Γράφει: Ο Κώστας Α. Τραχανάς

Μέσα σε μια Αθήνα λεηλατημένη, γεμάτη ερείπια, μια κοπέλα παρακολουθεί έντρομη την καταστροφή της πόλης. «Η λεηλασία μιας ολόκληρης ζωής», ένα γιαπί χωρίς εργάτες μέσα σε μια άδεια πολιτεία. Ένα τρομακτικό ταξίδι μέσα στο κρύο με ένα κοριτσάκι δεμένο πάνω σε ένα άσπρο άλογο.
Μια τρυφερότητα αναδύεται μέσα από έναν κόσμο σκληρό, σε μια εποχή που δεν είναι μόνο σημερινή. Σκιές ανθρώπων μέσα στο πάρκο, δίπλα στο άγαλμα του Παλαμά, ζητούν την ανθρώπινη παρουσία μέσα από την εκδίκηση. Ένα τρομακτικό όνειρο μιας γυναίκας που θα ανακαλύψει τον εαυτό της. Μέσα σε ένα παρόν όπου το παρελθόν ακολουθεί και τρομάζει.


Με αυτήν τη συλλογή των εννιά διηγημάτων η Ευτυχία Καλλιτεράκη θα αγαπήσει και θα ανακαλύψει την τραγικότητα της Αθήνας, άλλοτε τρομακτικής, άλλοτε ανελέητης, αλλά και τρυφερής.
Αυτή η συλλογή Διηγημάτων προσφέρει μια άρτια απόλαυση και συνιστά μια αναγνωστική έκπληξη, πέρα από προσδοκίες και επιφυλάξεις ,μια ιδιαίτερη περίπτωση ανάμεσα στην υπερπροσφορά εγχώριας λογοτεχνίας.
Διαβάστε τη.


Η Ευτυχία Καλλιτεράκη είναι ψυχαναλύτρια, τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχανάλυσης και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, όπου είναι επόπτρια και διδάσκουσα. Κατά το διάστημα 1974-1991 δούλευε στο Αιγινήτειο, στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, ειδικότερα στο τμήμα διαταραχών συμπεριφοράς, με υπεύθυνο τον καθηγητή Γρηγόρη Βαλσαματζή και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με άτομα σε ζευγάρια και ομάδες. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και έχει λάβει μέρος σε ψυχαναλυτικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως οργανώτρια και ομιλήτρια. Έχει γράψει τα ψυχαναλυτικά δοκίμια: Διονύσιος Σολωμός. Μία ψυχαναλυτική προσέγγιση (εκδόσεις Γαβριηλίδης 2005), ένα βιβλίο που διδάσκεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, Νοσταλγία μέσα στο όνειρο και η ονειροπόληση του θεραπευτή (εκδόσεις Αρμός 2016) και Νίκος Καζαντζάκης – Μια αναφορά στον Καπετάν Μιχάλη (εκδόσεις Αρμός 2018). Στη λογοτεχνία έχει εμφανιστεί με τη συλλογή διηγημάτων Οι κουμπότρυπες – 13 ιστορίες (εκδόσεις Μελάνι 2007) και το μυθιστόρημα Αμπελώνες χωρίς ορίζοντα (εκδόσεις Ψυχογιός 2011). Το Ταρτάν το άλογο είναι η δεύτερη συλλογή διηγημάτων της.