Δύο πολύ αξιόλογα βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς που αφορούν στην ανάπτυξη δυναμικών παιδιών με ηγετικές ικανότητες, στην ανάπτυξη έξυπνων παιδιών, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Άραγε ηγέτης γίνεσαι ή γεννιέσαι; τι είναι η “αυτοηγεσία;” Ποιά είναι τα ηγετικά χαρακτηριστικά ; Πώς μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν την συναισθηματική νοημοσύνη, την καλή επικοινωνία, την ενσυναίσθηση, την δημιουργική σκέψη, την πειθώ, την σωστή λήψη αποφάσεων; Αλλά και οι γονείς, τι μπορούν να κάνουν προκειμένου τα παιδιά τους να αναπτύξουν αυτές τις ικανότητες;
Το βιβλίο “ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ” των ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ και ΣΟΦΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ θα δώσει όλες αυτές τις απαντήσεις και ακόμα περισσότερα.

“Η επιτυχημένη επαγγελματική ζωή, όπως και η προσωπική, προσδιορίζεται κυρίως από την παιδική και την εφηβική ηλικία. Σε αυτές τις ηλικίες, αναπτύσσονται θεμελιώδη στοιχεία του χαρακτήρα και βασικές ηγετικές ικανότητες. Συνεπώς, ο ρόλος των γονέων, των εκπαιδευτικών και των προπονητών είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Το παρόν βιβλίο είναι απαραίτητο σε όσους αισθάνονται αυτή την ευθύνη και επιθυμούν να αναπτύξουν τα παιδιά-ηγέτες, ώστε αυτά να εξασφαλίσουν μια λαμπρή καριέρα σε οποιονδήποτε τομέα και να ζήσουν μια καλή ζωή.
Το βιβλίο αποτελεί έναν πλήρη και πρακτικό οδηγό, που περιλαμβάνει χρήσιμες έννοιες, μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία μέσω των οποίων οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι προπονητές μπορούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά ώστε να καλλιεργήσουν τα παρακάτω ηγετικά χαρακτηριστικά και τις ηγετικές ικανότητες:
Αυτογνωσία
Αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία
Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
Πρόδραση και προνοητικότητα
Επιμονή
Ταπεινότητα
Όραμα και έμπνευση
Δημιουργική λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων
Προσωπικό προγραμματισμό και υλοποίηση στόχων
Ομαδικότητα
Αποτελεσματική επικοινωνία και πειθώ
Διεκδικητική στάση “

Το βιβλίο “BRAIN RULES ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ” του αναπτυξιακού μοριακού βιολόγου και ερευνητικού συμβούλου, διευθυντή του Εγκεφαλικού Κέντρου για την Εφαρμοσμένη Έρευνα Μάθησης στο Πανεπιστήμιο Ειρηνικού του Σιάτλ ΤΖΟΝ ΜΕΝΤΙΝΑ σε μετάφραση Έλλης Συλογίδου, είναι αυτό που θα κατευθύνει γονείς και εκπαιδευτικούς στο μεγάλωμα και την ανάπτυξη έξυπνων παιδιών. Από την όμορφη περίοδο της εγκυμοσύνης, έως τα πέντε πρώτα χρόνια του παιδιού και από τις σχέσεις των γονέων μεταξύ τους μέχρι την άσκηση της γονικής μέριμνας.
Ένα επιστημονικό βιβλίο γραμμένο για όλους. Ένα βιβλίο που θα δώσει απαντήσεις σε πολλά βασικά ερωτήματα που έχουν οι γονείς. Μέσα σε αυτό θα βρει την αξία του έπαινου για κάθε τι που πετυχαίνει το παιδί, για το πότε τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση και τι μπορεί να βλέπουν σε αυτήν ή τι γίνεται με τα βιντεοπαιχνίδια, για το πότε και πως οι γονείς πρέπει να δείχνουν τα συναισθήματα τους, αλλά και το πως οι γονείς πρέπει να αποκαλύπτουν συναισθήματα τους στα παιδιά. Ένα βιβλίο γεμάτο συμβουλές για κάθε γονιό με παιδιά από 0-5 ετών με μόνο απλές οδηγίες γονιών που θα δημιουργήσουν ένα έξυπνο και ψυχικά υγιές παιδί. Και επειδή οι γονείς μπορεί να το χρειαστούν για μεμονωμένες συμβουλές κατά διαστήματα, ο εκδότης έχει δημιουργήσει στο τέλος του βιβλίου ένα χρήσιμο αλφαβητικό Ευρετήριο για κάθε ερώτημα μας.

  
 

“Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Πώς επηρεάζει η τηλεόραση τον εγκέφαλο του παιδιού; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε τις εκρήξεις θυμού του παιδιού σας;
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της επιστημονικής γνώσης και της γονικής πρακτικής. Μέσα από αστείες ιστορίες και παραδείγματα, ο Τζον Μεντίνα, μοριακός βιολόγος και μπαμπάς, αποκαλύπτει πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος ενός παιδιού και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε αυτή την ανάπτυξη.
Θα μάθετε:

  • Πού τελειώνει ο ρόλος της φύσης και από πού ξεκινά η ανατροφή.
  • Ότι η τηλεόραση είναι επιβλαβής για παιδιά κάτω των δύο ετών.
  • Ότι η εξυπνάδα και η ευτυχία πηγαίνουν χέρι χέρι.
  • Ότι ο καλύτερος παράγοντας πρόβλεψης της σχολικής προόδου δεν είναι το IQ, αλλά ο αυτοέλεγχος.

Ό,τι κάνετε τώρα -πριν από την εγκυμοσύνη, κατά τη διάρκειά της και για τα πρώτα πέντε χρόνια μετά τη γέννα- θα επηρεάσει τα παιδιά σας για την υπόλοιπη ζωή τους. Το βιβλίο αυτό θα είναι ο απαραίτητος βοηθός σας.”