Το φεγγάρι του Κιέβου, το ποίημα –παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης–
του Gianni Rodari κυκλοφορεί σε εικονογράφηση της Beatrice Alemagna
από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται στους Γιατρούς του Κόσμου
για τη στήριξη του έργου τους στην Ουκρανία.

Το φεγγάρι του Κιέβου
είναι το ίδιο φεγγάρι που βλέπουν όλοι,
παιδιά και μεγάλοι σε όλο τον κόσμο.

Το συγκινητικό ποίημα του σπουδαίου συγγραφέα Gianni Rodari δημοσιεύτηκε πρώτη φορά πριν από σχεδόν 70 χρόνια στη συλλογή Filastrocche in cielo e in terra.
Σήμερα, ο πόλεμος στην Ουκρανία καθιστά το ποίημα αυτό πιο επίκαιρο από ποτέ.
Η εικονογράφος Beatrice Alemagna –που θεωρεί τον Gianni Rodari πνευματικό της πατέρα– το εικονογράφησε σε χρόνο-ρεκόρ, δημιουργώντας ένα πολύτιμο βιβλίο, μια έκδοση που έχει γίνει το σύμβολο του αιτήματος για ειρήνη.

Ο Rodari έχει συνθέσει ένα μοναδικό ποίημα που μιλάει για την αγάπη και την αδελφοσύνη, και που στις μέρες μας έγινε παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης. Διαβάζεται ήδη στα σχολεία της Ιταλίας και αποτελεί αφορμή για να κατανοήσουν τα παιδιά τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Τα έσοδα της ελληνικής αλλά και όλων των διεθνών εκδόσεων που κυκλοφορούν σταδιακά διατίθενται για την υποστήριξη οργανώσεων που δρουν υπέρ των θυμάτων του πολέμου.
Την απόδοση στα ελληνικά έκανε αφιλοκερδώς ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στους Γιατρούς του Κόσμου στηρίζοντας το έργο τους στην εμπόλεμη Ουκρανία.