Με ένα βιβλίο δίνεις χαρά

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
καλούν όλους τους αναγνώστες
να ενώσουν τις δυνάμεις τους
για να χαρίσουμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα

Κύριο μέλημα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι η προάσπιση και η διάδοση του πολιτισμού που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας στήριξης των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας, δεν μένουμε αδιάφοροι απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη κάθε χρόνο μέσα από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Φέτος, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ξεκινούν μια συνεργασία με την ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί» που εκπορεύεται από μια κοινή μας αγάπη: το παιδί. Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, αγοράζοντας οποιοδήποτε παιδικό ή εφηβικό βιβλίο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ενισχύετε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης.


Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς οι δύο αυτοί μήνες βρίθουν εορτών με αποκορύφωμα τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κατά τις οποίες η ανάγκη για στήριξη των ανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθειά μας γίνεται ακόμα επιτακτικότερη και συνάμα τα βιβλία έχουν την τιμητική τους ανάμεσα στις επιλογές δώρων.
Ελπίζουμε οι αναγνώστες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας, χαρίζοντας περισσότερα παιδικά βιβλία και ενισχύοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που εργάζεται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το «Μαζί για το Παιδί» τιμήθηκε το 2016 με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, που στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς πόρους και στη στήριξη εθελοντών. Οι πόροι της Ένωσης προκύπτουν αποκλειστικά από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, έσοδα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερα για τις δράσεις, τους σκοπούς και τον χαρακτήρα της Ένωσης θα βρείτε στο www.mazigiatopaidi.gr.

Ας θυμηθούμε όλοι μαζί τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου: «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα», που αποτελούν μια πάντα επίκαιρη παραίνεση την οποία δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

Για να γιορτάσουμε την έναρξη αυτής της σημαντικής συνεργασίας μας διοργανώνουμε μια διαδραστική εκδήλωση που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά του παιδικού σταθμού του σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού», που αποτελεί μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 11:15 το πρωί, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118), τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλους τους αγαπημένους ήρωες από τα διάσημα «Παραμύθια Ντορεμύθια» του Ευγένιου Τριβιζά μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση της ηθοποιού και θεατροπαιδαγωγού Μαρίας Τερζάκη, με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια.


Θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία DESYLLAS GAMES που θα προσφέρει παιχνίδια στα παιδιά την ημέρα της εκδήλωσης και το ζαχαροπλαστείο CAP CAP για τις γλυκές λιχουδιές του.