Κέλι Ρίμερ
Αλήθειες που δεν σου είπα

Ένα βαθιά συγκινητικό και αποκαλυπτικό μυθιστόρημα
για την επιλόχειο κατάθλιψη.

Τρεις γυναίκες, τρεις ηρωίδες με τις οποίες ο αναγνώστης θα κάνει το πιο δύσκολο και συνάμα λυτρωτικό ταξίδι. Από το 1957 στο σήμερα, παρουσιάζονται οι ιστορίες μιας οικογένειας που παλεύει με τους δαίμονές της, αλλά και οι κοινωνικές αντιλήψεις για την επιλόχειο κατάθλιψη, την έκτρωση και την άνοια. Μια συγκλονιστική ιστορία για τα ψέματα και τις αναμνήσεις που μπορούν να ενισχύσουν τα δεσμά μιας οικογένειας ή να τα κόψουν εντελώς.

Τίτλος: Αλήθειες που δεν σου είπα
Συγγραφέας: Κέλι Ρίμερ
Μετάφραση: Φωτεινή Πίπη
Εκδόσεις: Μίνωας

Κείμενο οπισθοφύλλου:
Είμαι μόνη μου μέσα σε μια πολυμελή οικογένεια αυτές τις μέρες κι αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα που έχω βιώσει ποτέ μου. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν είχα ιδέα ότι η μοναξιά είναι χειρότερη από τη λύπη.

Όταν ο πατέρας της μεταφέρεται σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, η Μπεθ προσφέρεται να αδειάσει το πατρικό σπίτι και τότε διαπιστώνει έκπληκτη ότι η πόρτα της σοφίτας όπου κάποτε έπαιζε με τα αδέρφια της είναι ασφαλισμένη με λουκέτο. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η έκπληξή της όταν ανακαλύπτει τι κρύβεται από πίσω – ένα χάος από πίνακες του πατέρα της, στοίβες από πεταμένα χαρτιά και πολλά άχρηστα πράγματα στο κατά τα άλλα σχολαστικά τακτοποιημένο σπίτι τους.

Ξεκαθαρίζοντας την ακαταστασία, βρίσκει μια σελίδα ημερολογίου, γραμμένη με τον γραφικό χαρακτήρα της μητέρας της. Όλοι γνωρίζουν ότι η Γκρέις είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αλλά αυτό το χειρόγραφο φέρνει στο φως μια πολύ πιο ζοφερή εκδοχή. Πολύ γρήγορα η Μπεθ σχηματίζει μια διαφορετική και ανησυχητική εικόνα της οικογένειάς της: η μητέρα της έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη και ο σύζυγός της έμοιαζε ελάχιστα με τον στοργικό πατέρα που γνώρισαν η ίδια και τα αδέρφια της…

«Μια δυνατή ιστορία σκληρών δοκιμασιών και πόνου για τις γυναίκες που κρατούν βρέφη στην αγκαλιά τους και την ίδια στιγμή μάχονται με τα συναισθήματα που βασανίζουν το μυαλό τους». New York Times

Τσο Ναμ-Τζου
Κιμ Τζιγιάνγκ, γεννημένη το 1982

Το βιβλίο που αποτέλεσε την αφετηρία του φεμινιστικού κινήματος της Κορέας.

Το διεθνές bestseller της Τσο Ναμ-Τζου, με πωλήσεις πάνω από 1.000.000 αντίτυπα, παρακολουθεί την ψυχική κατάπτωση μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με τον παγιωμένο μισογυνισμό. Ένα σύγχρονο κείμενο, με ωμή γραφή χωρίς συναισθηματισμούς, στο οποίο αντανακλάται η κοινωνία της Κορέας. Ένα βιβλίο που επιβάλλεται να διαβαστεί από όλους.

Τίτλος: Κιμ Τζιγιάνγκ, γεννημένη το 1982
Συγγραφέας: Τσο Ναμ-Τζου
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Εκδόσεις: Μίνωας

Κείμενο οπισθοφύλλου:
Η Κιμ Τζιγιάνγκ ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στα περίχωρα της Σεούλ με την οικογένειά της. Είναι μια τριαντάχρονη σύγχρονη γυναίκα που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη δουλειά της, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανατροφή της νεογέννητης κόρης της, κάνοντας μια επιλογή που θεωρείται κοινωνικά αυτονόητη για πάρα πολλές Κορεάτισσες. Σύντομα όμως αρχίζει να εκδηλώνει παράξενα συμπτώματα που θορυβούν τον άντρα της, τους γονείς και τα πεθερικά της: «μεταμορφώνεται» υποδυόμενη τις ζωές άλλων γυναικών, ζωντανών αλλά και νεκρών, γνωστών αλλά και αγνώστων. Καθώς βυθίζεται όλο και βαθύτερα σε αυτή την ψύχωση, ο σύζυγός της τη στέλνει σε ψυχίατρο.
Ολόκληρη η ζωή της Τζιγιάνγκ αρχίζει τότε να ξεδιπλώνεται μέσα από μια παγερή, απόκοσμα αποσπασματική τριτοπρόσωπη αφήγηση, εμποτισμένη με ετερόκλητα στοιχεία απογοήτευσης, επιμονής και υποταγής. Γεννημένη το 1982 και έχοντας το πιο κοινό κοριτσίστικο όνομα στην Κορέα, η Τζιγιάνγκ σύντομα γίνεται η παραμελημένη μεγάλη αδελφή ενός αγοριού που μεγαλώνει σαν πριγκιπόπουλο. Η συμπεριφορά της αστυνομεύεται διαρκώς από τις ανδρικές φιγούρες γύρω της, ενώ ακόμα και ο ίδιος ο πατέρας της κατηγορεί εκείνη, όταν οι άντρες την παρενοχλούν αργά τη νύχτα.

