Φωκάς, και τρεις γυναίκες της οικογένειας αντιστέκονται δρώντας με απόλυτη μυστικότητα. Η οικογενειακή ισορροπία διαταράσσεται από εχθρότητες, πάθη και ασίγαστους έρωτες.

Ορεινή Μπόβα, Καλαβρία, 1946. Η κόρη του Αριστείδη Ιωακειμίδη, Αντονέλλα, θέλοντας να ξεφύγει από το βάρος που νιώθει για τη στά¬ση του πατέρα της, εγκαταλείπει οριστικά την Ελλάδα ακολουθώντας τον σύζυγό της Αναστάζιο Αντριότι στην πατρίδα του, την Κάτω Ιταλία.
Η ελληνόφωνη Καλαβρία την καλοδέχεται και η νεαρή κοπέλα γοη¬τεύεται από την ειδυλλιακή ύπαιθρο, τους ανθρώπους της, τις μνήμες τους, αλλά και την ιστορία της αλλοτινής Μεγάλης Ελλάδας. Ωστόσο, το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με τις πληγές που άφησε η αγριότητα του Μουσολίνι: την απόλυτη φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση, κοινωνική αδικία. Εργαζόμενοι σκληρά, το 1960 αποκτούν το πανδοχείο «Magna Grecia», ανακουφίζοντας εν μέρει την κακοπαθημένη ζωή τους.

Ρήγιο, Καλαβρία, 1995. Πρωτοπόρα και δυναμική, η Αντονέλλα αποφασί¬ζει να περάσει το γέρμα της ζωής της στο πανδοχείο με μια παρέα συνο¬μηλίκων της. Οι ζωές τους γίνονται μέρος της δικής της ζωής και οι ξεχω¬ριστές ιστορίες όλων μπλέκονται σε μια ασίγαστη επιθυμία για λύτρωση.

Λίγα λόγια για τη Δέσποινα Χατζή

Η Δέσποινα Χατζή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, εκπαιδεύτηκε στα κέντρα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» και Παίδων «Αγία Σοφία» και εξειδικεύτηκε στον ιολογικό έλεγχο. Εργάστηκε στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και στην Αιμοδοσία του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Άγιος Σάββας». Συμμετείχε σε ιατρικά συνέδρια, επιμορφωτικά προγράμματα ιατρικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικές ημερίδες. Το 2012 συνταξιοδοτήθηκε. Παράλληλα, ασχολήθηκε με εναλλακτικές θεραπείες, ρεφλεξολογία και ρέικι, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα εργάζεται εθελοντικά στους Γιατρούς του Κόσμου. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έργα της ίδιας: Μοιρογιασεμόλαδο (μυθιστόρημα, 2002), Ζωή σαν κρύσταλλο (μυθιστόρημα, 2009), Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς τανγκό (νουβέλα, 2011). Από τις εκδόσεις Μίνωας έχουν εκδοθεί τα βιβλία της Έρωτας μαΐστρος (μυθιστόρημα, 2014), Σμαρώ – Από τον Βόσπορο στον Σηκουάνα (μυθιστόρημα, 2017), Αλεξανδρινές – Η ζωή στην Νειλοχώρα (μυθιστόρημα, 2019).

«Πολλές φορές σε μυθιστορήματα που ασχολούνται με το χτες και το σήμερα σε μια διττή αφήγηση, κάποιο κομμάτι θα είναι πιο αδύναμο. Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα πως η συγγραφέας καταφέρνει το χτες και το σήμερα να είναι δύο σχεδόν αυτοφυείς οντότητες, καλά στερεωμένες, που έχουν και οι δύο να πουν κάτι στον αναγνώστη… η γραφή της συγγραφέως κρύβει πολλά νοήματα πίσω από τις γραμμές, γιατί μόνο μια συγγραφέας σαν την κυρία Χατζή ξέρει να περνάει αυτό που θέλει υποδόρια και σχεδόν ασυναίσθητα».
Πάνος Τουρλής, vivliokritikes.com

