Συγγραφέας του βιβλίου «Έλξη παραλλήλων» – Εκδόσεις «Maradel Books»

Φαινομενικά οι δυο ήρωες της Αγλαΐας Κληρονόμου δείχνουν να μην έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους. Ωστόσο μια δυνατή έλξη θα τους φέρει «περίεργα» κοντά. Μιλώντας γι’ αυτή τη δυνατή έλξη της Λυδίας και του Άλκη στο Vivlio-life τη χαρακτηρίζει ως «Ένα μικρό άνοιγμα στο χωροχρόνο, που δημιουργεί μια πολύ δυνατή και ιδιαίτερη σχέση».
Σίγουρα η «Έλξη παραλλήλων» είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο. Ένα βιβλίο στο οποίο εξαρχής οι κανόνες συγκρούονται με τις εξαιρέσεις. Το μόνο που μας συμβουλεύει η συγγραφέας είναι διαβάζοντάς το να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο και να μην προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις με βάση την κοινή λογική. Όπως μας διαβεβαιώνει, μέχρι το τέλος του βιβλίου, θα έχουμε απολαύσει ένα περίεργο ταξίδι και θα έχουμε λύσει όλες τις απορίες μας.

Επιλέξατε έναν ιδιαίτερο τίτλο για το βιβλίο σας. Γνωρίζαμε πως τα ετερώνυμα έλκονται και τώρα μας βάζετε να προβληματιστούμε με την «Έλξη παραλλήλων». Δώστε μας μια εξήγηση για τον τίτλο και μια γεύση από το μυθιστόρημά σας.
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο δεν θα μπορούσε να έχει ένα συνηθισμένο τίτλο. Ο ορός είναι αδόκιμος, αλλά θα μπορούσε να υφίσταται σε έναν κόσμο όπως ο κόσμος των πρωταγωνιστών μου. Όταν η ιστορία τους γεννήθηκε στο μυαλό μου, ο αρχικός τίτλος ήταν στα αγγλικά: Soulmates. Όμως μια ιστορία γραμμένη στα ελληνικά, με ήρωες που ζουν στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να έχει ξένο τίτλο. Είναι μια από τις παραξενιές που έχω. Έτσι άρχισα να ψάχνω μια ελληνική μετάφραση του όρου. Υπάρχουν αρκετές: Αδελφές ψυχές, Δίδυμες φλόγες… Όμως καμιά δεν με κάλυπτε. Όσο έγραφα την ιστορία, σκέφτηκα αρκετές εναλλακτικές. Το σίγουρο ήταν πως τους πρωταγωνιστές μου τους τραβούσε κοντά μια πολύ δυνατή έλξη. Μια έλξη όμως που δεν ήταν αρκετά δυνατή στην αρχή για να τους φέρει κοντά και έτσι συνέχιζαν τις ζωές τους παράλληλα. Είχα λοιπόν τις δυο λέξεις που ήθελα να χρησιμοποιήσω και έκανα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τους. Διάβασα τους ορισμούς σε γεωγραφία, φυσική και γεωμετρία και αυτό που μου έδωσε τελικά τον τίτλο, ήταν οι διπλές διαχωριστικές γραμμές του δρόμου, ένα βράδυ που γύριζα σπίτι. Αποφάσισα πως οι δικές μου παράλληλες θα ενώνονταν και θα δημιουργούσαν ένα διαφορετικό big bang, που θα έφερνε τα πάνω κάτω στην ζωή των ηρώων μου.
Αυτή είναι η ιστορία. Δυο ήρωες χωρίς κανένα κοινό μεταξύ τους φαινομενικά. Ένα μικρό άνοιγμα στον χωροχρόνο, που δημιουργεί μια πολύ δυνατή και ιδιαίτερη σχέση.

