Κάθε φορά που μοιραζόμαστε μαζί σας τις νέες εκδόσεις μας έχουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί γνωρίζουμε πώς θα σας συναρπάσουν!

Ξεκινάμε με την ξένη πεζογραφία, όπου θα βρείτε μια ειδική έκδοση του Νο1 best seller των New York Times Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο με σημειώσεις του συγγραφέα Adam Silvera. Σε έναν παράλληλο κόσμο, την τελευταία σου μέρα στη Γη το Δελτίο Θανάτου σε καλεί και σου αναγγέλλει ότι πρόκειται να πεθάνεις. Εσύ τι θα έκανες αν σου έλεγαν ότι έχεις μόνο 24 ώρες ζωής; Ένα βιβλίο που έρχεται να σου θυμίσει τη σημασία τού να ζεις τη στιγμή. Δεν θα θες να το αφήσεις από τα χέρια σου!

Συνεχίζουμε με το μυθιστόρημα που μετά από 10 χρόνια έγινε bestseller στο Tik Tok. Το Τραγούδι του Αχιλλέα της Madeline Miller κυκλοφορεί σε μια επετειακή έκδοση με επιπλέον περιεχόμενο. Η επέτειος από τα 10 χρόνια της πρώτης κυκλοφορίας του έργου είναι μία τέλεια ευκαιρία για να διαβάσετε ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που έγινε viral.Η επετειακή έκδοση περιλαμβάνει το διήγημα «Γαλάτεια» της συγγραφέως, πρόλογο της συγγραφέως ειδικά για την ελληνική έκδοση, σημείωμα για τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του βιβλίου, προτάσεις θεμάτων για περαιτέρω συζήτηση με άλλους αναγνώστες, καθώς και αναλυτική παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της συγγραφέως Κίρκη.

Στη συνέχεια Ο πλαστός πίνακας της Val McDermid, μίας από τις πιο σημαντικές συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος στον κόσμο, με περισσότερα από 16.000.000 αντίτυπα σε 40 γλώσσες, θα σας κόψει την ανάσα. Ένα πτώμα ξεβράζεται τυχαία. Νέα δεδομένα κάνουν την αστυνομία να ερευνήσει ξανά δύο ξεχασμένες υποθέσεις. Και τότε η επιθεωρήτρια Κάρεν Πίρι θα κληθεί να αντιμετωπίσει σκοτεινά μυστικά για ένα έγκλημα που δεν μπορεί να φανταστεί! Το 2021 ο χαρακτήρας της επιθεωρήτριας Κάρεν Πίρι μεταφέρθηκε στην τηλεοπτική οθόνη του βρετανικού δικτύου ITV με πρωταγωνίστρια τη Σκοτσέζα ηθοποιό Lauren Lyle.

Αποκαλούμενος «ο Ρέιμοντ Τσάντλερ αυτής της γενιάς» (Associated Press), ο Michael Connelly συνθέτει για άλλη μια φορά ένα ακαταμάχητο θρίλερ με τίτλο Θανάσιμη προειδοποίηση. Ένας εγκληματίας δρα ορμώμενος από τα πιο σκοτεινά ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, αλλά δεν έχει υπολογίσει ότι υπάρχει ένας άνθρωπος αρκετά θαρραλέος και αποφασισμένος να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του.

Στην κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμός, το βιβλίο Metropolis: Η ιστορία των πόλεων, της μεγαλύτερης ανακάλυψης του ανθρώπου του Ben Wilson θα σας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από πόλεις που καθόρισαν την παγκόσμια ιστορία! Ξεναγώντας τους αναγνώστες σε διάσημες πόλεις σε μια περίοδο που καλύπτει πάνω από 7.000 χρόνια, ο συγγραφέας αποκαλύπτει τις καινοτομίες καθεμίας: την ενασχόληση με τα κοινά στην Αγορά της Αρχαίας Αθήνας, το παγκόσμιο εμπόριο στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα, τα οικονομικά στα καφέ του Λονδίνου, τις οικιακές ανέσεις στην καρδιά του Άμστερνταμ.