ISBN: 978-618-02-1779-7
Kωδικός: 35375
Σελίδες: 612
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ
ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ
Μια αμερικανική διαδρομή

Αυτοβιογραφία

Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη

Στις 12 Απριλίου θα κυκλοφορήσει, από τις εκδόσεις Μίνωας, η αυτοβιογραφία της Κάμαλα Χάρις, της πρώτης γυναίκας αντιπροέδρου
των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η δέσμευση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, να λέει την αλήθεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανατροφή της. Κόρη μεταναστών, μεγάλωσε στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια, σε μια κοινότητα που ενδιαφερόταν βαθιά για
την κοινωνική δικαιοσύνη. Μεγαλώνοντας, η Χάρις δεν έκρυψε ποτέ το πάθος της για τη δικαιοσύνη και, όταν έγινε βοηθός περιφερειακού εισαγγελέα με την αποφοίτησή της από τη Νομική Σχολή, εδραιώθηκε αμέσως ως μία από
τις πρωτοπόρους στον αγώνα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος επιβολής του νόμου στην Αμερική. Εξελέγη πολύ γρήγορα περιφερειακή εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και εξελίχθηκε στην κορυφαία αξιωματούχο επιβολής του νόμου στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Οι Αλήθειες μας είναι ένα βιβλίο που λαμβάνει υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και χρησιμοποιεί την αποθησαυρισμένη σοφία και γνώση που
η Κάμαλα Χάρις έχει συλλέξει τόσο στο πλαίσιο της
καριέρας της όσο και από τα άτομα που την έχουν εμπνεύσει περισσότερο, ενώ αποτελεί και εξαιρετικό παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων, διαχείρισης
κρίσεων και ηγεσίας σε ιδιαίτερα απαιτητικές εποχές.

Μέσα από τη δική της πορεία στη ζωή και τα μεγάλα επιτεύγματα της εποχής μας, η Κάμαλα Χάρις επικοινωνεί ένα όραμα κοινού αγώνα, κοινού σκοπού και κοινών αξιών.

Λίγα λόγια για την Κάμαλα Χάρις

Η Κάμαλα Ντ. Χάρις είναι αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ξεκίνησε την καριέρα της στο γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα της κομητείας Αλαμίντα και, στη συνέχεια, εξελέγη περιφερειακή εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο. Ως γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια, η Χάρις άσκησε διώξεις ενάντια σε διεθνείς συμμορίες, μεγάλες τράπεζες, πετρελαιοβιομηχανίες και κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ενώ πάλεψε και κατά των επιθέσεων στον Νόμο Προσιτής Περίθαλψης. Επίσης, αγωνίστηκε για τον περιορισμό των αδικαιολόγητων απουσιών στα δημοτικά σχολεία, πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για ανοιχτά δεδομένα στη χώρα, εκθέτοντας τις φυλετικές ανομοιότητες του ποινικού δικαστικού συστήματος, και εφάρμοσε εκπαίδευση έμμεσων προκαταλήψεων για τους αστυνομικούς.

Ως η δεύτερη μαύρη που εξελέγη ποτέ στην Αμερικανική Γερουσία και ως η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη Ινδοαμερικανή αντιπρόεδρος, η Χάρις έχει εργαστεί επισταμένως για τη μεταρρύθμιση του ποινικού δικαστικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την εξασφάλιση ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς δίδακτρα για την πλειοψηφία των Αμερικανών και για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.

Ένα βιβλίο για τις θεμελιώδεις αλήθειες που ενώνουν τον αμερικανικό λαό και για τον δύσκολο αγώνα της αναγνώρισης
και διαχείρισής τους,
από την πένα μιας από τις πιο αξιοθαύμαστες εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Αμερικής.

ISBN: 978-618-02-1798-8
Kωδικός: 31505
Σελίδες: 368
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: μαλακό