Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στις 18:00 το Μορφωτικό Κέντρο της Ιρανικής Πρεσβείας και οι εκδόσεις Ταξιδευτής διοργανώνουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ο ευτυχισμένος φίλος μας». Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να ρίξει φως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και στο ψυχικό σθένος του στρατηγού Σολεϊμανί μέσα από προσωπικά βιώματα του ίδιου αλλά και από αφηγήσεις όσων είχαν την ευκαιρία να τον ζήσουν από κοντά.

Θα μιλήσουν οι:
Ahmad Naderi , πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα
Mahdi Nik Khah Ghomi, μορφωτικός σύμβουλος της Ιρανικής Πρεσβείας
Αλέξης Λεκάκης Κερκυραίος, υποψ. Διδάκτωρ Πάντειο πανεπιστήμιο – Ιρανολόγος
Λαμπρινή Θωμά, δημοσιογράφος
Κώστας Παπαδόπουλος, εκδότης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο
Ανέκαθεν, είχαμε την τάση να αναζητούμε στα βάθη της ιστορίας τους ήρωες και τα «μυθικά» πρόσωπα χωρίς να στρέφουμε το βλέμμα μας στους πραγματικούς ήρωες της εποχής μας. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά, απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και στερεότυπα και απομακρυσμένη από την

παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, είναι ικανή να αποκαλύψει ήρωες που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην υπεράσπιση της αλήθειας και στην προστασία των καταπιεσμένων και ανυπεράσπιστων λαών. Ένας από αυτούς τους σύγχρονους ήρωες είναι και ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί. Για τον στρατηγό Σολεϊμανί έχουν ακουστεί πολλές και αντικρουόμενες απόψεις στα διεθνή ΜΜΕ και για μερικούς αποτελεί μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Στο βιβλίο «Ο ευτυχισμένος φίλος μας» προσπαθήσαμε να σκιαγραφήσουμε τον πραγματικό ήρωα που αφιέρωσε τη ζωή του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του φανατισμού των εξτρεμιστικών ομάδων. Γιατί ο στρατηγός Σολεϊμανί υπήρξε αληθινός ήρωας για τον λαό του, ένας σύγχρονος μύθος. Στις 102 σελίδες του βιβλίου αυτού επιχειρήσαμε να ρίξουμε φως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του και στο ψυχικό του σθένος μέσα από προσωπικά βιώματα του ίδιου αλλά και από αφηγήσεις όσων είχαν την ευκαιρία να τον ζήσουν από κοντά. Σε έναν κόσμο ελευθερίας του λόγου είναι σημαντικό να ακουστεί μία διαφορετική άποψη από αυτή που προβάλλεται από τα κατευθυνόμενα από τις «μεγάλες δυνάμεις» ΜΜΕ, ώστε οι αναγνώστες να έχουν την ευκαιρία για μια ολόπλευρη ενημέρωση. Στο παρόν βιβλίο, που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τον Αλί Καρατζί, ο αναγνώστης θα διαβάσει μικρές ιστορίες από τη ζωή του στρατηγού Σολεϊμανί, καθώς και την άποψη που διαμόρφωσαν γι’ αυτόν σπουδαίες προσωπικότητες από διάφορες χώρες.

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/o-evtichismenos-filos-mas-0511514
Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/paroysiash-vivliou-0-eytyxismenos-filos-mas-morfwtiko-kentro-ths-iranikhs-presveias/
Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured