Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ, ΤΟΜΟΣ Β: 1974-2016
Συγγραφέας: Παπαχελάς Αλέξης


Ο Αλέξης Παπαχελάς επιστρέφει µε τον δεύτερο τόµο της συγκλονιστικής αφήγησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις τους που πραγµατοποιήθηκαν µε ρητή συµφωνία το περιεχόµενό τους να δηµοσιοποιηθεί µετά την αποχώρηση του Έλληνα ηγέτη από τη ζωή.

Με τα δικά του λόγια, ο κορυφαίος πολιτικός άνδρας αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται για πρώτη φορά εκ βαθέων, αιφνιδιάζοντας συχνά τον αναγνώστη καθώς φωτίζει µε θάρρος –αλλά και αυτοκριτική διάθεση– αµφιλεγόµενες όψεις της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου.

Η πορεία στην έρηµο και οι δύσκολες σχέσεις του µε τον Κωνσταντίνο Καραµανλή τα πρώτα χρόνια µετά την Αποκατάσταση της Δηµοκρατίας. Τα µυστικά της πολιτικής επιβίωσης και η ολική επαναφορά στην πολιτική σκηνή. Η ένταξη στη Νέα Δηµοκρατία το 1978 και η πρωτοφανής πορεία προς την κατάκτηση της ηγεσίας της το 1984. Οι µεγάλες συγκρούσεις µε τον Ανδρέα Παπανδρέου που σφράγισαν την δεκαετία του ’80. Το Σκάνδαλο Κοσκωτά και η πολιτική θύελλα που οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο. Η στοχοποίηση της ΝΔ από την τροµοκρατία και η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Οι συγκρούσεις στην κυβέρνηση την περίοδο 1990-1993 για την προώθηση των µεταρρυθµίσεων. Το άγνωστο παρασκήνιο για το Σκοπιανό. Το χρονικό της πτώσης και ο πραγµατικός ρόλος της «διαπλοκής». Οι συµβουλές και η παρακαταθήκη του για τις επόµενες γενιές.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταθέτει τη δική του µαρτυρία για µια ολόκληρη εποχή, την οποία επηρέασε και διαµόρφωσε όσο ελάχιστοι άλλοι.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
Συγγραφέας: Morrison Toni


Ατενίζοντας ατρόμητα την άβυσσο της σκλαβιάς, το κλασικό αυτό μυθιστόρημα μεταμορφώνει την Ιστορία σε μια αφήγηση υποβλητική σαν έπος, βίαιη σαν πολεμικό τραγούδι, τρυφερή σαν νανούρισμα.

Η Σιθ γεννήθηκε σκλάβα στον Νότο και δραπέτευσε στο Οχάιο, ωστόσο δεκαοκτώ χρόνια αργότερα δεν είναι ακόμη ελεύθερη. Την κατατρύχουν οδυνηρές αναμνήσεις από το Φιλόξενο Σπιτικό, το όμορφο αγρόκτημα που έγινε για την ίδια και τους συντρόφους της ο τόπος της απόλυτης φρίκης. Το καινούργιο της σπίτι το στοιχειώνει το φάντασμα του μωρού της που πέθανε χωρίς όνομα, από τα ίδια της τα χέρια, με μία μονάχα λέξη χαραγμένη στην ταφόπλακά του, να θυμίζει πως κάποτε έζησε: Αγαπημένη.

Ποιητικό και σκληρό, τεντωμένο σαν σχοινί, το μυθιστόρημα εξερευνά το ανεξίτηλο τραύμα της δουλείας με τρόπο που καθηλώνει τον αναγνώστη. Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της νομπελίστριας Τόνι Μόρισον, της πιο τολμηρής γυναικείας φωνής στην αμερικανική πεζογραφία.

Είπαν για το βιβλίο:

Η Αγαπημένη είναι το πέμπτο μυθιστόρημα της Τόνι Μόρισον – ένας ακόμη θρίαμβος. Η πολύπλευρη τεχνική ικανότητα και το συναισθηματικό βάθος της Μόρισον δεν γνωρίζουν όρια.

Margaret Atwood

Η συγγραφέας συγχωνεύει τη φρίκη με την ομορφιά σε μια ιστορία που σε συγκλονίζει διά βίου.

Sunday Times

Έργο γνήσιας δύναμης… Υπέροχα γραμμένο.

The Washington Post

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ: 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
Συγγραφέας: Breen Marta
Εικονογράφος: Jordahl Jenny


150 χρόνια πριν, γυναίκες και άνδρες ζούσαν πολύ διαφορετικές ζωές. Οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου ούτε ήταν οικονομικά ανεξάρτητες. Κι επουδενί δεν είχαν τον έλεγχο του σώματός τους.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν οι γυναίκες αποφάσισαν να οργανωθούν μεταξύ τους.

Η συγγραφέας Μάρτα Μπρέεν και η εικονογράφος Γένι Γιούρνταλ έγραψαν ένα βιβλίο για το γυναικείο κίνημα και τους πολλούς, δραματικούς αγώνες που έδωσαν οι γυναίκες για να κατακτήσουν ίσα δικαιώματα – αγώνες που συνεχίζουν να μας εμπνέουν και σήμερα.