Λυδία και Άλκης. Δυο ιδιαίτεροι πρωταγωνιστές που κατά την ανάγνωση άλλοτε μας μπερδεύουν με τις επιλογές τους και άλλοτε μας βάζουν στον ιδιαίτερο κόσμο τους. Μιλήστε μας για τους δυο αυτούς χαρακτήρες.
Η Λυδία είναι μια γυναίκα σύγχρονη και δυναμική. Είναι δυνατή και αποφασιστική. Η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της φάνηκε από τα παιδικά της χρόνια όταν, όπως μας αποκαλύπτει η ίδια, διάλεξε σαν αγαπημένο της ήρωα τον Ρομπέν των δασών. Η Λυδία που θα γνωρίσει ο αναγνώστης, είναι η κοπέλα που πέρασε από την ανεμελιά στην οδυνηρή πραγματικότητα μέσα σε λίγες ώρες, στην δύσκολη ηλικία των 18 της χρόνων.
Ο Άλκης είναι ο ρεαλιστής της ιστορίας. Ένας άντρας συνηθισμένος. Είναι αυτός που έβαλε τα περισσότερα εμπόδια σε αυτή τη σχέση γιατί δεν ήταν έτοιμος να αποδεχτεί το διαφορετικό. Ένας άντρας παθιασμένος με την δουλειά του, που αγαπά και σέβεται την οικογένεια του, που ζηλεύει και κάνει λάθη, αρκετές φορές παιδιάστικα. Ένας άντρας όμως που όταν αποφασίζει να δοθεί πραγματικά, μετατρέπεται στον πιο ρομαντικό άντρα του κόσμου.

Έχουν μια αλλόκοτη, όπως γράφετε, πρώτη επαφή. Ας την παρακολουθήσουμε, λοιπόν. Πότε και πώς έγινε και τι ήταν αυτό το κάτι που την έκανε ιδιαίτερη;
Υπάρχουν δυο χαρακτηριστικές στιγμές που σηματοδοτούν την αρχή της σχέσης τους και οι δυο πολύ ιδιαίτερες. Η μια περιγράφεται συνοπτικά στην περίληψη του βιβλίου και είναι στην ουσία η πρώτη οπτική επαφή που έχουν. Όμως πολύ πριν από αυτή, υπάρχει μια άλλη στιγμή που, χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, ήταν η πραγματική αρχή αυτής της περίεργης σχέσης. Μια στιγμή τόσο ιδιαίτερη που ισορροπεί στα όρια της παράνοιας.

Ανδρέας. Είναι ο άντρας που – αν και ερωτευμένη με τον Άλκη – αρραβωνιάζεται η Λυδία. Δώστε μας τα χαρακτηριστικά αυτού του άντρα και τον λόγο που του επέτρεψε η Λυδία να μπει στη ζωή της, εφόσον η καρδιά της ανήκε σε άλλον.
Ο Αντρέας είναι ο αδικημένος σε αυτή την ιστορία. Εμφανίζεται στην ζωή της Λυδίας σε μια στιγμή που εκείνη είναι θυμωμένη και πληγωμένη από την στάση του Άλκη και παίρνει την απόφαση να αρχίσει να ζει φυσιολογικά. Χρειάζεται κάποιον δίπλα της και ο Αντρέας της προσέφερε όλα όσα είχε ανάγκη: χιούμορ, κατανόηση, ευγένεια… Δεν την πιέζει για τίποτα, ενώ της προσφέρει απλόχερα τα πάντα. Όπως παραδέχεται και η ίδια, θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός, αν τον είχε γνωρίσει πριν από τον Άλκη.

Η Λυδία στον ύπνο της συλλαβίζει το όνομα του Άλκη και ο Ανδρέας παγώνει. Αντί να ξεστομίσει μια φτηνή δικαιολογία, του δίνει ένα μέρος της αλήθειας: «Είναι το άλλο μου μισό». Θα δούμε στην ανάγνωση την εξέλιξη αυτής της μυθιστορηματικής σκηνής, ωστόσο είναι ένα σημείο που ίσως διχάσει τους αναγνώστες. Εσείς ποιον θέλετε να υποστηρίξουμε όταν γράφατε το βιβλίο;
Η Λυδία δεν συνηθίζει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Της αρέσουν οι ξεκάθαρες καταστάσεις. Νομίζω πως στην δική της στάση ήθελα να εστιάσουμε. Είναι ένα σημείο που αδικεί λίγο τον Αντρέα, αν και κατά την γνώμη μου έχει την φυσιολογική αντίδραση που θα είχε κάθε άντρας σε μια τέτοια αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δίνετε στο οπισθόφυλλο, η σχέση των ηρώων σας είναι τόσο μοναδική που θα αμφισβητήσει κάθε νόμο και κανόνα της ανθρώπινης ύπαρξης, θα αμφισβητήσει την ίδια τη λογική. Βάλτε μας, λοιπόν, στη λογική αυτής της ιδιαίτερης σχέσης.
Από την πρώτη σκηνή βλέπουμε την Λυδία να περιμένει την σειρά της στο γραφείο μιας ψυχολόγου. Στην πρώτη αυτή σκηνή, μαθαίνουμε για κάποιον Άλκη, πολύ σημαντικό για εκείνη, που όμως δεν τον γνωρίζει. Φανταστικός φίλος; Αυτή είναι η πρώτη σκέψη των περισσότερων αναγνωστών. Από τις πρώτες σελίδες βλέπουμε την Λυδία να επαναλαμβάνει πως δεν είναι τρελή και να ζητά από έναν άνθρωπο που είναι δέκα χρόνια μαζί, να γνωριστούν. Αυτά είναι μόνο στην αρχή, αλλά πιστεύω πως μας προϊδεάζουν πως αυτό που θα διαβάσουμε δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

