Βενιζέλος Ευάγγελος
ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Δοκίμια, Μελέτες
€14.99€13.49

Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη νομική διαφορά με την Τουρκία την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Το πραγματολογικό πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι βέβαια πολύ πιο σύνθετο. Δεν περιλαμβάνει μόνο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αλλά έναν μακρύ κατάλογο τουρκικών ισχυρισμών, διεκδικήσεων και απειλών.

Αγγελετόπουλος Γιώργος
ΠΕΙΘΩ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΣΕΙΡΑ | Μικρές Εισαγωγές
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ | Δοκίμια, Μελέτες, Μικρές Εισαγωγές
€10.99€9.89

Μια σύντομη και επίκαιρη εισαγωγή στο ιστορικό και το εννοιολογικό πλαίσιο των εννοιών της πειθούς και της προπαγάνδας στην επικοινωνία, γενικά, και τη δημόσια διπλωματία, πιο συγκεκριμένα, από την αρχαιοελληνική ρητορική μέχρι τη στοχευμένη παραπληροφόρηση της εποχής των κοινωνικών δικτύων.

Βιντιάδη Έλλη
ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

ΣΕΙΡΑ | Μικρές Εισαγωγές
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Μικρές Εισαγωγές
€10.99€9.89

Σ’ ένα εξαιρετικά συναρπαστικό, βατό αλλά και εμπεριστατωμένο κείμενο, η φιλόσοφος Έλλη Βιντιάδη παρουσιάζει μια πλήρη επισκόπηση των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις συμπεριφορές μας προς τα ζώα. Το κείμενό της ξαφνιάζει: αυτό που ίσως μας φαίνεται αυτονόητο καταρρίπτεται, και αυτό που θεωρούσαμε παράλογο μοιάζει, ξαφνικά, λογικό.

Stuart Colin
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ – ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ | Βιβλία Γνώσεων, Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
€24.99€22.49

Από τα άτομα μέχρι τις κυψέλες των μελισσών και την κίνηση των πλανητών, τα πάντα γύρω μας σφύζουν από μαθηματικά.

Πώς μπορεί λοιπόν αυτή η γλώσσα των αριθμών, συμβόλων και εξισώσεων να κάνει τα πάντα στο Σύμπαν μας να χτυπούν σαν αόρατο ρολόι;

Μανδηλαράς Φίλιππος
ΚΥΠΡΟΣ – ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕΙΡΑ | Η Πρώτη μου Ιστορία
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
€7.99€7.19

Η ιστορία της Κύπρου από τη μυθική αρχή της ώς σήμερα δοσμένη με απλά, διασκεδαστικά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει την πρώτη γνωριμία με το νησί, την πολυτάραχη ιστορία και τον πολιτισμό του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΙΚΥ ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
(Α’ , Β’, Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

Μυστήρια πράγματα, όλα τα παιδιά λατρεύουν τα μαθηματικά! Μπορείς να φανταστείς ένα βιβλίο όπου τα μαθηματικά γίνονται παιχνίδι και για να λύσεις τα προβλήματα πρέπει να γίνεις ντετέκτιβ;

Ζαχαρόπουλος Γιάννης, Ζωγοπούλου Βίκυ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ – Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΕΙΡΑ | Μαθηματικά Μυστήρια
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Δημοτικό
€7.99€7.19

Στο πρωτότυπο αυτό βιβλίο, τα παιδιά ακολουθούν τη Σοφία και τον Ιάσονα στα συναρπαστικά τους ταξίδια και προσφέρουν τη βοήθειά τους στην επίλυση των μυστηρίων, κάνοντας παράλληλα μια μεθοδική και διασκεδαστική επανάληψη στην ύλη της τάξης.