Το σκοτάδι καραδοκεί ακόμα και στα πιο όμορφα μέρη

Στη Θέση ενός Νεκρού

του Γιώργου Μαρτινίδη

Κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου 2021

Ο Γιώργος Μαρτινίδης είναι η «ήρεμη δύναμη» στο χώρο της Ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, με ιδιαίτερη θεματολογία και ξεχωριστή οπτική. Το προηγούμενο μυθιστόρημά του, Φυγή Κεφαλαίων, ήταν ένα κλασικό «whodunit» στη Θεσσαλονίκη την εποχή των capital control, ένα «γρήγορο, σφιχτοδεμένο, εγκεφαλικό, ανατρεπτικό θρίλερ» (Πάνος Τουρλής, Βιβλιοκριτικές), μια «ρεαλιστική αστυνομική ιστορία που, παρά τις πολλαπλές ανατροπές της, δεν χάνει ούτε στιγμή το ενδιαφέρον της» (Χίλντα Παπαδημητρίου, Bookpress).

Με το νέο του βιβλίο, ο συγγραφέας μάς μεταφέρει αυτή τη φορά στην Καστοριά, όπου η αυτοκτονία ενός καθηγητή κρύβει σκοτεινά και επικίνδυνα μυστικά. Το Στη θέση ενός νεκρού είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ, ένα κοινωνικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και το μυστήριο να ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά από την πρώτη μέχρι την τελευταία του σελίδα.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Όταν το είχε σχεδιάσει ανησυχούσε ότι, την τελευταία στιγμή, θα τον έπιανε το ένστικτο αυτοσυντήρησης απέναντι στον πνιγμό, όπως είχε γράψει ο Καρυωτάκης στην τελευταία του επιστολή. Ότι μόλις τον χτυπούσε το κρύο νερό θα πάλευε, θα άνοιγε την πόρτα και θα πάσχιζε να κολυμπήσει προς την επιφάνεια. Αλλά όχι. Αντί να ταραχτεί, έμεινε στο κάθισμά του με τη ζώνη του δεμένη. Παραδόθηκε στο νερό και βυθίστηκε απολαυστικά σε έναν γλυκό λήθαργο, με ένα γαλήνιο χαμόγελο στα χείλη του. Ανυπομονούσε για την ηρεμία που θα του έφερνε το σκοτάδι. Είχε κουραστεί να σκέφτεται.

Ο Στέφανος είναι ένας τριανταπεντάρης με μεταπτυχιακά και διδακτορικό, που κάνει κακοπληρωμένες δουλειές και περνάει μια μουντή καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη. Συν τοις άλλοις, έχει επιφορτίσει τον εαυτό του με τη φροντίδα και την οικονομική υποστήριξη της πρώην γυναίκας του, χρόνια άρρωστης με ψυχιατρικά προβλήματα.

Στην προσπάθειά του να χτίσει μια καριέρα και να βελτιώσει τα οικονομικά του, δέχεται μια κενή θέση εξωτερικού συνεργάτη στο ΤΕΙ Καστοριάς που προκύπτει ξαφνικά επειδή ο κάτοχος της θέσης αυτοκτόνησε. Καθώς ξεκινάει την καινούργια του δουλειά στη γραφική ακριτική πόλη, ο Στέφανος αρχίζει να ακούει περίεργες φήμες για τον προκάτοχό του και μπαίνει στη διαδικασία να τις διερευνήσει γιατί νιώθει μια περίεργη ταύτιση με τον νεκρό. Ταυτόχρονα, γνωρίζει την όμορφη Ελπίδα, μια κοπέλα που αποτελεί το διαμετρικά αντίθετο της πρώην συζύγου του και οποιασδήποτε άλλης γυναίκας έχει γνωρίσει στη ζωή του, η οποία τον κάνει να αισθανθεί ζωντανός για πρώτη φορά.

Αλλά το σκοτάδι καραδοκεί ακόμα και στα πιο όμορφα μέρη, και ο Στέφανος θα βρεθεί στη μέση της μυστηριώδους υπόθεσης που κόστισε στον προκάτοχό του τη ζωή του και μπορεί να απειλήσει και τη δική του.

Το Στη Θέση Ενός Νεκρού είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ με αστυνομικό μυστήριο και ηθικά διλήμματα. Μια περίτεχνη σκιαγράφηση χαρακτήρων. Μια σπουδή στη δυστυχία που κουβαλάμε μέσα μας.

Τιμή: € 14,40 € ● Σελίδες: 360 ● ΙSBN: 978-960-620-864-5 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170184

Παλιοί εχθροί, νέα κόλπα.

Κρυμμένοι σε Κοινή Θέα
(Hidden in Plain Sight)

του Jeffrey Archer [Γουίλιαμ Γουόρικ #2]

Κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου 2021

Στο Χωρίς Ρίσκο (κυκλοφόρησε το 2020) γνωρίσαμε τον νέο ήρωα του μοναδικού Τζέφρι Άρτσερ, τον Γουίλιαμ Γουόρικ: τον νεαρό αστυνομικό που θα αναμετρηθεί σε όλη του την καριέρα με τους ισχυρούς του εγκλήματος. Η δεύτερη υπόθεση του Γουόρικ, το #1 bestseller Κρυμμένοι σε Κοινή Θέα, που διαδραματίζεται το 1986, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνει τα μυθιστορήματα του Άρτσερ να ξεχωρίζουν: υπέροχους χαρακτήρες, πανούργα πλοκή, απανωτές ανατροπές, αγωνία –κι ένα τέλος που σου κόβει την ανάσα!

Αν δεν έχετε διαβάσει ακόμη κάποιο βιβλίο του Τζέφρι Άρτσερ, μάλλον έφτασε η ώρα να ανακαλύψετε γιατί τον αποκαλούν «ιδιοφυία» (Evening Standard), «αφηγητή της κλάσης του Αλέξανδρου Δουμά» (The Washington Post) και «έναν από τους δέκα κορυφαίους μυθιστοριογράφους στον κόσμο» (Los Angeles Times).

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο Γουίλιαμ Γουόρικ είναι πλέον αρχιφύλακας, μια προαγωγή που σημαίνει ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν μετατεθεί στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Η πρώτη τους αποστολή είναι η σύλληψη του Άσεμ Ρασίντι, ηγετικού στελέχους ενός κυκλώματος ναρκωτικών που απλώνεται σε όλο το Νότιο Λονδίνο.
Η έρευνα θα φέρει τον Γουίλιαμ αντιμέτωπο με παλιούς και νέους εχθρούς: τον Έιντριαν Χιθ, πρώην συμμαθητή του και νυν ντίλερ, που πείθεται να γίνει πληροφοριοδότης της αστυνομίας· και τον πλούσιο συλλέκτη Μάιλς Φόκνερ, που κάνει ένα ολέθριο λάθος με κίνδυνο να βρεθεί στη φυλακή. Στο μεταξύ, ο Γουίλιαμ και η μνηστή του ετοιμάζονται να παντρευτούν, όμως μια δυσάρεστη έκπληξη τους περιμένει στην εκκλησία.
Καθώς ο κλοιός της αστυνομίας σφίγγει γύρω από την αδίστακτη εγκληματική οργάνωση, ο Γουίλιαμ στήνει μια παγίδα που κανείς δεν περίμενε…
Γεμάτο από τις χαρακτηριστικές ανατροπές του Τζέφρι Άρτσερ, το Κρυμμένοι σε Κοινή Θέα είναι η καθηλωτική συνέχεια του παγκόσμιου bestseller Χωρίς Ρίσκο, του πρώτου μυθιστορήματος με ήρωα τον Γουίλιαμ Γουόρικ.

Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 336 ● ΙSBN: 978-960-620-863-8 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170183