ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις SUSAETA διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Αριστέας Κοντραφούρη με τίτλο «Αυτό που αισθάνομαι».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Τριανταφυλλιά Γαροφαλάκη, παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια

Εμμανουέλα Καποκάκη, ιδρύτρια του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

Λουκία Μιχέλη, ψυχολόγος, παιγνιοθεραπεύτρια

Κωνσταντίνος Φουτσίδης, εικονογράφος

Αλέξης Χαρισιάδης, υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής, διδάκτωρ κλινικής ψυχολογίας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο εικονογράφος του βιβλίου, Γιώργος Κομιώτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bitly.ws/XyP7

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/XyNN

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πόσο τρομακτικό είναι το σκοτάδι ή το νερό; Τι είναι καλύτερο, να σε θαυμάζουν όλοι ή να σε αφήνουν στην ησυχία σου; Γιατί διαφέρεις τόσο από τα αδέλφια ή τους φίλους σου; Τι γίνεται όταν ο μπαμπάς και η μαμά χωρίζουν; Πώς ξέρεις ότι είσαι ευτυχισμένος/η; Οι ιστορίες αυτού του βιβλίου βασίζονται σε πραγματικές διηγήσεις παιδιών κατά τη διάρκεια της παιγνιοθεραπείας, μιας θεραπευτικής παρέμβασης που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους μέσα από το παιχνίδι. Διαβάζοντας τις αφηγήσεις και παίζοντας τα παιχνίδια που προτείνονται στο τέλος κάθε ιστορίας, το παιδί έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί αυτό που αισθάνεται και να βρει τρόπους να το διαχειριστεί. Με διασκεδαστική εικονογράφηση και καταστάσεις βγαλμένες κατευθείαν από την παιδική πραγματικότητα, το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να συντροφεύσει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους αναγνώστες στο ταξίδι τους μέσα στο σύμπαν της παιδικής ηλικίας.