Stephen King, James Ellroy, Frank Goldammer, John Maxwell & Στέλλα Βρετού!

Θύελλα
Μετά το Perfidia, η ιστορία συνεχίζεται
James Ellroy

Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Κατηγορία βιβλίου: Αστυνομικό
ISBN: 978-960-461-988-7
Κωδικός: 84206
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 896
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 04/12/2019
Τιμή: 19,90 €

image description

O Τζέιμς Ελρόι γεννήθηκε το 1948 στο Λος Άντζελες, όπου και ζει. Είναι ο συγγραφέας τής Τετραλογίας του Λος Άντζελες –Η Μαύρη Ντάλια, Το Μεγάλο Πουθενά, Λος Άντζελες Εμπιστευτικό και Λευκή Τζαζ– και της Τριλογίας τού Αμερικανικού Υποκόσμου –Αμερικανικό ταμπλόιντ, Αμερικανικό ταξίδι θανάτου και Το αίμα δεν σταματάει ποτέ. Τα έργα του έγιναν διεθνή best seller, δύο εξ αυτών μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες (Η Μαύρη Ντάλια και Λος Άντζελες Εμπιστευτικό), ενώ απέσπασαν πολλές διακρίσεις.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.jamesellroy.net
Ο κορυφαίος στυλίστας του Αμερικανικού Αστυνομικού μυθιστορήματος συνεχίζει τη χαρτογράφηση της διαφθοράς και της εξουσίας, χρησιμοποιώντας τη λογοτεχνία σαν όχημα για την εξερεύνηση του συλλογικού τραύματος


Ιανουάριος 1942.
Καθώς το Λος Άντζελες παραπαίει μετά το σοκ του Περλ Χάρμπορ, οι Ιάπωνες κάτοικοι της πόλης συλλαμβάνονται και φυλακίζονται. Κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, οι χείμαρροι ξεθάβουν ένα πτώμα στο Πάρκο Γκρίφιθ. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι πρόκειται για μια υπόθεση ρουτίνας, αλλά κάνουν λάθος. Είναι το προειδοποιητικό καμπανάκι πριν ακολουθήσει το χάος: φονικές πυρκαγιές, ληστείες χρυσού, ναζί, κομμουνιστές, απατεώνες που εκμεταλλεύονται το φυλετικό μίσος.
Μπλεγμένοι σε αυτή τη δίνη, τρεις άντρες και μία γυναίκα έχουν ραντεβού με την Ιστορία. Ο Έλμερ Τζάκσον είναι ένας διεφθαρμένος αρχιφύλακας του Τμήματος Ηθών, εισπράκτορας βρόμικου χρήματος για λογαριασμό του αρχηγού της Αστυνομίας. Ο Χιντέο Ασίντα είναι ένα σαΐνι του Εγκληματολογικού που υποφέρει από το μένος κατά των Ιαπώνων. Ο Ντάντλεϊ Σμιθ, υπάλληλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού, είναι αχαλίνωτος και φασίστας πέρα για πέρα. Η Τζόαν Κόνβιλ, που γεννήθηκε αχαλίνωτη, είναι καθαιρεμένη υποπλοίαρχος του Ναυτικού και πολεμοκάπηλη έως το μεδούλι.


Η Θύελλα αποτελεί συνέχεια του Perfidia, το οποίο εγκαινίασε τη Δεύτερη Τετραλογία τού Λος Άντζελες που τοποθετείται χρονικά στον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε αυτή, ο Ελρόι χρησιμοποιεί χαρακτήρες από την πρώτη Τετραλογία και από την Τριλογία (οι οποίες διαδραματίζονται την περίοδο 1946-1972).


Είπαν για το βιβλίο:
«Ατελείωτο και περίπλοκο ίσως, αλλά ο Ελρόι ποτέ δεν έγραφε για όσους διαβάζουν πέντε σελίδες προτού κοιμηθούν. Στόχος του ήταν πάντα ο πυρετώδης εφιάλτης που ακολουθεί αφού σβήσουν τα φώτα.»
The Guardian
«Ένα εξαιρετικό ιστορικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με καθηλωτική αφήγηση που διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες και το Μεξικό στον απόηχο της επίθεσης
στο Περλ Χάρμπορ.»

Los Angeles Times Book Review
«Ο Ελρόι μάς προσφέρει μια μεγαλειώδη, βαγκνερική εικόνα του Λος Άντζελες
την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.»

–Sunday Times

Το τέρας
Η πρώτη υπόθεση του επιθεωρητή Μαξ Χέλερ
Frank Goldammer

Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου
Κατηγορία βιβλίου: Αστυνομικό
ISBN: 978-960-461-987-0
Κωδικός: 84212
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 376
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 04/12/2019
Τιμή: 16,60 €

image description

Ο Φρανκ Γκολντάμερ γεννήθηκε το 1975 στη Δρέσδη. Γράφει από την ηλικία των είκοσι ετών, αλλά έγινε γνωστός με την αστυνομική σειρά με ήρωα τον επιθεωρητή Μαξ Χέλερ. Είναι επαγγελματίας ζωγράφος και ζει με τα δίδυμα παιδιά του στη Δρέσδη.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν στο frank-goldammer.de Μια στυγνή δολοφονία γίνεται αφορμή να αποκαλυφθεί μια μεγάλη συνωμοσία στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Δρέσδης


ΔΡΕΣΔΗ, 1945.
ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΪΧ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΕΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ.
Ο πληθυσμός της Δρέσδης υποφέρει από τον πόλεμο που δεν λέει να τελειώσει και από τις στερήσεις. Οι αντιαεροπορικοί συναγερμοί είναι καθημερινή υπόθεση. Ο επιθεωρητής Μαξ Χέλερ καλείται να δει το πτώμα μιας γυναίκας που έχει κακοποιηθεί φριχτά.
Η φήμη κυκλοφορεί αμέσως: δράστης είναι το «Τέρας» που κυκλοφορεί τις νύχτες αθόρυβα στα σοκάκια της πόλης. Μέσα στο χάος που επικρατεί τον τελευταίο χειμώνα του πολέμου, ο Χέλερ προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα αλλά βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όταν τον Φεβρουάριο του 1945 η πόλη ισοπεδώνεται από έναν πρωτοφανή βομβαρδισμό, νέα απειλητικά στοιχεία έρχονται στο φως –και ο Χέλερ ξεκινά μια επικίνδυνη αναζήτηση για να ξεσκεπάσει το «Τέρας».

Είπαν για το βιβλίο:
«Κτηνώδες και σιβυλλικό, συναρπαστικό και πολύ προσωπικό. Για σκληραγωγημένους, αλλά και απαιτητικούς λάτρεις των θρίλερ.»
Wiener Zeitung
«Ο Goldammer συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο την αστυνομική πλοκή με το εφιαλτικό ιστορικό υπόβαθρο, και μας προσφέρει κάτι πολύ πιο σπουδαίο από ένα απλό αστυνομικό μυθιστόρημα.»
Oberhessische Presse
«Ένα συναρπαστικό μείγμα αγωνίας και σύγχρονης Ιστορίας. Για γερά νεύρα!»
–Für Sie
«Η συγγραφή είναι το μεγάλο πάθος του Goldammer, που το έχει ανάγκη για να ισορροπεί. Αν προκύπτει κάτι τόσο καλό όσο Το τέρας, τότε θέλουμε κι άλλο.»
Oliver Steuck, WDR 2 Lesen

Αναπτύξτε τον Ηγέτη μέσα σας 2.0
Ο απόλυτος οδηγός ηγεσίας
John C. Maxwell

Μετάφραση: Αλέκος Αντωνίου
Κατηγορία βιβλίου: Προσωπική Βελτίωση
ISBN: 978-960-645-011-2
Κωδικός: 63182
Διαστάσεις: 14×20,5
Σελίδες: 320
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 04/12/19
Τιμή: 18,80 €

image description

Ο Τζον Χ. Μάξγουελ είναι παγκοσμίου φήμης ειδικός και εκπαιδευτής σε θέματα ηγεσίας, και συγγραφέας πολλών βιβλίων των οποίων οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 26 εκ.
αντίτυπα. Είναι ιδρυτής της The John Maxwell Company και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού EQUIP στον οποίο έ-χουν εκπαιδευτεί σχεδόν 6 εκ. ηγέτες από 177 χώρες. Κάθε χρόνο δίνει ομιλίες σε εταιρείες του Fortune 500, σε κυβερνητικούς ηγέτες ανά τον κόσμο και σε πλήθος οργανισμών όπως το NFL, η Στρατιωτική Ακαδημία West Point των ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε :
JohnMaxwellOnLeadership.com Twit-ter.com/JohnCMaxwell


Ένα κλασικό πλέον βιβλίο επαγγελματικής ανάπτυξης, που έχει κατορθώσει να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ηγεσία
Σε αυτή τη νέα έκδοση του κλασικού πια βιβλίου του, ο John C. Maxwell αποκαλύπτει πώς μπορεί να αναπτύξει κανείς το όραμα, τις αξίες, την επιρροή και τα κίνητρα που χαρακτηρίζουν κάθε επιτυχημένο ηγέτη.
Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, ο John Maxwell έγραψε ένα βιβλίο που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ηγεσία και βοήθησε περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Τώρα επιστρέφει στο πρωτοποριακό εκείνο κείμενο για να συμπεριλάβει νέες ιδέες και πρακτικές που έμαθε μετά την πρώτη κυκλοφορία του. Το 80% της νέας έκδοσης είναι αναθεωρημένο, ενώ περιλαμβάνει και δύο εντελώς νέα κεφάλαια. Οι αρχές του βιβλίου μπορούν να εφαρμοστούν σε επιχειρήσεις, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στην εκπαίδευση και την οικογένεια, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για θετικές αλλαγές.

«Αποφάσισα να ξαναγράψω το βιβλίο, σχεδόν στο σύνολό του –γι’ αυτό και το ονόμασα 2.0. Εξακολουθεί να περιέχει τα ουσιώδη μαθήματα για να γίνει κανείς καλός ηγέτης. Εξακολουθεί να παραμένει το κατ’ εξοχήν βιβλίο που συνιστώ σε οποιονδήποτε θέλει να ξεκινήσει το ταξίδι του προς την ηγεσία. Και εξακολουθεί να είναι το βιβλίο που συνιστώ σε κάθε ηγέτη που θέλει να γίνει μέντορας μελλοντικών ηγετών. Προσπάθησα όμως σκληρά να του προσθέσω μεγαλύτερο βάθος και να εστιάσω στις ανάγκες των ηγετών.»
John C. Maxwell

Είπαν για το βιβλίο:

«Διδάσκοντάς μας πώς να γίνουμε καλύτεροι ηγέτες, ο Μάξγουελ μας καθοδηγεί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι
–http://martinthinks.com/

Τετραλογία του Λος Άντζελες
James Ellroy

Μετάφραση: Ανδρέας Αποστολίδης
Κατηγορία βιβλίου: Αστυνομικό
ISBN: 978-960-645-030-3
Κωδικός: 84219
Τύπος εξωφύλλων: Μαλακά
Ημερομηνία έκδοσης: 04/12/2019
Τιμή: 44,40 €

O Τζέιμς Ελρόι γεννήθηκε το 1948 στο Λος Άντζελες, όπου και ζει. Εί-ναι ο συγγραφέας τής Τετραλογίας του Λος Άντζελες –Η Μαύρη Ντάλια, Το Μεγάλο Πουθενά, Λος Άντζελες Εμπιστευτικό και Λευκή Τζαζ– και της Τριλογίας του Αμερικανικού Υποκόσμου –Αμερικανικό ταμπλόιντ, Αμερικανικό ταξίδι θανάτου και Το αίμα δεν σταματάει ποτέ. Τα έργα του έγιναν διεθνή best seller, δύο εξ αυτών μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες (Η Μαύρη Ντάλια και Λος Άντζελες Εμπιστευτικό), ενώ απέσπασαν πολλές δια-κρίσεις.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.jamesellroy.net


«Η τετραλογία του Λος Άντζελες» αποτελείται από τέσσερα εμβληματικά μυθιστορήματα, που κατόρθωσαν να αλλάξουν εκ θεμελίων το νουάρ, περνώντας από τις κλασικές αρχές του είδους στη μεταμοντέρνα γραφή της
ιστορικής μυθοπλασίας.

Η «Τετραλογία του Λος Άντζελες» διαδραματίζεται στις δεκαετίες του 1940 και του 1950 και μέσα από τις σελίδες της ο αναγνώστης καταδύεται στα τρίσβαθα της αμερικανικής πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας. Από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και τις μαύρες λίστες του μακαρθισμού μέχρι την ανέχεια των Αφροαμερικανών και των ισπανόφωνων και την απατηλή λάμψη του Χόλιγουντ.

Η Μαύρη Ντάλια
Ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία, τη δολοφονία της μητέρας του ίδιου του συγγραφέα, η οποία τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινημα-τογράφο από τον Μπράιαν ντε Πάλμα το 2006.

Το Μεγάλο Πουθενά
Ένα μυθιστόρημα που βάζει στο κέντρο της πλοκής δύο διεφθαρμένους αστυνομικούς που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να αποκτήσουν χρήμα και εξουσία αλλά και έναν πρώην αστυνομικό που έχει περάσει στον κόσμο της παρανομίας. Το ζοφερό ταξίδι των τριών ανδρών συνθέτει ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα του Ελρόι.

Λος Άντζελες εμπιστευτικό
Στο τρίτο μέρος της αριστουργηματικής Τετραλογίας του Λος Άντζελες, ο Τζέιμς Ελρόι εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά του νόμου και του απατηλά λαμπερού Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1950. Ένα επικό νουάρ που έγινε μια αξέχαστη ταινία από τον Κέρτις Χάνσον.


Λευκή Τζαζ
Το βιβλίο που ολοκληρώνει τις ιστορίες των χαρακτήρων που γεννήθηκαν στα προηγούμενα τρία της τριλογίας. Ολοκληρώνεται μια πορεία από το τραύμα και τη μανία στην τιμωρία και την κάθαρση, μέσω της διατήρησης της μνήμης.

Είπαν για τα βιβλία:
«Ο Ελρόι είναι ένας μύστης των σκοτεινών σημείων της ανθρώπινης φύσης: ένας Σαίξπηρ που κραδαίνει όπλο, αστυνομικό σήμα, ναρκωτικές σύριγγες, ψυχότροπα και βρόμικο χρήμα.» –Διονύσης Μαρίνος, fractalart.gr
«Ο Ελρόι είναι αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους ανανεωτές του αστυνομικού μαύρου μυθιστορήματος, που πατώντας στην παράδοση του Ρέιμοντ Τσάντλερ κυρίως, απομακρύνεται εντελώς από την ηθική των κλασικών συγγραφέων του είδους.» –Χίλντα Παπαδημητρίου
«Ο συγγραφέας δεν αθωώνει ούτε εξαγνίζει κανέναν από τους ήρωές του. Όλοι αντιφατικοί και ικανοί για αγάπη αλλά και προδοσία, αφοσίωση και σπιουνιά, έγκλημα αλλά και καλοσύνη.» –Άγης Αθανασιάδης, viewtag.gr

Η εφήμερη ομορφιά του έρωτα
Μια ιστορία για το πάθος, την προδοσία και την αναζήτηση
Στέλλα Βρετού

Κατηγορία βιβλίου: Ιστορικό, Εποχής
ISBN: 978-960-461-965-8
Κωδικός: 84209
Διαστάσεις: 14×20.5
Σελίδες: 376
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 04/12/2019
Τιμή: 15,50 €

Η Στέλλα Βρετού γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μεταφράστρια από τα τουρκικά και έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο. Ζει με τον άντρα της και την κόρη της στην Αθήνα. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο Τα κόκκινα λουστρίνια (Ωκεανίδα).

Ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με φόντο τα δραματικά ιστορικά γεγονότα της Ανατολίας του 20ού αιώνα
Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1900, την πρώτη μέρα του χρόνου, την πρώτη μέρα του καινούργιου αιώνα. Έζησε σε μια ζωή όσα δεν ζούνε άλλοι σε πέντε. Η Ιφιγένεια Σκρινή, κόρη μιας εύπορης οικογένειας Σμυρνιών, θα ερωτευτεί τον δάσκαλο ζωγραφικής, τον αινιγματικό Αντρέι Ρομπολόφσκι. Θα εγκαταλείψει την κοσμοπολίτικη πόλη με τα όμορφα σπίτια, τα θέατρα και τα ζαχαροπλαστεία, τα γεμάτα μουσικές σοκάκια της, για ν’ ακολουθήσει στο μακρινό ταξίδι του τον Αντρέι, όταν αυτός, θύμα του σκοτεινού παρελθόντος του, αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη Σμύρνη πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Στη διάρκεια του ταξιδιού τους στα βάθη της Ανατολικής Συρίας, θα συναντήσουν τον Τζέιμς Μπάροουζ, απόφοιτο της Οξφόρδης. Η γοητεία και η ιστορία της Ανατολίας σ’ αυτό το οδοιπορικό θα αφήσουν τα ανεξίτηλα σημάδια τους στη ζωή της Ιφιγένειας και η εφήμερη ομορφιά του έρωτά τους θα στιγματίσει και τους τρεις για πάντα.
Από τη Σμύρνη στη Μέση Ανατολή, στην Αλεξάνδρεια, στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα, οι ζωές της Ιφιγένειας, του Αντρέι και του Τζέιμς θα περιπλεχθούν σ’ έναν ιστό πάθους, προδοσίας κι αναζήτησης, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα του 20ού αιώνα.

Το Ινστιτούτο
Ίσως το τρομακτικότερο μέχρι στιγμής βιβλίο του
Stephen King

Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
Κατηγορία βιβλίου: Θρίλερ
ISBN: 978-960-645-009-9
Κωδικός: 84211
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 632
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 04/12/2019
Τιμή: 17,70 €

Ο Στίβεν Κινγκ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς παγκοσμίως. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Outsider (Ο Ξένος), Εξύψωση.
Έχει τιμηθεί με πολλά σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία. Ο Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.

O μετρ του τρόμου επιστρέφει στα κλασικά του θέματα, υφαίνοντάς τα στην Αμερική της περιόδου της κρίσης
Αργά τη νύχτα, σ’ ένα ήσυχο προάστιο της Μινεάπολης, άγνωστοι εισβάλλουν στο σπίτι της οικογένειας Έλις και, αφού δολοφονούν αθόρυβα τους γονείς τού δωδεκάχρονου Λουκ, τον απάγουν και τον επιβιβάζουν σ’ ένα μαύρο SUV. Ο Λουκ ξυπνάει στο Ινστιτούτο, σ’ ένα δωμάτιο ίδιο με το δικό του, αλλά χωρίς παράθυρα. Έξω από τη δική του πόρτα υπάρχουν άλλες πόρτες, πίσω από τις οποίες κρατούνται άλλα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες, όπως η τηλεπάθεια και η τηλεκίνηση. Έχουν έρθει κι αυτά εδώ με παρόμοιο τρόπο. Είναι η Καλίσα, ο Νικ, ο Τζορτζ, η Άιρις και ο δεκάχρονος Έιβερι Ντίξον.
Σ’ αυτό το σκληρό ίδρυμα, η διευθύντρια, η κυρία Σίγκσμπι, και το προσωπικό της εί-ναι είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στον σκοπό τους: να αποσπάσουν από τα παιδιά τη δύναμη στην οποία οφείλουν τα υπερφυσικά τους χαρίσματα. Δεν υπάρχουν ηθικοί ενδοιασμοί. Αν συνεργάζεσαι, κερδίζεις μάρκες για τους αυτόματους πωλητές σνακ και αναψυκτικών. Αν όχι, η τιμωρία είναι σκληρή. Ένα ένα, τα παιδιά εξαφανίζονται και ο Λουκ ψάχνει απεγνωσμένα να ξεφύγει. Όμως κανείς έως τώρα δεν έχει δραπετεύσει από το Ινστιτούτο…
Ανείπωτα τρομακτικό, όσο και η Πύρινη οργή, αλλά με τη δύναμη της παιδικής ματιάς του Αυτό, το Ινστιτούτο είναι μια τραγική και συγκλονιστική ιστορία όπου το καλό αντιμάχεται το κακό σ’ έναν κόσμο όπου οι καλοί δεν νικούν πάντα.


Είπαν για το βιβλίο:
«Κλασικός Κινγκ με επιπλέον δόσεις έντασης και οργής. Πίσω από την ιλιγγιώδη πλοκή και τη γνωστή ορμητική πρόζα του κρύβεται η βασική κινητήρια δύναμη του βιβλίου –ένας προβληματισμός που δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρος: η απάνθρωπη μεταχείριση των παιδιών… Για άλλη μία φορά, πίσω από την κουρτίνα της φαντασίας του Κινγκ μάς κρυφοκοιτάζει ο πραγματικός κόσμος… Ένα πρώτης τάξης έργο που έχει κάτι σημαντικό να πει.»
The Washington Post
«Ανατριχιαστικό, συγκινητικό και τρομακτικά αληθοφανές… Η ανέμελη περιγραφή του αγνώστου ως επικείμενης απειλής αποτελεί το εμβληματικό χαρακτηριστικό της γραφής του Κινγκ
The Boston Globe
«Απ’ όλες τις κοσμικές απειλές που έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς οι ήρωες του Κινγκ, αυτή η αργή ολίσθηση στη σκληρότητα και την απανθρωπιά ίσως είναι η πιο τρομακτική, επειδή είναι η πιο αληθινή.»
–The New York Times Book Review