«ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ» | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΓΑΛΑΤΑΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Θερμαϊκός, διοργανώνουν παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Γ. Γαλατά, με τίτλο «Ένα γράμμα στις ιδέες».

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αφηγηθεί η Νίκη Κάπαρη, ενώ με μουσική και τραγούδι συνοδεύει ο Γιάννης Ψειμάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bit.ly/41BvjVu
Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3Akxwc1

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Οι άνθρωποι σχετιζόμαστε, άλλοτε με αγάπη και άλλοτε με αντιπαλότητα. Όπως και να δούμε τις μεταξύ μας σχέσεις, στο πίσω μέρος της σκέψης μας κυριαρχεί το υπαρξιακό πρόβλημα. Συναισθήματα όπως η αγάπη, ο έρωτας, η μοναξιά, αλλά και γεγονότα και καταστάσεις της καθημερινότητας αποτυπώνονται σε αυτή τη συλλογή, καθώς και το υπαρξιακό μας πρόβλημα που οδηγεί στη ύπαρξη του Θεού. Ο Θεός, το δέος για τη δύναμή του και η προσμονή για το έλεός του, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία των συναισθημάτων μας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο συγγραφέας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948. Αποφοίτησε από το Λύκειο της Παλιάς Κοκκινιάς. Σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάστηκε ως χημικός σε βιομηχανία παραγωγής χάλυβα στην Ελευσίνα,
μέχρι τη διακοπή της λειτουργίας των υψικαμίνων της εταιρείας. Ολοκλήρωσε την επαγγελματική του καριέρα σε δύο μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την
τεχνολογία και την επιστήμη των τροφίμων. Το 2013 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο «Κάτω από τους μικρούς κύκλους. Ποιήματα 1966-2013», εκδόσεις Θερμαϊκός και το 2019 τη δεύτερη ποιητική του συλλογή, με τίτλο «Ένα Γράμμα στις Ιδέες, Ποιητική συλλογή», από τις εκδόσεις Θερμαϊκός, την οποία δεν πρόλαβε να παρουσιάσει λόγω καραντίνας. Τον Ιανουάριο του 2023 εξέδωσε ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Το πλατύσκαλο του δολοφόνου» από τις εκδόσεις Θερμαϊκός, όπου προσεγγίζει την εγκληματική ‘‘ασθένεια’’ του ανθρώπινου είδους.