«Γραμμένο από μια αφόρητα σαφή σκοπιά, το βιβλίο Κιμ Τζιγιάνγκ, γεννημένη το 1982 διαθέτει την αμεσότητα του πιο τρομακτικού θρίλερ». Λινγκ Μα, συγγραφέας

Σαρλότ Πουσέν
Μοντεσσόρι, από 3 έως 6 ετών
Μάθε με πώς να το κάνω μόνο μου

Το δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς για γονείς!

Με απλή γλώσσα και μέσα από ένα κείμενο γεμάτο πρακτικές συμβουλές, η Μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σαρλότ Πουσέν παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτονομία των παιδιών. Στο βιβλίο περιέχονται μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης και 20 ιδέες με δραστηριότητες της καθημερινής ζωής!

Τίτλος: Μοντεσσόρι, από 3 έως 6 ετών
Συγγραφέας: Σαρλότ Πουσέν
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Εκδόσεις: Μίνωας

Κείμενο οπισθοφύλλου:
Η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος έχει στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτονομίας και γι’ αυτό προσφέρει τη δυνατότητα στο παιδί να προοδεύει με τον δικό του ρυθμό διαλέγοντας το ίδιο τις δραστηριότητές του. Είναι πάνω από όλα μια νοοτροπία που δεν θεωρεί το παιδί έναν μελλοντικό ενήλικα τον οποίο διαμορφώνουμε, αλλά ένα ολοκληρωμένο άτομο που το συνοδεύουμε στην ανάπτυξή του με βαθύ σεβασμό.

H Σαρλότ Πουσέν μοιράζεται την εμπειρία της για να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της δικής μας στάσης, προκειμένου να αποτελούμε το παράδειγμα όσων θέλουμε να μεταδώσουμε, να βάζουμε το παιδί στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών συλλογισμών, να δίνουμε έμφαση στην παρατήρηση, την επικοινωνία και την καλή μας διάθεση, ώστε να το βοηθήσουμε στην πορεία του προς την ωριμότητα.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος από την ηλικία των τριών έως έξι χρονών:
Τα στάδια ανάπτυξης και οι ανάγκες του παιδιού.
Συμβουλές και παραδείγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Η εφαρμογή της παιδαγωγικής προσέγγισης στο σχολείο και στο σπίτι.
Καρτέλες δραστηριοτήτων για να τις εφαρμόσετε με τα παιδιά σας.
Μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.

Τόμπι Ορντ
Στο χείλος του γκρεμού
Υπαρξιακός κίνδυνος και το μέλλον της ανθρωπότητας

Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας αν και βρισκόμαστε…
στο χείλος του γκρεμού;

Η προστασία του μέλλοντος της ανθρωπότητας είναι η σημαντικότερη πρόκληση του καιρού μας. Ο Τόμπι Ορντ, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εστιάζει, στο παρόν έργο, πάνω στους κινδύνους που απειλούν να οδηγήσουν στον ανθρώπινο αφανισμό ή τη μόνιμη κατάρρευση του πολιτισμού και στο πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ανθρωπότητα από αυτούς τους κινδύνους.
Δεν είναι απλώς ένα ακόμα βιβλίο φιλοσοφίας, αλλά ένα έργο αφύπνισης.

Τίτλος: Στο χείλος του γκρεμού
Συγγραφέας: Τόμπι Ορντ
Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
Εκδόσεις: Μίνωας

Κείμενο οπισθοφύλλου:
Γραμμένο από μία από τις κορυφαίες φωνές της ηθικής στον κόσμο, το βιβλίο αυτό μας ανοίγει τα μάτια και υποστηρίζει ότι η προστασία του μέλλοντος της ανθρωπότητας είναι η σημαντικότερη πρόκληση του καιρού μας.

Η ανθρώπινη ιστορία βρίσκεται μόλις στην αρχή. Το είδος μας θα μπορούσε να επιβιώσει για δισεκατομμύρια έτη, αρκετός χρόνος για να θέσει τέλος στις ασθένειες, τη φτώχεια και την αδικία και για να ακμάσει με τρόπους που σήμερα ούτε να φανταστούμε μπορούμε. Το μέλλον μας, όμως, βρίσκεται σε κίνδυνο. Με τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων, η ανθρωπότητα μπήκε σε μια νέα εποχή, όπου ήρθαμε αντιμέτωποι με υπαρξιακές καταστροφές, από τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να ανακάμψουμε. Από τότε, οι κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί: από την κλιματική αλλαγή μέχρι τους κατασκευασμένους παθογόνους οργανισμούς και την ανυπάκουη τεχνητή νοημοσύνη. Αν δεν δράσουμε γρήγορα ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές μέλλον, πολύ σύντομα θα είναι αργά.