«Οι σκέψεις είναι ζωντανές. Αυτός είναι ο πρώτος συμπαντικός νόμος που είναι σε ισχύ από τότε που ο άνθρωπος πάτησε πάνω στη γη…». Μιλήστε μας για την εξήγηση του ψυχαναλυτή που φιλοξενείτε στο μυθιστόρημά σας.
Δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζουν αυτοί που ασχολούνται με τέτοια θέματα. Εγώ αυτές τις εξηγήσεις τις βρήκα κάνοντας μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Είναι όμως κάτι που πιστεύω σαν άνθρωπος. Πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί και μπορούν να επηρεάσουν με τη δύναμη της σκέψης τους την καθημερινότητα την δική τους αλλά και των ανθρώπων γύρω τους. Το θέμα είναι πόσο ανοιχτοί είμαστε σε κάτι τόσο διαφορετικό.

Καταλαβαίνουμε πως το μυθιστόρημά σας μας βάζει σε μια διαφορετική ιστορία αγάπης. Πείτε μας πού σταματά ο ρεαλισμός και πού ξεκινά το μεταφυσικό.
Δεν νομίζω πως είναι εύκολα διακριτό. Μπλέκονται, θέλω να πιστεύω όμορφα, για να δημιουργήσουν τον κόσμο της Λυδίας και του Άλκη, που είναι μοναδικός.
Αν πρέπει οπωσδήποτε να κάνω ένα τέτοιο διαχωρισμό, ο ρεαλισμός υπάρχει στην συναναστροφή τους με τους άλλους ανθρώπους, συγγενείς και συνεργάτες, ενώ το μεταφυσικό υπάρχει όταν είναι οι δυο τους.

Τα δεδομένα της ζωής, όπως τα διδάχτηκαν, δεν υφίστανται πια. Οι κανόνες συγκρούονται με την εξαίρεση…“, διαβάζω στο οπισθόφυλλο. Ποια είναι τα δεδομένα και ποια η εξαίρεση στην ιστορία σας;
Δεδομένη είναι η ύπαρξη αυτών των δυο ανθρώπων. Δεδομένο είναι πως ερωτεύονται πολύ δυνατά. Δεδομένες είναι οι δυσκολίες που βιώνουν μέχρι να συναντηθούν.
Εξαίρεση είναι ο τρόπος που ερωτεύονται. Εξαίρεση είναι η δυνατότητα τους να οραματίζονται το κοινό τους μέλλον. Εξαίρεση είναι η μορφή της σχέσης τους.

Σκεφτήκατε μήπως μπερδευτούν οι αναγνώστες σας; Μέχρι τον επίλογο θα πάρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τους δημιουργηθούν;
Στην αρχή σίγουρα θα μπερδευτούν. Η συγκεκριμένη ιστορία, όπως και οι υπόλοιπες που γράφω, είχε φιλοξενηθεί σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα. Σε σχέση με την αρχική της μορφή, αυτό που θα διαβάσουν οι αναγνώστες έχει απλοποιηθεί αρκετά. Όμως και πάλι δεν είναι μια εύκολη ιστορία. Αυτό που χρειάζεται είναι να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο να μπει στην ιστορία και να μην προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις με βάση την κοινή λογική. Μέχρι το τέλος θα έχουν απολαύσει αυτό το περίεργο ταξίδι και θα έχουν λύσει όλες τις απορίες τους.

«Ο έρωτας και το πάθος ισορροπούν στα όρια, φλερτάρουν με το άγνωστο και έρχονται να οριοθετήσουν τα πάντα από την αρχή». Το αν θα υπάρξει μια νέα αρχή για τη Λυδία και τον Άλκη θα το διαπιστώσουμε ολοκληρώνοντας το βιβλίο. Πώς είναι όμως να φλερτάρει κανείς με το άγνωστο; Τι μαθαίνουμε από αυτήν την αλλόκοτη σχέση;
Ο έρωτας και το πάθος είναι συναισθήματα. Λειτουργούν εκτός λογικής και μπορούν να κάνουν τον άνθρωπο να ρισκάρει. Δεν γράφω κάτι που δεν γνωρίζουμε όλοι μας.
Δεν ξέρω αν μαθαίνουμε κάτι. Αυτό που θα ήθελα να μείνει στους αναγνώστες και αυτό που στην ουσία αποκόμισα εγώ γράφοντας αυτή την ιστορία, είναι πως αν θες να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος δεν μπορείς να ακολουθείς πάντα και μόνο την λογική. Πρέπει να αφήνεις κάποια περιθώρια στον εαυτό σου να ανακαλύψει αυτά που δεν είναι ορατά με την πρώτη μάτια.

