Λίγα λόγια για το βιβλίο

Γιατί δεν απολαμβάνεις τη ζωή όσο θα ήθελες;
Ίσως η απάντηση να μην είναι αυτή που νομίζεις. Δεν φταις εσύ. Ίσως όμως ευθύνονται όσα ακούς πως πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις τη ζωή.
Ο ήρωας της ιστορίας έχει την τύχη να συναντήσει μια μαγική οδηγό που του δείχνει ένα εναλλακτικό μονοπάτι.
Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:
• Πώς μπορείς να ζήσεις πιο ευτυχισμένα ακόμα και χωρίς να έχεις στόχους ή όνειρα.
• Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).
• Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και να το κάνεις σύμμαχο (όσο και αν αγχώνεσαι). Στην πράξη.
• Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.
• Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.
• Πώς να κατανοήσεις και να τιθασεύσεις το μυαλό σου.
• Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.
• Πώς να βρεις τη δύναμη της θέλησης για να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις να κάνεις αλλά δυσκολεύεσαι και πώς να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Στην πράξη.
• ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.


Γραμμένο με το γνωστό πρακτικό και ιδιαίτερα προσιτό ύφος του συγγραφέα, το βιβλίο υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε μέρη του εαυτού σου που δε θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπήρχαν. Σε ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής.
Είσαι έτοιμος για μια ζωή με νόημα;
Έπαινοι για το βιβλίο
Εντυπωσιακό!! Ένας φρέσκος αέρας στα βιβλία αυτοβελτίωσης. Ένα πυκνό, δυνατό βιβλίο, με νεωτεριστικές απόψεις ψυχολογίας, φιλοσοφίας, νευροεπιστήμης, που θα το ρουφήξεις κυριολεκτικά. Απαντά στο πώς μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου καλύτερα, στην πράξη. Γραμμένο πρωτότυπα, σε μορφή διαλόγου, γίνεται εύπεπτο στον αναγνώστη που δεν δυσκολεύεται να αφομοιώσει τα νοήματά του. Και μόνο διαβάζοντάς το, νιώθεις απενοχοποιημένα και έτοιμος να κάνεις όλα όσα θα δώσουν νόημα στη ζωή σου. . Οι έρευνες που αναφέρει ο συγγραφέας σε πείθουν ότι όσα λέει είναι σωστά, και οι τεχνικές που σου προτείνει σε κάθε κεφάλαιο, σε παρακινούν να τις κάνεις πράξη! Εσύ βάζεις τη θέληση και ο συγγραφέας σού εξηγεί το πώς να ζήσεις τη δική σου ζωή με νόημα.
Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του βιβλίου Ψυχική Μπουγάδα
Το νέο βιβλίο του Δ. Φλαμούρη εμπνέει και παροτρύνει πρακτικά και με κατανοητό τρόπο να δούμε τον εαυτό μας, την ζωή και τους άλλους με μια άλλη μάτια, χρήσιμη εξελικτικά κ ψυχο-ανακουφιστικά πολύτιμη. Ο Δ. Φλαμούρης κολυμπάει στα βαθιά της ανθρώπινης δυσκολίας αναζητώντας μαζί με τον αναγνώστη την ψυχική ισορροπια, φτάνοντας με ασφάλεια στην όχθη της αποδοχής, της μετατόπισης και της ανάληψης ευθύνης και δράσης!
Βασιλική Μακαρώνη, ΒΑ Ψυχολογίας / ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας
Ένας πραγματικός οδηγός για την δημιουργική επιβίωση του καθενός, σε αυτό το περίπλοκο και δύσκολο μονοπάτι της ζωής μας.
Το βιβλίο αυτό είναι η μεγάλη σου ευκαιρία για να εξελιχθείς στη ζωή και να γίνεις ο καλύτερος άνθρωπος που επιθυμείς.
Σε βοηθάει να αποκαλύψεις όλα τα βήματα για να ανακαλύψεις το δικό σου πραγματικό νόημα της ζωής, που αφορά τη μοναδικότητα και το μεγαλείο της ύπαρξής σου.
Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος Διατροφολόγος – Συγγραφέας

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Δημήτρης Φλαμούρης έχει μια αντισυμβατική ιστορία. Μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη και απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πάνω στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά στο Λονδίνο.
Εργάστηκε για μια δεκαετία σε επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στον χρηματιστηριακό τομέα και δίδαξε επί σειρά ετών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 2016 αλλάξαν όλα, καθώς αποφοίτησε από τη σχολή ψυχολογίας του University of East London, όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας.
Αυτή τη στιγμή είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με Συνθετική προσέγγιση. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί διαλέξεις πάνω σε θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, αλλά και ως προσκεκλημένος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών.
Είναι ο συγγραφέας των best-sellers Ψυχο-λογικές Σχέσεις και Ψυχο-λογικά Μυστικά (που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα), διοργανώνει σεμινάρια σε θέματα σχέσεων, αυτογνωσίας, άγχους και θετικής ψυχολογίας, ενώ διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com).
Παράλληλα, ασχολείται ερασιτεχνικά με το κρασί, έχοντας αποκτήσει διεθνείς οινικές πιστοποιήσεις και ενίοτε το συνδυάζει με τον χώρο της ψυχολογίας σε ομιλίες του σε οινοποιεία.
Τέλος, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 80 χώρες, συλλέγοντας εμπειρίες από όλα τα μέρη του πλανήτη.
Κάπως έτσι, δημιουργεί ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της δικής του ζωής.