Εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.
Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο στη μνήμη της, ανατρεπτικό, αποκαλυπτικό,
έντιμο στην αλήθεια των γεγονότων και της Ιστορίας…

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν είμαι η Μαρία… είμαι η Κάλλας
του Μιχάλη Δημητρίου

Κυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2023

Εκατό χρόνια από τη γέννησή της, το νέο βιβλίο του γνωστού και καταξιωμένου δημοσιογράφου Μιχάλη Δημητρίου, Δεν είμαι η Μαρία… είμαι η Κάλλας, στέκεται μακριά από μυθεύματα και εύκολους λαϊκισμούς, και φιλοδοξεί να προσεγγίσει –και στην ουσία να αποκαταστήσει– με σεβασμό και υπευθυνότητα την αληθινή προσωπικότητα, τη ζωή και την προσφορά της μέγιστης προσωπικότητας του λυρικού θεάτρου, της Μαρίας Κάλλας, στην Τέχνη της Όπερας και γενικότερα στον παγκόσμιο Πολιτισμό.

Όπως αναφέρει και στο προλογικό του σημείωμα ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Υποτροφιών Κάλλας Κωνσταντίνος Πυλαρινός, «Η ακαταπόνητη γραφίδα του Μιχάλη Δημητρίου επιτυγχάνει να αποδώσει μεγάλο μέρος από την πραγματικότητα της πολυκύμαντης ζωής της. Εν προκειμένω το σπουδαιότερο, που αφορά την τεράστια προσφορά της στη λυρική τέχνη και τον μοναδικό, μοναχικό, αγώνα της σε μια σκληρή εποχή μεγάλων δοκιμασιών, στερήσεων, ανατροπών και ανταγωνισμού διεθνώς αλλά και στον χώρο του λυρικού θεάτρου. Και καταφέρνει να παρουσιάσει χωρίς ψιμύθια τον δημόσιο θρίαμβό της παρά την αμείλικτη ανθρωποφαγία των ΜΜΕ της εποχής της».

Το βιβλίο-ντοκουμέντο του Μιχάλη Δημητρίου, είναι αποτέλεσμα συγκέντρωσης και μελέτης ενός σπάνιου αρχείου με πρωτογενές υλικό από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και προσωπικά αρχεία, ενώ βασίζεται σε σημαντικές μαρτυρίες στενών φίλων της Κάλλας, που καταγράφονται για πρώτη φορά, όπως οι Χρήστος Λαμπράκης, Κώστας Πυλαρινός, Μιχάλης Κυριακίδης, Άντα Μαντικιάν, Στέλιος Παπαδημητρίου, Τρύφων Κουταλίδης, Α. Ποταμιάνος, Μιχάλης Κακογιάννης, Νικ. Λούρος κ.α.

Η ζωή της Κάλλας υπήρξε συναρπαστική, με πλούσιες εναλλαγές, απορρίψεις, πικρίες αλλά και περιόδους λαμπρής αναγνώρισης, δόξας και βαθύτατης ικανοποίησης. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία της.

                                                                               ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Το βιβλίο του Μιχάλη Δημητρίου, καρπός ερευνητικής δημοσιογραφίας και λογοτεχνίας, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, παρουσιάζει την αυθεντική προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, με προσφυγή στις πρωτογενείς πηγές, με τεκμήρια και πλήθος στοιχείων, με σημαντικές μαρτυρίες στενών φίλων και συνεργατών, που ομιλούν με παρρησία και ευθύτητα. Ανατρέπει σκουριασμένους μύθους, κακοήθειες αποκαθήλωσης, και τις φθονερές επινοήσεις μείωσης ακόμα και από ισχυρά ΜΜΕ της εποχής, που από τότε είχε καταγγείλει δημόσια η Μαρία Κάλλας με πολυσέλιδες ανακοινώσεις της. Πολλά τα ανυπόστατα, ανακριβή και ευτελή, που καταρρέουν μέσα στις αποκαλυπτικές σελίδες του βιβλίου.

Επίκεντρο της αφήγησης, το τελευταίο, άγνωστο, το «ελληνικό καλοκαίρι διακοπών» της Κάλλας στην Ουρανούπολη, φιλοξενούμενης του Κώστα Πυλαρινού, με τη συντροφιά της Βάσως Δεβετζή και άλλων φίλων. Άγνωστο και σημαντικό γεγονός στη ζωή της, καθώς εκεί δίπλα στην Πολιτεία του Αγίου Όρους, παρθενική τότε περιοχή, η Κάλλας χαίρεται τη φύση, αναπολεί, στοχάζεται, συζητά και αξιολογεί τα πεπραγμένα του βίου και της Τέχνης της.

Η ζωή της Κάλλας υπήρξε συναρπαστική όντως, με πλούσιες εναλλαγές, απορρίψεις, πικρίες αλλά και περιόδους λαμπρής αναγνώρισης, δόξας και βαθύτατης ικανοποίησης, φιλίας πολύχρονης και πάντα ψυχικής ανάτασης. Με λάθη και αδυναμίες, με ανταγωνισμούς και απέραντες φιλοδοξίες της. Ωστόσο, ήταν και παρέμεινε έως το θανατό της, το 1977, πάντα η σπουδαία Κάλλας και ουδέποτε η «μίζερη Μαρία» ως alter ego, τόσο προς όλους τους άλλους όσο και προς τον ενιαίο εαυτό της.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο καταρχήν στον Χρήστο Λαμπράκη, που έδωσε πολλές αξιόπιστες σχετικές πληροφορίες στον συντάκτη της εφημερίδας Το Βήμα Μιχάλη Δημητρίου.
Προλογίζεται από τον Κώστα Πυλαρινό, Πρόεδρο του Ιδρύματος Υποτροφιών Κάλλας, μετά τον Χρ. Λαμπράκη, και παλαιότερο –εν ζωή– φίλο της από τη δεκαετία του 1960.

