ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ
Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Η Κάρλα τον είχε καταστρέψει. Τη μισούσε όσο τίποτα άλλο. Ήθελε να την εκδικηθεί με κάθε τρόπο και οραματίστηκε ένα σατανικό σχέδιο. Θα της έκλεβε την πολύτιμη συλλογή κίτρινων διαμαντιών κι ο άντρας της θα τον βοηθούσε, άθελά του. Αρκεί να δεχόταν να τον απαγάγει στα ψέματα. Ήταν ο εκδότης του.

Το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Μαμαλούκα σε νέα, αναθεωρημένη έκδοση.

Σελ.: 392 | Τιμή: 16.60 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5369-0 | Ελληνική Πεζογραφία

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, Τ’ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ

Είκοσι ιστορίες που εκτυλίσσονται στο παρελθόν, αλλά ο απόηχός τους φτάνει ως τις μέρες μας.

Οι χαρακτήρες δεν φοβούνται το τυχαίο. Παρά τα ατομικά και συλλογικά τραύματά τους, τις αδιέξοδες σχέσεις και τους ασφυκτικούς οικογενειακούς δεσμούς, παλεύουν να διατηρήσουν την αθωότητά τους.

Μέσα από τις καθημερινές μικροχαρές και λύπες δεν χάνουν τις ελπίδες για το αύριο και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό τους.

Διεκδικούν το δικαίωμά τους να μη γίνουν το πρόσωπο που δεν θέλουν να είναι.

Σελ.: 128 | Τιμή: 9.90 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5406-2 | Ελληνική Πεζογραφία

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΡΙΝΤΖΟΥ• Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Εμφύλιος 1948. Μια γυναίκα εκτελείται μαζί με άλλους δεκαπέντε αγωνιστές στα Γιάννενα, έπειτα από μια δίκη-παρωδία.
Είναι η Ευτυχία Πρίντζου, που αφιέρωσε όλη της τη ζωή, ακόμη και προτού ενταχθεί στο ΕΑΜ, στην ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας και στον αγώνα. Ενώ γλίτωσε τελευταία στιγμή την εκτέλεση από τους Γερμανούς στη διάρκεια του πολέμου, τελικά προδόθηκε και οδηγήθηκε στο απόσπασμα από Έλληνες, λίγα χρόνια αργότερα.
Ο Βασίλης Κονταξής, σ’ αυτό τον θεατρικό μονόλογο, δίνει τον λόγο στην Ευτυχία Πρίντζου, που «επιστρέφει» στο σήμερα για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή, μέχρι και την εκτέλεσή της. Να μας αφηγηθεί μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή.

Σελ.: 56 | Τιμή: 8.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5426-0 | Ελληνικό Θέατρο

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ θα παρουσιάσουν στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ – Studio την παράσταση «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή» του Βασίλη Κονταξή από τη
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου με την Τζίνη Παπαδοπούλου.

ΥΓΕΙΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

SATCHIN PANDA Phd
Ο ΚΙΡΚΑΔΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Χάσε βάρος. Επαναφόρτισε την ενέργειά σου. Βελτίωσε πλήρως την υγεία σου από το πρωί έως το βράδυ.
Συντονίσου με τον ρυθμό της φύσης. Ο σωστός χρονισμός (timing) είναι το κλειδί για την ανανέωση του οργανισμού.

Ο δρ. Σάτσιν Πάντα, ένας από τους πρωτοπόρους ερευνητές στον αναδυόμενο τομέα του κιρκάδιου ρυθμού, έχει αλλάξει τη ζωή αναρίθμητων ανθρώπων βοηθώντας τους να ρυθμίσουν το φυσικό ρολόι του οργανισμού τους. Το βιβλίο του Ο κιρκάδιος κώδικας φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τη διατροφή, την άσκηση, την εργασία, τη μάθηση και την τεχνολογία. Αντί να μετράμε θερμίδες ή να περιορίζουμε τις διατροφικές επιλογές μας, μαθαίνουμε ότι υπάρχει η κατάλληλη χρονική στιγμή για να τρώμε ώστε να καίμε θερμίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Υπάρχει επίσης η κατάλληλη χρονική στιγμή για να γυμναζόμαστε, να εργαζόμαστε και να ξεκουραζόμαστε. Αυτό που χρειάζεται είναι να κατανοήσουμε τους φυσικούς ρυθμούς του σώματός μας και να ζούμε σε αρμονία με αυτούς.

Το πρόγραμμα του δόκτορα Πάντα μας δείχνει πώς μπορούμε να αποφύγουμε ή ακόμη και να αντιστρέψουμε χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η άνοια, καθώς επίσης και πεπτικά ζητήματα όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Η γνώση του κιρκάδιου ρυθμού του οργανισμού μπορεί να είναι το μυστικό για να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης.

Μετάφραση: Χατζηαντωνίου, Δέσποινα | Σελ.: 424 | Τιμή: 22.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5373-7 | Υγεία – Διατροφή

ΑΝΘΡΩΠΟΣΟΦΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΔΙΤΣΙΟΣ
ΙΝΔΙΑ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΕΔΕΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ

Η μελέτη Ινδία: από τις Βέδες έως τον ινδουισμό, μαζί με τα βιβλία Ο Βούδδας στον Χρόνο και Εισαγωγή στη σκέψη της Παλαιάς Κίνας, συμπληρώνει την τριλογία του συγγραφέα με αντικείμενο τον ασιατικό πολιτισμό.

Παράλληλα με την ενεργό συμμετοχή του σε οικολογικά κινήματα, αλλά και σε κινήματα ισότητας, ειρήνης και ανθρωπισμού, με την εργασία αυτή κλείνει, κατά ένα μεγάλο μέρος, ο κύκλος των εναλλακτικών φιλοσοφιών που επηρέασαν τον συγγραφέα κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Σελ.: 168 εκ ων οποίων οι 16 είναι μη αριθμημένες (έγχρωμες εικόνες) | Τιμή: 14.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5411-6 | Ανθρωποσοφία