Γράφει η Βιργινία Αυγερινού

«ΟΣΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ»
Λάουρα Ιμάι Μεσσίνα

μετάφραση Σταύρος Παπασταύρου – Εκδόσεις Πατάκη

Μια συγκινητική ιστορία για την απώλεια και το πένθος, στηριγμένη σε μια ευρηματική ιδέα για έναν τηλεφωνικό θάλαμο, χωρίς σύνδεση, στη μέση ενός κήπου. Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν εκεί και σηκώνουν το ακουστικό για να συνομιλήσουν με όσους ανθρώπους αγαπούν αλλά τους έχουν χάσει.
Η συγκινητική ιστορία της Γιούι, μιας γυναίκας που έχασε τα πάντα στο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 φτάνει για να εμπιστευτεί στον άνεμο όλα όσα της γκρέμισαν τη ζωή. Μια ελεγεία για το πένθος αλλά και την ελπίδα για τη ζωή που μπορεί να αρχίσει ξανά έστω και μετά από μια μεγάλη απώλεια.

«Η ΠΤΩΣΗ» – Τ.J. NEWMAN
Μετάφραση Ιλάειρα Διονυσοπούλου – Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ


Η Newman υπογράφει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα στα όρια του θρίλερ που θα αγαπήσουν οι λάτρεις του είδους. Μια πτήση προς τη Νέα Υόρκη με 143 επιβάτες κι ένας πιλότος που μαθαίνει ότι η οικογένεια του πιλότου έχει πέσει θύμα απαγωγής. Το τεράστιο δίλημμα γρήγορα θα μετατρέψει αυτή την πτήση σε μια τραγωδία. Ο πιλότος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα θυσιάσει τους επιβάτες της πτήσεις, καταρρίπτοντας το αεροπλάνο για να σώσει την οικογένειά του.
Ένα βιβλίο γεμάτο σασπένς και αγωνία που θα συναρπάσει τον αναγνώστη.

«Το μονοπάτι της ζωής» Ελένη Μπίνου Εκδόσεις ΠΗΓΗ


Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Δυο γυναίκες που μοιράζονται μια κοινή ιστορία. Δυο γυναίκες εντελώς διαφορετικές που οι αποφάσεις τους σημάδεψαν την προσωπική τους πορεία μέσα στον χρόνο. Το παρελθόν που κρύβει μυστικά και βγαίνουν στο φως για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και τα αισθήματά τους. Και μια ζωή που προσπαθεί να παραμερίσει την οδύνη, τις απώλειες του παρελθόντος, τα πάθη και τα λάθη και να οριοθετήσει εκ νέου την ελπίδα, πετώντας στη λήθη τα απομεινάρια των χαμένων ονείρων.

«Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ» ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ


Όσοι αναγνώστες απολαμβάνουν να διαβάζουν βιβλία για τη μετά θάνατο ζωή θα βρουν αυτό το βιβλίο άκρως συναρπαστικό.
Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας του εξωτερικού θα γνωρίσει την πορεία της οικογένειάς του, τη μοίρα των παιδιών του, τη στάση της γυναίκας του αλλά και θα ξαναδεί τον πρώτο του έρωτα μετά τον θάνατό του. Θα γνωρίσει πως η ανυπαρξία κρύβει μέσα της την αλήθεια και την ευτυχία και πως η αγάπη είναι ο μοναδικός καταλύτης σε μια πορεία προς το φως, την απόλυτη χαρά και εν τέλει την αλήθεια και την ευτυχία.

«ΕΓΩ ΘΑ ΖΗΣΩ» – ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΡΟΥΛΑΚΗ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, την ιστορία της Ντίνας Πραντίτσεβα, μιας γυναίκας που επέζησε από τις βαναυσότητες και τη φρίκη των ναζί, όταν εξοντώθηκαν χιλιάδες Εβραίοι, Ρομά και αιχμάλωτοι πολέμου από το Φαράγγι της γιαγιάς μέχρι και το Κίεβο της Ουκρανίας.
Μια πορεία ζωής προς την επιβίωση όταν μένεις μόνος, όταν ο πιο θηριώδης πόλεμος της ανθρωπότητας έχει καταστρέψει τα πάντα γύρω σου, κι έχεις απομείνει μόνος, χωρίς σπίτι, φαγητό, οικογένεια, πατρίδα.

«Ο ΜΠΟΓΟΣ» – ΛΙΛΑ ΚΟΝΟΜΑΡΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Ένα πολυφωνικό και πολυσχιδές μυθιστόρημα. Η μυθοπλασία μέσα από την αφηγηματική φωνή προσωπικών ιστοριών που συνυφαίνεται με τα ιστορικά γεγονότα, τους μύθους και τη λαική παράδοση.
Σύμβολα και μύθοι διαπλέκονται στη Μακεδονία του 1911 κι ένας άνθρωπος που εντοπίζεται αναίσθητος και όταν συνέρχεται δεν μπορεί αν θυμηθεί τίποτα. Κανείς δεν ξέρει αν είναι κάποιος πρόσφυγας ή ένας δολοφόνος, από πού έχει έρθει και τι θα φέρει τελικά η παρουσία αυτή στην κοινωνία. Ένας άνθρωπος που θα καταφέρει με την ξαφνική του παρουσία να αλλάξει τη ζωή του τόπου και να γίνει η ενσάρκωση των κρυφών ονείρων και πεποιθήσεων του καθένα.

Η ΙΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Πασχαλίας Τραυλού από τις Εκδόσεις Διόπτρα, ‘ένα βιβλίο γεμάτο έμπνευση από τον μύθο των Αμαζόνων. Μύθοι και άλλων περιοχών με κυρίαρχη την γυναικεία φύση.
Η αρχαιολόγος Αίθρα Μπάξερ μετά από ένα τραγικό συμβάν, την απώλεια του παιδιού της, αφήνεται και η κατάθλιψη κυριεύει την ζωή της. Η συμμετοχή της σε μια αρχαιολογική αποστολή γίνεται το κίνητρο της επιστροφής της στην ζωή και την εργασία της.
Μια σύγχρονη ιστορία γραμμένη με την ξεχωριστή γραφή της Πασχαλίας Τραυλού, ένα βιβλίο ταξίδι στον χρόνο, ένα βιβλίο για μια εποχή όπου τα όρια ήταν ρευστά ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον θρύλο, την ιστορία και τον μύθο, τους ανθρώπους και τους Θεούς, όπως διαβάζουμε και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.