Αστυνομικό μυθιστόρημα σε κοσμοπολίτικο φόντο. Μια ιστορία με τρεις βασικούς χαρακτήρες:
Γιώργος Αλάστρης, άνθρωπος του υποκόσμου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, κυρίως ως τοκογλύφος.
Στέφαν Γκρούγκερ, νοτιοαφρικανός στην καταγωγή, αφού ασχολήθηκε πρώτα με τα «ματωμένα διαμάντια» της χώρας του, γίνεται πρέσβης και μετά την Αγγλία παίρνει μετάθεση στην πρεσβεία Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα.
Οι δυο τους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, λογαριασμούς που ήρθε η ώρα να τους κλείσουν. Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται ο τρίτος χαρακτήρας, ο Μάικ Ζάκρος. Έλληνας στην καταγωγή, ο οποίος, αφού έχει ζήσει μια ανεύθυνη και παράνομη νεανική ζωή, αποφασίζει να αλλάξει και να φοιτήσει σε σχολή Μπάτλερ, στην Ολλανδία.
Ο Μάικ, καταφέρνει να προσληφθεί ως μπάτλερ στην βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Το παρελθόν του όμως, επιστρέφει και τον προβληματίζει ξανά. Ο Γιώργος Αλάστρης, γνωρίζει τα πάντα για το παρελθόν του Μάικ Ζάκρος και έχει την δύναμη, ανά πάσα στιγμή, να τον καταστρέψει. Μα δεν είναι μόνο αυτό, ο Ζάκρος χρωστάει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον Αλάστρη. Αυτό αναγκάζει τον Ζάκρο να έρθει στην Ελλάδα, για να ξεπληρώσει το χρέος του προς τον Αλάστρη, ο οποίος θα φροντίσει να προσληφθεί ως μπάτλερ στο σπίτι του πρέσβη Στέφαν Γκρούγκερ.
Ο Μάικ Ζάκρος, θα αναιρέσει ό,τι καλό έχει πετύχει και θα υποταχθεί στα σχέδια του Αλάστρη ή θα θέσει τους δικούς του στόχους και θα αγωνιστεί να τους πετύχει; Ο συγγραφέας φέρνει τον Ζάκρος αντιμέτωπο με το ανεύθυνο παρελθόν του, αλλά και με ηθικά διλήμματα. Αλήθεια, πόσο οι πράξεις του παρελθόντος ενός ανθρώπου μπορούν να διαμορφώσουν το παρόν και το μέλλον του; Τι θα αποφασίσει ο Μάικ Ζάκρος; Τι γίνεται όταν κάποιος προσπαθεί να αποφύγει τις συνέπειες προηγούμενων επιλογών του; Τι οδηγεί έναν νέο άνθρωπο στην παραβατικότητα; Τι θέση έχει η εκδίκηση, τη στιγμή μάλιστα που ένας άνθρωπος αλλάζει ρότα στην ζωή του;
Απλή, πρωτοπρόσωπη γραφή, κινηματογραφική πλοκή με κάποιους δυνατούς χαρακτήρες, σε αυτό το πρώτο αστυνομικό-γκανγκστερικό μυθιστόρημα του κ. Γαλιατσάτου. Θα αναμένουμε επόμενο έργο του και γιατί όχι; Τον Μάικλ Ζάκρος σε νέες περιπέτειες.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ισπανία, Ολλανδία, Βρετανία, Νότια Αφρική…
Τα γεγονότα του παρελθόντος είναι πολύ έντονα και πολύ σκοτεινά
– κανείς δεν µπορεί να µείνει ανεπηρέαστος.
Ο Μάικ Ζάκρος, σπουδαγμένος μπάτλερ και κοσμοπολίτης, βρίσκεται εδώ και µερικά χρόνια στο Λονδίνο, στην υπηρεσία της βασιλικής οικογένειας. Όλα κυλούν ήρεµα µέχρι την ηµέρα που χτυπάει το τηλέφωνο.
Ο κυρ Γιώργος, ένας γνωστός του από την Ελλάδα, του ζητάει να γυρίσει στην Αθήνα για να ξεπληρώσει κάποιο παλιό του χρέος. Ο κυρ Γιώργος είναι ο πιο ισχυρός μαφιόζος της χώρας. Ο Μάικ του χρωστάει τη ζωή του (και πολλές χιλιάδες ευρώ). Αποστολή του είναι να προσληφθεί στην κατοικία του πρέσβη της Αφρικής και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Μια παλιά βεντέτα και ένα τεράστιο µίσος χωρίζει τους δύο άντρες. Ο Μάικ θα βρεθεί ανάμεσά τους, µπλεγµένος περισσότερο από όσο είχε φανταστεί.
Ένα σκοτεινό µυθιστόρηµα, γραµµένο µε κινηµατογραφικό ρυθµό, µε έντονη δράση, γρήγορες εναλλαγές, πολλά πρόσωπα, αναπάντεχες ανατροπές και πολλά κρυµµένα µυστικά. Ένα ξεκαθάρισµα λογαριασµών µε φόντο τη σηµερινή Αθήνα.»