Ψιτ, ψιτ, ακούει κανείς;
Βαρβάρα Βαγιάκου-Βλαχοπούλου

Σελ.: 216
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 14,90 €
ISBN: 978-960-468-267-6

29 διηγήματα από μια πέννα που πάλλεται με τον σεισμογράφο της καθημερινότητας. Τα δέκα εξ αυτών Χριστουγεννιάτικα, στολισμένα με αστερόσκονη και γεύση νοσταλγίας.
Όλα είναι αφιερωμένα σ’ αυτούς που ονειρεύονταν τις αγριοβιολέτες στα λιβάδια και η ζωή τούς έμαθε να μαζεύουν κυκλάμινα στους γκρεμούς.
Σ’ αυτούς τους διακριτικά ΔΙΑΚΡΙΤΟΥΣ.
Στους ξεχωριστούς.
Στους πρωταγωνιστές του παρασκηνίου.
Σ’ αυτούς που αξίζουν το χειροκρότημα της ζωής!!!

Η κυρία Μαριώ
Ιωάννα Πίττα

Σελ.: 64
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 8,90 €
ISBN: 978-960-468-268-3

Για παιδιά ηλικίας 4+

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στο βουνό, σε μια σπηλιά, η κυρα-Μαριώ με τη μικρή της αλεπουδίτσα. Δεν έμοιαζε με τις άλλες αλεπούδες. Κάθε φορά που πήγαινε σε κοτέτσι
να αρπάξει καμιά κοτούλα δεν ένιωθε καλά. Ήθελε το φαγητό που έτρωγε με την κόρη της να είναι τίμιο κι όχι κλεμμένο. Πολλές νύχτες έμεινε ξάγρυπνη, ώσπου πήρε την μεγάλη απόφαση. Θα καταφέρει άραγε να αλλάξει τη ζωή της; Να γίνει μια ξεχωριστή αλεπού κι απο κυρα-Μαριώ να τη φωνάζουν κυρία;
Αξίζει λίγη κούραση παραπάνω παιδιά. Ας ζωγραφίσουμε τη ζωή μας με πινελιές αξιοπρέπειας, τιμιότητας, αλήθειας. Κι ας κρεμάσουμε κι εμείς μια πινακίδα στην πόρτα μας, που θα γράφει ΚΥΡΙΑ ή ΚΥΡΙΟΣ.

Το καβουράκι με τη μία δαγκάνα
Βασιλική Μουργελά

Σελ.: 54
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 6,90 €
ISBN: 978-960-468-263-8

Για παιδιά ηλικίας 4+

Ο Πετράκης είναι ένα καβουράκι που μεγαλώνει όπως όλα τα καβουράκια στην ηλικία του. Ώσπου μια μέρα όλα αλλάζουν, λόγω κάποιου ατυχήματος η μια του δαγκάνα σπάει. Έτσι αναγκάζεται να συνεχίσει να ζει μόνο με μία δαγκάνα. Ο ίδιος το αποδέχεται, όμως θα χρειαστεί να αποδείξει σε όλους πως μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά. Η δύναμη της ψυχής του θα δώσει πολλά μαθήματα σε κάποια καβουράκια που τον κοροϊδεύουν, δεν τον θέλουν στην παρέα τους και τον κάνουν να νιώθει άσχημα.
Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα.

Η αλήθεια μέσα στα παραμύθια
Βικτωρία Δικαιοπούλου

Σελ.: 88
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 9,90 €
ISBN: 978-960-468-266-9

Για παιδιά κάθε ηλικίας

Σε συνέχεια του βιβλίου της Παραμυθοχώρα, η συγγραφέας Βικτωρία Δικαιοπούλου αποτυπώνει μερικές από τις αλήθειες της ζωής μέσα σε 5 νέες διδακτικές ιστορίες. Τα παραμύθια αυτά, σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν και να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Να κάνουν τους ανθρώπους να φανταστούν έναν καλύτερο κόσμο και ταυτόχρονα να γίνουν η πυξίδα που θα τους κατευθύνει. Η μαγεία και η φαντασία δίνουν λύσεις σε θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, οι ανθρώπινες σχέσεις, η εργατικότητα και η διαφορετικότητα.
Οι ιστορίες είναι το καλύτερο μέσον που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να τονίσουν και να τοποθετήσουν καλύτερα τις σκέψεις τους και να γίνουν κατανοητοί, κυρίως από τα παιδιά. Κάθε ιστορία είναι μοναδική και δίνει έμπνευση σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε ηλικία. Αυτά τα παραμύθια ζωντανεύουν μέσα από τις σκέψεις και τις πράξεις των ηρώων. Ψάξε τους ήρωες παντού γύρω σου και όχι μόνο στα παραμύθια. Θυμήσου να κοιτάξεις και μέσα σου.
Καλή ανάγνωση!

Μια λίμνη όνειρα, μια θάλασσα τραγούδι
Ευφροσύνη Λούζη

Σελ.: 80
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 9,90 €
ISBN: 978-960-468-265-2

Για παιδιά κάθε ηλικίας

Η μικρή Γαλήνη δυσκολεύεται να καταλάβει τη Μαγεία γύρω της, Ονειροβατεί και Ονειροπολεί συνεχώς με τη συντροφιά της ροζ βάρκα της… Ώσπου έρχεται η μέρα να διαλέξει ανάμεσα σε βορρά και νότο, την «Ανηφόρα του Βορρά»! Εκεί, θα συναντήσει ένα σωρό περιπέτειες καθώς και μια Λίμνη Ονειροπόλα και πολλά υποσχόμενη.
Μπορεί άραγε, η θάλασσα να μοιάσει στη λίμνη και η λίμνη στη θάλασσα; Τι σημαίνει ξεχωρίζω; Και πως μαθαίνει κανείς το Μυστικό της ζωής;
(Ο Καλός Χαρακτήρας είναι πάντοτε αποτέλεσμα Μάχης!)

Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις
Παναγιώτα Φλεβάρη

Σελ.: 80
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 9,90 €
ISBN: 978-960-468-264-5

Για παιδιά κάθε ηλικίας

Η ήσυχη ζωή της μικρής πριγκίπισσας Μελίτης παίρνει μια μυστηριώδη τροπή, όταν η μαμά της αρχίζει να την προσφωνεί… «πριγκιπονεραϊδούλα»… Πριγκίπισσα όντως είναι, μα νεράιδα από πού κι ως πού; Αφού δεν έχει μαγικές δυνάμεις. Κι όμως, η μαμά της επιμένει πως η Μελίτη διαθέτει πολλές απ’ αυτές… Και μάλιστα… ανθρώπινες!… Καλέ, πού ακούστηκαν τέτοια πράγματα; Αλλά κι ο μπαμπάς, μια απ’ τα ίδια λέει κι αυτός… Ουφ, τι μπέρδεμα!
Εσείς, παιδιά, τι λέτε; Έχει ή δεν έχει η Μελίτη μαγικές δυνάμεις; Θα καταφέρει, άραγε, να ξεδιαλύνει το μυστήριο και να ερμηνεύσει τα ακαταλαβίστικα λόγια των γονιών της;
Ακολουθήστε την στην προσπάθειά της αυτή και σίγουρα θ’ ανακαλύψετε ότι… κι εσείς έχετε πολλές μαγικές δυνάμεις!!!

Κόκκινο φεγγάρι
Χριστίνα Ραΐση

Σελ.: 30
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 7,00 €
ISBN: 978-960-468-270-6

Ταξίδι αργό, στο κορμί,
στα Ύψη ο Ηδονικός
Απόπλους.

Φευγαλέα ΕΠΑΦΗ.
Οργασμική απογείωση.

Εραστής
καλοκαιρινής αύρας…

Αφρολουσμένο Νησί της
Αφροδίτης…