Γιατί απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 14+ και εξηγεί με ευρηματικό τρόπο τη σημασία των αγώνων υπέρ της ισότητας και των δικαιωμάτων.
Γιατί εμπνέει με τα χαρισματικά του σκίτσα παιδιά και μεγάλους να παλέψουν για δικαιοσύνη.
Γιατί, ταξιδεύοντάς μας από τον αμερικανικό Νότο μέχρι το Ιράν και το Πακιστάν, και από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Αγγλία, μαρτυρά πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να είμαστε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, και πως μαχητές υπέρ αυτών των αξιών υπήρχαν πάντα: από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τη σημερινή Ασία.

Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
Συγγραφέας: Hughes Ted
Εικονογράφος: Mould Chris


Ο Σιδερένιος Γίγαντας έφτασε στην άκρη του γκρεμού. Από πού είχε έρθει; Κανείς δεν ξέρει. Ποιος τον δημιούργησε; Κανείς δεν ξέρει.

Ένα μικρό αγόρι συνειδητοποιεί ότι ο Σιδερένιος Γίγαντας δεν έχει έρθει για να καταστρέψει τη Γη. Ίσως μάλιστα τη σώσει από έναν μεγαλύτερο κίνδυνο!

Μία νέα, συναρπαστική έκδοση της κλασικής και πολυαγαπημένης ιστορίας του Τεντ Χιουζ, με την εκπληκτική εικονογράφηση του Κρις Μόουλντ.

Καθηλωτική… κλασική ιστορία

Philip Pullman

Οξυδερκής

Michael Morpurgo

Εκπληκτική

Madelein L’Engle

Κλασική ιστορία, από έναν από τους σημαντικότερους Άγγλους ποιητές.
Ισχυρό αντιπολεμικό και οικολογικό μήνυμα.
Υψηλής αισθητικής έκδοση με εντυπωσιακή εικονογράφηση.
Διαβάζεται απολαυστικά από μικρούς και μεγάλους.
Μεταφρασμένο από τη βραβευμένη ποιήτρια Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη.

Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Συγγραφέας: Lallemand Orianne
Εικονογράφος: Thuillier Eleonore


Τη μια χαρούμενος, την άλλη λυπημένος, έπειτα θυμωμένος ή ενθουσιασμένος.

Ο λύκος Ζαχαρίας αλλάζει διάθεση κάθε τρεις και λίγο, και οι φίλοι του δεν ξέρουν τι να κάνουν πια μαζί του. Είναι φανερό: ο Ζαχαρίας θα είναι πιο ήρεμος αν καταφέρει να εκφράζει τα συναισθήματά του. Πρώτα όμως πρέπει να μάθει να τα αναγνωρίζει.

Ένα βιβλίο για την κατανόηση των συναισθημάτων.

Νέος τίτλος με υπέροχη εικονογράφηση και πανέξυπνο κείμενο, στην αγαπημένη σειρά με ήρωα τον γλυκό, τρυφερό, ανατρεπτικό λύκο… Ζαχαρία!

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Συγγραφέας: Αγγέλου ‘Aγγελος & Σίνη Έμη
Εικονογράφος: Καλογερή Λίλα


Θα μπαίνατε ποτέ μέσα σε έναν σκοτεινό ερειπωμένο πύργο; Όχι; Κι αν ξέρατε ότι εκεί κρύβονταν μυστικά και πολύτιμοι θησαυροί; Πάλι όχι; Κι αν αυτοί οι θησαυροί κινδύνευαν να πέσουν σε… λάθος χέρια; Ε λοιπόν, με αυτή την πρόκληση ήρθαν αντιμέτωποι εκείνη τη μέρα ο μικρός Κοπέρνικος και η παρέα του.

Βιβλία με πρωταγωνιστές… παιδιά.
Χιούμορ και δράση στην πρώτη γραμμή.
Βραβευμένοι συγγραφείς.
Πολύχρωμη εικονογράφηση που «δίνει ζωή» στην ιστορία.

ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΦΑΝΤΟΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ: ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΙΚΡΑ ΚΥΚΝΑΚΙΑ
Συγγραφέας: Αθανασιάδης Κυριάκος & Τσιλιγγερίδου Κίκα
Εικονογράφος: Καπατσούλια Ναταλία


Ο Αρσέν και η Φαντομά, τα δύο αδέλφια ντετέκτιβ, κάνουν διακοπές

και περνούν ανέμελα τις ώρες τους δίπλα στο ποτάμι.

Όμως η περιπέτεια θα τους βρει ακόμη και εκεί.

Γιατί τα τέσσερα κυκνάκια

εξαφανίστηκαν!

Μα, ποιος μοχθηρός μπορεί να έκανε κάτι τόσο φοβερό;

Τα υπόλοιπα ζωάκια είναι ανάστατα. Και όλα μαζί λένε:

Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!

Και ο ατρόμητος Αρσέν θα κάνει πράγματι τα πάντα για να βρει τα χαμένα κυκνάκια και να τα φέρει πίσω στη μαμά τους!

Το δημοφιλές δίδυμο Αρσέν και Φαντομά ξαναχτυπά, για μικρότερες ηλικίες.
Τα μικρά παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με… αστυνομική ιστορία.
Υπέροχα εικονογραφημένο από την αγαπημένη «σεία» του διδύμου Ναταλία Καπατσούλια.