Tο 2014 ο Κώστας Κρομμύδας έκανε την εμφάνιση του από την εκδοτική οικογένεια ΔΙΟΠΤΡΑ με το βιβλίο του «Ογκρέσα». Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Μη με λησμόνει» . Ακολούθησε το 2016 το έργο του με τίτλο «Ουρανόεσσα» για το οποίο το 2017 βραβεύτηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» και το 2018 κυκλοφορεί το «Μυρωδιά από σανίδι» ενώ το ίδιο έτος επανακυκλοφορεί το πρώτο του έργο με τίτλο «Η ζωή που έλειπε». Το «Μια νύχτα ακόμη» βγαίνει στην κυκλοφορία το 2019 και τώρα τον Μάιο του 2020 κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Εβόρα».

Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα το οποίο επικεντρώνεται στη φύση. Για την ακρίβεια η φύση συμπρωταγωνιστεί με τους ήρωες του βιβλίου. Η Εβόρα είναι ένας τόπος ονειρικός και παράλληλα ιδιαίτερος και ξεχωριστός για τον καθέναν. Ο χρόνος στον οποίο κινείται το μυθιστόρημα είναι ένας. Μια ιδανική στιγμή. Το μυθιστόρημα είναι ένας οδηγός ζωής για την καθημερινότητα μας και για όλα όσα θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να φροντίσουμε ώστε να γίνει ουσιαστικότερη. Αποσκοπεί στο να γίνει ο άνθρωπος καλύτερος και να ζει μια ζωή πιο φυσική και βελτιωμένη. Το νέο μυθιστόρημα του Κρομμύδα είναι ένας οδηγός αυτοβελτίωσης. Ένα βιβλίο για την αγάπη και τη σημασία της στη ζωή. Αγάπη για τον συνοδοιπόρο της ζωής μας, αγάπη για τη φύση, αγάπη για τους ανθρώπους που είναι κοντά μας. Για το μοίρασμα. Για το καταφύγιο της ψυχής. Για την ευγνωμοσύνη, την ανιδιοτέλεια, τη συγχώρεση. Για την εμπιστοσύνη. Για τη γαλήνη. Για το μοίρασμα και το δόσιμο της αγάπης.


«…Είναι εύκολο να δίνεις χωρίς να αγαπάς, αλλά σχεδόν αδύνατον να αγαπάς χωρίς να δίνεις. Από μόνη της η εμπειρία του να αγαπάς είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή…»
Για μια ακόμα φορά ο συγγραφέας επιλέγει έναν γυναικείο χαρακτήρα για πρωταγωνίστρια. Πρόκειται για μια γυναίκα με συγκεκριμένη άποψη και στάση ζωής. Η οπτική της στα θέματα του κόσμου επικεντρώνεται σε έναν κεντρικό άξονα. Στην αγάπη και στον σεβασμό που αυτή επιφέρει απέναντι στη φύση, καθώς με την δική της θεραπευτική τεχνική η φύση παραδίδει μαθήματα ευζωίας και πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας. Η αλήθεια είναι ότι ο συγγραφέας καταφέρνει να σκιαγραφήσει ενδελεχώς τον ψυχισμό της Αριάδνης. Με μια στρωτή γραφή δίνει την ιστορία της. Είναι μια καλοδουλεμένη και σφιχτοδεμένη ιστορία γεμάτη εικόνες και χρώματα που εξελίσσεται με γρήγορη ροή. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν στιγμές κατά την αναγνωστική διαδικασία που οι εξελίξεις και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη ξαφνιάζοντας τον αναγνώστη καθώς τα συναισθήματα που βιώνει διαβάζοντας αλλάζουν μορφή και δημιουργούν ποικίλες αντιδράσεις.
Κατά αυτόν τον τρόπο η Εβόρα γίνεται ένα προσωπικό στοίχημα με το μέλλον για όλους μας, ένα ταξίδι στην Εβόρα του Κώστα Κρομμύδα μέχρι να βρούμε την δική μας Εβόρα.
«…Η ευτυχία είναι μια παγίδα για όσους την κυνηγούν εμμονικά και ένα μεγάλο δώρο για εκείνους που τη συνάντησαν…»