Για τις μνήμες που φωτίζουν το μέλλον!

Συγγραφέας: Διονύσης Λεϊμονής

Εικονογράφηση: Αρτέον & Πρόδομος Μάνου

Κάθε τόπος έχει και μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί! Μια ιστορία που η διατήρησή της στον χρόνο φανερώνει την αξία της! Σ’ έναν τέτοιο τόπο ζει ο μικρός Γρηγόρης, που λόγω ενός φυσικού ελαττώματος βιώνει τη διαφορετικότητα.
Τι θα συμβεί όμως όταν ανακαλύψει την ιστορία ενός ήρωα του τόπου του;
Ενός άλλου Γρηγόρη από τα παλιά, που μαζί με άλλους τριακόσιους, σαν τον αρχαίο Λεωνίδα, συμμετείχε σε μια «έξοδο» προς την ελευθερία.
Μπορούν οι μνήμες να φωτίσουν το παρόν και το μέλλον μας;

Μια συνάντηση, ένα άγαλμα και ένα αναπάντεχο δώρο θα σταθούν η αφορμή για να αντλήσει τη δύναμη και το θάρρος να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Να φορέσει τη φουστανέλα σαν ένας άλλος ήρωας. Να επιχειρήσει τη δική του «έξοδο» που πάντα απαιτεί ψυχή και αποφασιστικότητα.

Γιατί η ζωή είναι αγώνας, μια πάλη με θεριά και όποιος νικήσει!

Σελίδες: 68 / Μαλακό Εξώφυλλο / Διάσταση: 17 x 24 εκ.
Kατηγορία: Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα

Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό, στη νερένια πολιτεία… και σήμερα ζει και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Βόλο. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων, κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Ε.Α.Π.

Η μεγάλη του αγάπη για το βιβλίο τον οδήγησε στη δημιουργία της λογοτεχνικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Μιλάμε για το βιβλίο» και στην ενεργό συμμετοχή του σε διάφορους οργανισμούς που έχουν σχέση με αυτό, όπως στην ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), στο Κε.Βι.Μα.Συ. (Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων) και στον Συνδέσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προωθώντας τη φιλαναγνωσία με συμμετοχή σε διοργανώσεις εκδηλώσεων για το βιβλίο, σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και σε παρουσιάσεις βιβλίων. Ασχολείται επίσης με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά. Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών διηγημάτων. Δυο από αυτά, «Το Δέκατο Έβδομο Κιβώτιο» (Πατάκη, 2014) και το «Το Τέταρτο Αλογάκι» (Πατάκη, 2017), αγαπήθηκαν τόσο πολύ, ώστε βραβεύτηκαν στην ψηφοφορία αναγνωστών του Public. Άλλα έργα του: «Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» (2007), «Το Μυστικό της Δαγκάνας (Πολιτιστικό ΄Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου, 2009), «Το Χαμένο Ταίρι» (Ακρίτας, 2009 – Εν πλω, επανέκδοση 2017), «Τα Τίμια Δώρα» (Ήρα, 2013), «Δημιουργική Γραφή στην Τάξη Α΄-Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου» (Γράφημα, 2018), «Ο Θαλασσοσφυριχτής» (Αρτέον Εκδοτική, 2018). Έχει συμμετάσχει επίσης με ποιήματα και πεζά σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες.

ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική
www.e-arteon.gr