H συγγραφική πορεία της Μαρίνας Πετροπούλου είναι γνωστή στο αναγνωστικό κοινό, το οποίο την έχει αγκαλιάσει από το 2004, όταν πρωτοεμφανίστηκε στα εκδοτικά δρώμενα της χώρας. Το 18ο βιβλίο της με τίτλο «Παράθυρο Ανοιχτό», μόλις κυκλοφόρησε από την νέα της εκδοτική οικογένεια, τις εκδόσεις Ελληνικά γράμματα.

Η Όλγα και η Κάτια. Από πολύ μικρές υπήρξαν φίλες. Η, ζωή όμως τις οδήγησε σε διαφορετικούς δρόμους. Η συνάντηση θα γίνει ξανά μετά από πολλά χρόνια. Η δύναμη της φιλίας φαίνεται πως τις κρατά δεμένες. Είναι άραγε έτσι; Πόσο αληθινή μπορεί να είναι μια φιλία στον χρόνο; Πόσα λάθη και μυστικά θα καταφέρει να συνθλίψει για να μπορέσει να επιβιώσει; Και πόσα μπορεί να κρύβει κάτω από το πέπλο της αδιαφορώντας για το τι θα επιφέρει στις ζωές των ηρωίδων; Λάθη του παρελθόντος, λάθη του σήμερα.
Η προδοσία, η απώλεια, το απωθημένο, ο έρωτας. Όρια μιας ζωής που αλληλοσυμπληρώνονται και αλλάζουν τα δεδομένα. Δυο γυναίκες που θα δοκιμαστούν με τη συναίσθηση ότι το μέλλον δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από το παρελθόν, ούτε και μπορεί να απαγκιστρωθεί από αυτό.
Γύρω από τις δυο αυτές γυναίκες κινούνται πάντα οι άντρες που καθόρισαν τα κοινά πεπρωμένα τους. Άντρες από το χτες αλλά και από το σήμερα οι οποίοι θα γίνουν η αφετηρία για το χάραγμα νέων δρόμων και προοπτικών στη ζωή τους.
Πόσο μπορεί όμως κάποιος να αφεθεί σε ένα απρόσκοπτο μέλλον, όταν το παρελθόν καραδοκεί να ζητήσει τη δικαίωσή του; Η Όλγα θα κληθεί να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα της ζωής της. Δεδομένα που θα την οδηγήσουν στην αναζήτηση ενός ανοιχτού παράθυρου μέσα από το οποίο θα μπορέσει να αναπνεύσει ξανά. Θα καταφέρει, άραγε να το βρει. Τα βήματα της θα την οδηγήσουν σε αυτό;

Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα το νέο βιβλίο της Πετροπούλου, γραμμένο με απλή γραφή και γρήγορη κινηματογραφική ροή. Ένα έργο για τον τρόπο που διαμορφώνεται ο ψυχισμός των ανθρώπων μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις, για τη φιλία, την δύναμη του έρωτα, και όλα όσα κρύβονται όταν το παρελθόν κυριαρχήσει και νέες πορείες ζωής χαραχθούν. Ένα μυθιστόρημα για τις αξίες εκείνες που συλλειτουργώντας μπορεί να καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα στη ζωή των ανθρώπων.

«… Λένε πως οι αλήθειες λάμπουν στο φως. Λάθος. Οι αλήθειες κατοικούν στα σκοτάδια της ψυχής, εκεί που δεν έχει ούτε φως ούτε παράθυρο, εκεί που οι νυχτερίδες της ανάγκης πολλές φορές στήνουν πλεκτάνες ιδιοτέλειας, πονηριάς και προδοσίας…»

“Η Όλγα συνάντησε την Κάτια μετά από χρόνια.
Εκείνη τη μέρα δε φαντάστηκε πως η παλιά φιλία θα έφερνε στον δρόμο της λάθη, ενοχές, απώλειες, προδοσίες αλλά και έναν φίλο που θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα.
Το παρελθόν όμως, που δεν ξεχνάει ποτέ, την κυνήγησε, τη μάτωσε και την έριξε ξανά στο υπαρξιακό της τέλμα.
Ο έρωτας άραγε θα καταφέρει να την οδηγήσει στην ελευθερία και στο δικαίωμα να δει μια μέρα τον κόσμο από παράθυρο ανοιχτό;”