Ένας ακόμη πρωταγωνιστής σας που θα παίξει τον δικό του σημαντικό ρόλο στην ιστορία είναι ο αδερφός του Άλκη, ο Δημήτρης. Ήταν ένας έμμεσος τρόπος να λειάνετε το άγνωστο;
Ο Δημήτρης είναι η φωνή της λογικής. Κάνει όλες τις ερωτήσεις που θα ήθελε να κάνει ο αναγνώστης και εκφράζει τις αμφιβολίες που δημιουργούνται σε όλους διαβάζοντας αυτή την ιστορία. Δεν έγινε εσκεμμένα αυτό. Χρειαζόμουν ένα χαρακτήρα υποστηρικτικό για τον Άλκη, όπως είναι η Νάντια για την Λυδία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Λυδία δεν ήταν από τις γυναίκες που πίστευαν σε παραμύθια και σε πρίγκιπες, όμως η καρδιά της, αυτό ακριβώς αναγνώριζε σε εκείνον… Τον πρίγκιπά της. Κάθε ρανίδα του κορμιού της, τον ξεχώρισε ως το μοναδικό της ταίρι…εδώ και χρόνια, δυσκολεύοντας την πραγματικότητα της.
Δυο θυμωμένα καστανά μάτια , έσβησαν την δική της αντανάκλαση και την κοίταξαν μέσα από τον καθρέφτη καθώς διόρθωνε το μακιγιάζ της.
«Άλκη;» ψέλλισε ξαφνιασμένη και εκείνη την στιγμή, ερωτεύτηκε τα μάτια του.
Η περίεργη και αλλόκοτη πρώτη τους επαφή, θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας σχέσης, τόσο μοναδικής, που θα αμφισβητήσει κάθε νόμο και κανόνα της ανθρώπινης ύπαρξης . Θα αμφισβητήσει την ίδια την λογική.
Τα δεδομένα της ζωής, όπως τα διδάχτηκαν, δεν υφίστανται πια.
Οι κανόνες συγκρούονται με την εξαίρεση.
Είναι έτοιμοι για μια τέτοια αλλαγή;
Θα επιτρέψουν στους εαυτούς τους να βιώσουν αυτήν την ανεξήγητη έλξη που επίμονα προσπαθεί να τους ενώσει;
Ο έρωτας και το πάθος ισορροπούν στα όρια, φλερτάρουν με το άγνωστο και έρχονται να οριοθετήσουν τα πάντα από την αρχή .

Βιογραφικό
Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1975, από πατέρα Κεφαλλονίτη και μητέρα Κρητικιά. Μοναχοπαίδι, με έντονη φαντασία για να μου κρατάει συντροφιά, κάποια στιγμή ανακάλυψα τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και έκανα τους ήρωες φίλους μου.
Λίγο πριν τελειώσω το σχολείο, συνάντησα τον άνθρωπο που έμελλε να γίνει σύζυγος μου μερικά χρόνια αργότερα, ανέχεται τις τρέλες μου και στέκεται βράχος δίπλα μου σε όλα τα δύσκολα.
Σε μια απόπειρα να ασχοληθώ με κάτι πιο πρακτικό, μπήκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην ζωή μου η λογιστική, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο η πεζότητα των αριθμών, δεν ήταν ικανή να με κρατήσει.
Δραστηριοποιούμαι καιρό στον ιδιωτικό τομέα και πριν από μερικά χρόνια στην ανάγκη μου να εκφραστώ, ανακάλυψα πως μπορούσα να γράψω. Τα θετικά σχόλια των φίλων μου, με ενθάρρυναν να συνεχίσω και από τότε ξεκίνησα να δημιουργώ δικούς μου κόσμους.
Οι ιστορίες μου φιλοξενούνται σε ηλεκτρονική διαδικτυακή πλατφόρμα και είμαι στην ευχάριστη, πλέον, θέση, να λέω πως έχουν σταθερούς και ενθουσιώδεις αναγνώστες , που με την αγάπη τους μου άνοιξαν τον δρόμο της έκδοσης.