ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο Ουρανός που δεν ήθελε να είναι μόνος του
Ελένη Θεοδοσίου

Μέσα στο φανταστικό και περίτεχνα πολυποίκιλο ουράνιο σύµπαν υπάρχει ένας ολάκερος ουρανός που περιβάλλεται από πολύχρωµα αστέρια, πουλιά-ταξιδευτές, το φεγγάρι που τον νανουρίζει και τον ήλιο να τον αφυπνίζει.
Με αφορµή το φαινόµενο των πυρκαγιών ως ανεξέλεγκτη και µη διαχειρίσιµη δύναµη και το περιστατικό που εκδηλώθηκε στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, το βιβλίο αυτό ενισχύει το αίσθηµα ευθύνης του παιδιού στα κοινωνικά θέµατα. Παράλληλα, προτείνονται τεχνικές αξιοποίησης πτυχών του βιβλίου από τον εκπαιδευτικό και από τον γονέα ώστε το παιδί µε βιωµατικό τρόπο να έχει πιο σαφείς τις προσλαµβάνουσες ιδέες του βιβλίου και παράλληλα να δηµιουργηθεί ένα παράθυρο για την αντιµετώπιση των “δύσκολων” συναισθηµάτων.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ο ουρανός που δε ήθελε να είναι μόνος του
Επιμέλεια: Ελένη Θεοδοσίου
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 10.00€
Σελίδες: 24


Υποβρύχιοι Κατακτητές: Επιχείρηση Τζόνι
της Σταματίας Μάστορα

Ο Τζόνι είναι ένας νεαρός αρχιτέκτονας ιππόκαµπος που ζει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αν και τόσος δα µικρός, έχει µια τεράστια καρδιά, όπου µέσα της χωράνε όλοι οι ωκεανοί του κόσµου. Μα, το µεγαλύτερό του όνειρο είναι να µπορέσει να µάθει τι απέγινε η Μαργαριταρούπολη και να χτίσει την πρώτη µαργαριταρένια πολυκατοικία κάτω από το νερό µε τα µαγικά µαργαριτάρια.

Έτσι, ο Τζόνι, µαζί µε το συνεργείο του, τους Τζονοµπακαλιάρους, ξεκινά το ταξίδι του προς τη µυθική Μαργαριταρούπολη. Εκεί θα αντιµετωπίσει µπερδεµένες καταστάσεις -γλώσσες που µιλάνε πιο πολύ από ό,τι το µέγεθος της γλώσσας τους, αλλά και πολλά ψάρια πυγολαµπίδες, που λάµπουν πιο πολύ από το φως τους- µε κίνδυνο να καταστραφούν τα σχέδιά του.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Υποβρύχιοι Κατακτητές: Επιχείρηση Τζόνι
Επιμέλεια: Σταματία Μάστορα
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 10.00€
Σελίδες: 24


Ο δικός μου Πύραυλος
της Πόπης Λιακουνάκου


Ο Άγγελος ονειρεύεται να γίνει αστροναύτης. Φοβάται, όµως, πως όταν αυτό συµβεί, η µαµά του δεν θα είναι πια κοντά του. Ένα βιβλίο που ενθαρρύνει τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους χωρίς φόβο και τα καθοδηγεί να συµφιλιωθούν µε την ιδέα ότι, ακόµα κι αν µεγαλώνοντας η µαµά φύγει από τη ζωή, η αγάπη της θα µένει µέσα τους για πάντα!

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ο δικός μου Πύραυλος
Συγγραφείς: Πόπη Λιακουνάκου
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 10.00 €
Σελίδες: 30


Μια φορά πλην έναν καιρό
της Αθανασίας Χαλατσογιάννη

Σας χαιρετώ, μα δεν σας αποχαιρετώ…
Σύντομα θα συναντηθούμε πάλι
σ’ένα βιβλίο παιδικό,

Με αγάπη,
Μια φορά

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Μια φορά πλην έναν καιρό
Συγγραφείς: Αθανασία Χαλατσογιάννη
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 12.00 €
Σελίδες: 32