Σε έναν τόπο όμορφο, γεμάτο χρώματα, αρώματα και λουλούδια, γεννήθηκε η ηλιαχτίδα. Μητέρα της η Αμυγδαλιά και πατέρας της ο Ήλιος που την φρόντιζαν και την αγαπούσαν ενόσω η Ηλιαχτίδα έπαιζε ξέγνοιαστα και χόρευε στα ολάνθιστα λιβάδια.
Κάποιες φορές, ένα μαύρο σύννεφο την παρατηρούσε και την έκανε να νιώθει παράξενα. Ένας απροσδιόριστος φόβος πλανιόταν όταν το σύννεφο έπαιρνε τη θέση του Ήλιου και όλοι τρόμαζαν, κρύβονταν και ένιωθαν να απειλούνται.
Η Ηλιαχτίδα δυστυχώς, δεν εξέφραζε στους γονείς της τις ανησυχίες της, πιστεύοντας ότι θα την κοροϊδέψουν ή ότι θα τη μαλώσουν.
Μια νύχτα λοιπόν, το σύννεφο έκανε πράξη όλα όσα η Ηλιαχτίδα είχε κατά νου και ακόμη περισσότερα. Οι φόβοι της βγήκαν αληθινοί, όταν το σύννεφο κατέβηκε χαμηλά και την πήρε μέσα από την αγκαλιά της μαμάς Αμυγδαλιάς.
Η Ηλιαχτίδα άρχισε να κλαίει γοερά και τα δάκρυά της έγιναν αντιληπτά από τη μαμά της που με τη δύναμη της αγάπης της ειδοποίησε τον ήλιο και εκείνος έκανε κυριολεκτικά τη νύχτα… μέρα.

Έτσι, ένα παιδί έπαψε να κινδυνεύει!
Ένα παιδί γύρισε στην ασφάλεια και τη θαλπωρή της οικογένειάς του.
Ένα παιδί βρήκε καταφύγιο στην πολύτιμη αγκαλιά της μαμάς του.

Διάβασα ένα παραμύθι πάρα, πάρα πολύ ωραίο, ένα παραμύθι διδακτικό, ένα παραμύθι που πρέπει να διαβάσουν όλα τα παιδιά. Μικροί μου φίλοι, ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος, δεν έχει μόνο ομορφιές, μα και ασχήμιες. Δεν έχει μόνο χαρές αλλά και φόβους. Όμως τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να κινδυνεύουν γιατί δεν είναι μόνα τους. Έχουν γύρω τους την οικογένειά τους, έχουν ανθρώπους που αγαπούν και πρέπει να αντιληφθούν ότι κάθε πρόβλημά τους πρέπει να το εξωτερικεύουν και να το μοιράζονται, γιατί μόνο με τη βοήθεια των μεγάλων, μπορεί να λυθεί και να ξεπεραστεί.
Όλοι μαζί με αγάπη διώχνουν το κακό, διώχνουν τον φόβο, διώχνουν την κακοποίηση.
Γονείς είστε υπεύθυνοι για τα παιδιά σας, γίνετε αρωγοί σε κάθε τους πρόβλημα ή προβληματισμό, μικρό ή μεγάλο. Διαβάστε τις αλλαγές στις συμπεριφορές τους, δώστε του χρόνο και χώρο για να ανοιχτούν και να σας μιλήσουν, κάντε τα παιδιά να νιώσουν άνετα μαζί σας και επιδιώξτε να μοιράζονται πράγματα και καταστάσεις που τους απασχολούν.

Στις μέρες μας που ο εκφοβισμός έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, προφυλάξτε τα παιδιά, με κάθε τρόπο!

Την εικονογράφηση του παραμυθιού έχει επιμεληθεί η Βιβή Μαρκάτου.

Η Χριστίνα Κρητικού κατάγεται απ’ το Πήλιο, γεγονός που αποτέλεσε πολλές φορές πηγή έμπνευσης. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο υπέροχων παιδιών. Έχει σπουδάσει Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Γράφει παραμύθια και ποιήματα από παιδί σχεδόν, έχοντας μεγάλη αγάπη στην ομοιοκαταληξία.
Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες συλλογικές εκδόσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θεωρεί πως υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος για να γραφτεί ένα παραμύθι ή ένα ποίημα. Κανένα παραμύθι δεν περισσεύει, όπως δεν περισσεύει και καμία στιγμή στη ζωή μας… Αγαπημένο της είδος η έμμετρη γραφή, που ψυχαγωγεί, διδάσκει και ενθουσιάζει τους μικρούς αναγνώστες.
Κυκλοφορούν δύο παιδικά βιβλία της, Ο χορός της Ηλιαχτίδας και η Περιπέτεια μιας Μπλε Κουκκίδας, από τις εκδόσεις Διάνοια σε εικονογράφηση Βιβής Μαρκάτου.
Μεγάλο της όνειρο είναι οι μικροί ταξιδιώτες να σεργιανίζουν ανέμελοι στα παραμύθια της, παίζοντας κυνηγητό με ουράνια τόξα…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια.