Δύο νέα σημαντικά βιβλία έρχονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας πάνω στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Γραμμένα από καταξιωμένους επιστήμονες, βρίσκονται ήδη στη λίστα των διεθνών best sellers.

Από τους συγγραφείς του ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ
Ντάρον Ατζέμογλου & Τζέιμς Α. Ρόμπινσον

Ο ΣΤΕΝΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ
Κράτη, Κοινωνίες και η Μοίρα της Ελευθερίας

Ο Στενός Διάδρομος µας οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, σε όλες τις ηπείρους και μέσα από την ανθρώπινη ιστορία, για να ανακαλύψουμε το κρίσιμο συστατικό της ελευθερίας. Σε εποχές όπως η σημερινή, δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο σημαντικό μήνυμα.
Το βιβλίο αφορά την ελευθερία, το πώς και γιατί οι ανθρώπινες κοινωνίες κατόρθωσαν ή δεν κατόρθωσαν να την αποκτήσουν. Αφορά επίσης τις συνέπειες αυτής της επιτυχίας ή της αποτυχίας τους, ιδίως σε σχέση µε την ευημερία.
Οι φιλόσοφοι έχουν προτείνει πολλούς ορισμούς της ελευθερίας. Αλλά στο πιο θεμελιώδες επίπεδο, όπως αναγνώριζε ο Λοκ, η ελευθερία πρέπει να αρχίζει από το σημείο όπου οι άνθρωποι ελευθερώνονται από τη βία, τον τρόμο και άλλες εξευτελιστικές καταστάσεις. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τη ζωή που θα ζήσουν και να έχουν τα μέσα να υλοποιήσουν τις επιλογές τους, χωρίς την απειλή παράλογων τιμωριών και δρακόντειων κοινωνικών κυρώσεων.

Δρ. Τζούντι Μάικοβιτς & Κεντ Χεκενλάιβλι
Πρόλογος: Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, Τζ.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Η αλήθεια για τη βιομηχανία των φαρμάκων

Ο αναγνώστης έχει στα χέρια του την εκπληκτική ιστορία μιας εξαιρετικής επιστήμονα που ανακάλυψε την πιο πιθανή αιτία του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης και, αντί να ανταμειφθεί, βίωσε µια συγκαλυμμένη δολοφονία χαρακτήρα που ενορχηστρώθηκε από τα υψηλότερα επίπεδα της επιστημονικής κοινότητας.
Το βιβλίο περιέχει σε κάθε κεφάλαιό του συναρπαστικές αποκαλύψεις σχετικά µε το πώς η κακώς νοούμενη επιστήμη συνεργεί στην απόκρυψη του πιθανού ρόλου των ρετροϊών σε μυστηριώδεις εξουθενωτικές ασθένειες. Αυτό που κυρίως διδάσκει το βιβλίο είναι ότι η επιστήμη αποτελεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Δεν είναι κάτι καθαρό και αγνό, όπως θα έπρεπε. Σε ένα περιβάλλον όπου το κέρδος αποτελεί την ανώτατη αξία, η επιστημονική αλήθεια περιφρονείται.
Ο αναγνώστης έχει, ταυτόχρονα, την ευκαιρία να διαβάσει µια εκ βάθρων κριτική της κατάστασης που επικρατεί στην επιστήμη σήμερα, και στον τομέα των εμβολίων αλλά και να διαπιστώσει ότι η επιστήμη εξακολουθεί να έχει τα μέσα να βρει την αλήθεια.

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