Στην κατηγορία Στρατηγική & Μάνατζμεντ θα βρείτε το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο Οικονομικά για να καταλαβαίνουμε τις ειδήσεις του Ζήνωνα Ζαμπακίδη. Πόσο πραγματικά κατανοούμε τις ειδήσεις που διαβάζουμε στις εφημερίδες ή βλέπουμε στην τηλεόραση; Στο βιβλίο αυτό αναλύονται 30 οικονομικές έννοιες, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να κατανοήσουμε βασικές αρχές της οικονομίας, ώστε να μπορούμε να διαβάζουμε πίσω από κάθε είδηση.

Συνεχίζουμε με την κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική ανάπτυξη, όπου έρχεται το Χωρίς κόπο του Greg McKeown, δημιουργού του Essentialism και bestseller συγγραφέα των New York Times. Πρόκειται για έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας. Όλα ξεκινούν με μια απλή αρχή: Δεν χρειάζεται τα πάντα να είναι τόσο δύσκολα.

Από την άλλη, το Κίνητρο της δυσαρέσκειας του Andreas Elpidorou χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2020 σύμφωνα με το Kirkus. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η αξία των αρνητικών συναισθημάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και αποτελούν το μέτρο σύγκρισης μεταξύ της ζωής που έχουμε και της ζωής που θέλουμε να αποκτήσουμε, καθώς και βασική προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων θα βρείτε το Είμαστε όλοι ίσοι! (Ηλικίες 10+ ετών) της Shannon Webber, ένα βιβλίο για τον σεβασμό και τις ίσες ευκαιρίες. Μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για την ισότητα και να βάλουμε ένα λιθαράκι για να καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις, ώστε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο; Ένα βιβλίο που δίνει απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, προκειμένου να κατανοήσετε κοινωνικά θέματα, ενώ παράλληλα δίνει κίνητρα για να γίνετε υπέρμαχοι της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Το Αν (Ηλικίες 8+ ετών), το σπουδαίο και διαχρονικό ποίημα του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ κυκλοφορεί σε μια υπέροχη εικονογράφηση για παιδιά. Απλά και ουσιαστικά διδάγματα από τον νομπελίστα συγγραφέα για τους νέους όλου του κόσμου. Ένα ποίημα που συγκινεί και εμπνέει διαχρονικά τους γονείς, αποκαλύπτοντάς τους όλες τις εκφάνσεις του αληθινού νοήματος να μεγαλώνεις παιδιά.

Οι κύκλοι γύρω μας (Ηλικίες 4+ ετών) του Brad Montague είναι ένα βιβλίο που έρχεται να ενδυναμώσει την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και να διδάξει ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, αρκεί να δείξουμε την αγάπη μας!

Στη σειρά «Τα Μυστήρια του Μάντλμουρ» της Ruth Quayle έρχεται να προστεθεί το βιβλίο Οι ύποπτοι βιβλιοφάγοι (Ηλικίες 6+ ετών). Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη Μάντλμουρ και ο Τζο Ρόμπινσον με τα ξαδέρφια του αναλαμβάνουν και πάλι δράση. Θα καταφέρουν αυτή τη φορά να λύσουν το μυστήριο;

Κλείνουμε με το Μικρό μου αρκουδάκι (Ηλικίες 4+ ετών) του Richard Jones, μια μαγική ιστορία για τη φιλία και την αποδοχή του διαφορετικού. Όταν ένα αγόρι συνάντησε ένα μικρό, λευκό αρκουδάκι ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αποκτούσε έναν καινούριο φίλο πολύ διαφορετικό από εκείνο. Και, παρόλο που το αρκουδάκι ολοένα και μεγάλωνε και έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του, η φιλία τους γέννησε ιστορίες, εικόνες και στιγμές γεμάτες αγάπη που θα τις θυμούνται για πάντα.