Νέα Κυκλοφορία
Το Βιβλίο των Ψεμάτων”
Άλειστερ Κρόουλι

Καμπαλιστικοί γρίφοι, πλούσιος συμβολισμός, χιούμορ, υπαινιγμοί και μυστικιστικές επιφοιτήσεις διαπνέει τη συλλογή 91 ποιημάτων. Ο Άγγλος ποιητής, μυστικιστής, ζωγράφος και συγγραφέας Άλειστερ Κρόουλυ (1875-1947) είναι μία από τις πλέον καθοριστικές μορφές τους σύγχρονου Δυτικού Εσωτερισμού.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Kάθε ποίημα συνοδεύεται από ένα Ερμηνευτικό Σχόλιο που άλλοτε προσφέρει απαντήσεις στα μυστήρια των στίχων κι άλλοτε φροντίζει να τα κρύψει ξανά γεννώντας καινούργια ερωτήματα. Έτσι στις σελίδες του περιλαμβάνονται ποιητικές περιγραφές υπερβατικών καταστάσεων συνείδησης, αλληγορίες που αφορούν στις μυητικές φόρμουλες του Αιώνα του Ώρου, καμπαλιστικές αναλύσεις, επεξηγήσεις σε κάρτες των Ταρώ, ακόμα και πιο εξειδικευμένες μαγικές πρακτικές κρυμμένες σε κοινή θέα. Έτσι το Βιβλίο των Ψεμάτων γίνεται ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Κρόουλυ. Ο μελετητής του έργου του θα ανακαλύψει εντός του κλειδιά της μαγικής θεωρίας και πράξης του Μεγάλου Θηρίου και πιθανόν να μπορέσει μέσα από την ανάγνωση να καταλάβει καλύτερα άλλα σημεία του έργου του. Κυρίως όμως θα ανακαλύψει τον δικό του ψυχικό πλούτο καθώς επεξεργάζεται τα όσα διαβάζει. Άλλοτε με γέλιο, άλλοτε με στοχασμό κι άλλοτε με σύγχυση το Βιβλίο των Ψεμάτων μπορεί να λειτουργήσει σαν Καθρέπτης στον οποίο δεν μπορεί παρά να δει κανείς όψεις και οπτικές του εαυτού του. Στον Καθρέπτη αυτόν όμως η εικόνα μεταβάλλεται συνεχώς θέτοντας πάντα νέες ερωτήσεις που προσκαλούν στο Ταξίδι προς τα Μέσα.

Ο Συγγραφέας

Ο Άγγλος ποιητής, μυστικιστής, ζωγράφος και συγγραφέας Άλειστερ Κρόουλυ (1875-1947) είναι μία από τις πλέον καθοριστικές μορφές τους σύγχρονου Δυτικού Εσωτερισμού. Έζησε μια περιπετειώδη ζωή με πλούσιες εμπειρίες και συχνά ήρθε αντιμέτωπος με τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τον πουριτανισμό της εποχής του. Η εσωτερική παράδοση που ο ίδιος θεμελίωσε παραμένει ζωντανή μέχρι τις μέρες μας και φέρει ως τίτλο την ελληνική λέξη Θέλημα. Αποτελεί τόσο μια ηθική φιλοσοφία προσωπικής απελευθέρωσης όσο και ένα μυητικό σύστημα πνευματικής αφύπνισης.

Το έργο του Κροουλυ έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για διάφορους καλλιτέχνες και ανήσυχα πνεύματα και η επιρροή του συνεχίζει να είναι αισθητή μέχρι σήμερα.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Το Βιβλίο των Ψεμάτων
Συγγραφέας: Άλειστερ Κρόουλι
Εκδόσεις: Δαιδάλεος

Τιμή Λιανικής: 15.00 ευρώ
Σελίδες: 286