στα βιβλιοπωλεία από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

RACHEL O’CONNOR
ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

  1. Η Θεσσαλονίκη, το σταυροδρόμι των πολιτισμών, έχει μόλις απελευθερωθεί από τον οθωμανικό ζυγό και έχει περιέλθει στα χέρια των Ελλήνων. Είναι μια πολυπολιτισμική πόλη που κατοικείται από Σεφαραδίτες Εβραίους, Έλληνες, Τούρκους, Βούλγαρους.
    Τρεις γυναίκες τολμούν να χαράξουν την πορεία της ζωή τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους επιθυμίες, αψηφώντας τα εμπόδια που θέτουν η καταγωγή τους, η κοινωνία και η αστάθεια που επικρατεί στα Βαλκάνια εκείνη την εποχή λόγω των αλλεπάλληλων πολεμικών συγκρούσεων.

Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος | Σελ.: 440 | Ξένη Πεζογραφία Τίτλος πρωτοτύπου: Whispering City

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. Κόκκινο

Ο Ιάσονας είναι ένας ζωγράφος που γεννήθηκε στη Σύρο και ζει στο Παρίσι. Προσπαθεί να φτιάξει το ιδανικό χρώμα, αυτό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των ανθρώπων.
Ο Κόρι είναι απόφοιτος του ΜΙΤ και ικανότατος προγραμματιστής. Θέλει να γράψει την τέλεια ρουτίνα, τον κώδικα που θα μπορεί να αναγνωρίσει ένα αριστούργημα της τέχνης προτού το δει ανθρώπινο μάτι.
Ο Ιβάν είναι ένας μετανάστης δεύτερης γενιάς που εργάζεται για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Αποστολή του είναι να συλλάβει αυτούς που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον κόσμο του.
Ένα μυθιστόρημα για την τέχνη και την εξουσία, για την προσπάθεια του ανθρώπου να αγγίξει την τελειότητα και το τίμημα που πρέπει να πληρώσει.

Σελ.: 384 | Ελληνική Πεζογραφία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ
ΑΦΗΓΗΣΗ

Η ποιητική σύνθεση περιλαμβάνει τρία σχέδια του Γιάννη Νικολόπουλου.

Σελ.: 32 | Ελληνική Ποίηση

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ. Περιπέτεια στα Δωδεκάνησα

Σειρά: Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ που ανακάλυψε τον Κώδικα της Λέρου

Καλοκαίρι στην Αστυπάλαια.
Μετά τα δραματικά γεγονότα που έζησε στην Καστοριά η γνωστή μας παρέα των παιδιών που ανακάλυψε τον Κώδικα της Λέρου επιστρέφει στα Δωδεκάνησα για να περάσει τις διακοπές της χαλαρά και χωρίς απρόοπτα.
Η γνωριμία τους, όμως, με μια οικογένεια Ιταλών από τη Μεγάλη Ελλάδα και η αναπάντεχη εμφάνιση στο νησί ενός επικίνδυνου κακοποιού, παλιού τους γνώριμου, γίνονται η αφορμή για να μπλέξουν σε άλλη μία περιπέτεια.
Οι ήρωες θα ζήσουν δύσκολες αλλά και όμορφες συναισθηματικές… τρικυμίες. Αναπάντεχοι έρωτες, συγκρούσεις, αλλά και παραμυθένιες βραδιές, στο κατώφλι της εφηβείας.

Σελ.: 232 | Ελληνικά Παιδικά | Ηλικία: από 11 ετών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ

  1. ΤΟ ΑΓΚΜΑΡΑΛΟ

Σειρά: ΟΙ 4 ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Οι φετινές διακοπές του Ντιν Κόνραντ και των υπόλοιπων 4 ξεχωριστών ντετέκτιβ θα είναι λίγο διαφορετικές. Οι μαμάδες τους πρόκειται να τους στείλουν σε μια κατασκήνωση σ’ ένα ειδυλλιακό μέρος. Όλα θα ήταν τέλεια αν δεν υπήρχε η φήμη ότι η κατασκήνωση είναι χτισμένη στην όχθη μιας στοιχειωμένης λίμνης.
Ποιος κατέστρεψε την κουζίνα της κατασκήνωσης;
Υπάρχει στ’ αλήθεια ο Μεγαλοπόδαρος;
Θα μπορέσουν οι 4 ξεχωριστοί ντετέκτιβ να λύσουν κι αυτό το μυστήριο;

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός | Σελ.: 160 | Ελληνικά Παιδικά | Ηλικία: από 11 ετών