Τιμή: € 28,80 € ● Σελίδες: 504 ● ΙSBN: 978-960-620-948-2 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170220

Τέσσερις υποθέσεις, τέσσερις δολοφόνοι
–μόνο ο Γουίλιαμ Γουόρικ μπορεί να τους σταματήσει.

Πάνω από το πτώμα μου
(Over my dead body)
[Γουίλιαμ Γουόρικ #4]
του Jeffrey Archer

Κυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ο συγγραφέας των 330 εκατομμυρίων αντιτύπων, ο «απόλυτος αφηγητής», όπως έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο, Τζέφρι Άρτσερ, επιστρέφει με ένα καθηλωτικό θρίλερ γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές! Το Πάνω από το πτώμα μου είναι η νέα, πολυαναμενόμενη τέταρτη υπόθεση του αρχιεπιθεωρητή Γουίλιαμ Γουόρικ, που έγινε #1 Sunday Times bestseller.
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα…

                                                                               ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Στο Λονδίνο, η Μητροπολιτική Αστυνομία ιδρύει μια Μονάδα Ανεξιχνίαστων Φόνων για να ξανανοίξει υποθέσεις που έχουν μπει στο αρχείο και να πιάσει τους εγκληματίες που καταφέρνουν πάντα να ξεγλιστρούν απ’ το νόμο.
Στη Γενεύη, πριν από δύο μήνες, ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος του εκατομμυριούχου συλλέκτη έργων τέχνης Μάιλς Φόκνερ, που είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία και κλοπή. Γιατί, λοιπόν, ο ασυνείδητος δικηγόρος του εξακολουθεί να εκπροσωπεί έναν νεκρό πελάτη;
Σ’ ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει για τη Νέα Υόρκη, o πόλεμος για τη δύναμη και την εξουσία στους κόλπους μιας πάμπλουτης δυναστείας θα καταλήξει μοιραία σε μια στυγνή δολοφονία.
Και μέσα στη δίνη και των τριών αυτών ερευνών, δίνουν τη δική τους μάχη ο αρχιεπιθεωρητής Γουίλιαμ Γουόρικ, ανερχόμενο αστέρι της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, και ο πρώην μυστικός αστυνομικός Ρος Χόγκαν σ’ έναν νέο ρόλο.
Θα καταφέρουν, όμως, να πιάσουν τους δολοφόνους πριν να είναι πολύ αργά;
Η νέα περιπέτεια του Γουίλιαμ Γουόρικ Πάνω από το Πτώμα μου είναι μια καθηλωτική ιστορία φόνων, εκδίκησης και προδοσίας από τον κορυφαίο συγγραφέα των παγκόσμιων bestseller Τζέφρι Άρτσερ.

Τιμή: € 17,70 € ● Σελίδες: 344 ● ΙSBN: 978-960-620-939-0 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170221

Τέσσερα πρόσωπα, τρεις χρονικές περίοδοι, δύο πόλεις,
ένα «τι θα γινόταν αν…»

démenti
της Μαργαρίτας Αλευρίδη
και του Λεωνίδα Καραγεώργου

Κυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2023

Εσύ, πόσες ζωές έχεις ζήσει; Πόσες ζωές θα μπορούσες να είχες ζήσει; Και, τελικά, πόσες ζωές πρόκειται να ζήσεις στο μέλλον; Κι αν αυτό το μέλλον είναι ήδη παρελθόν;
Démenti σημαίνει διάψευση. Η Μαργαρίτα Αλευρίδη και ο Λεωνίδας Καραγεώργος ενώνουν τις πένες τους και μάς προσφέρουν ένα αιχμηρό, τολμηρό και ταυτόχρονα τρυφερό μυθιστόρημα για τις επιλογές που καθορίζουν την πορεία μας μέσα στο χρόνο, για την κατάκτηση ή μη των ονείρων και τις διαψεύσεις της ζωής.
Το démenti δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι συγγραφείς, το μυθιστόρημα αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ζωντανής, ρευστής συγγραφικής διαδικασίας που άλλαζε διαρκώς δυναμική. Το démenti είναι ένα έργο που έρχεται να ταράξει τα νερά της ελληνικής λογοτεχνίας και να σε κάνει να αναρωτηθείς για τη δική σου πραγματικότητα. Και τις εκδοχές της…

                                                                               ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Αθήνα, Παρίσι, τρεις χρονικές περίοδοι, μια αναδρομή που γίνεται ιστορία,
ένας κύκλος που ανοίγει πάντα εκεί που κλείνει ένας άλλος. Την ίδια πάντα ημερομηνία.

Τότε
Εκείνος έπρεπε να φύγει από την Ελλάδα. Της ζήτησε να τον ακολουθήσει. «Θα σε ακολουθούσα όπου κι αν πήγαινες…» του είπε.
Τώρα
Όλα θα μπορούσαν να είχαν συμβεί αλλιώς. Κάποιες φορές, το τίμημα της πιο καθοριστικής επιλογής το διαμορφώνουν τα όνειρα. Κάποιες φορές, οι απώλειες αναμετρώνται με το αντάλλαγμα που απαιτεί μια δεύτερη ίσως ευκαιρία.

Η ιστορία του Πέτρου και της Δανάης θα υπάρχει πάντα μέσα στην τροχιά μιας σπείρας αεικίνητης που αποτυπώνει το παρελθόν στο παρόν και αντίστροφα, που αφήνει το μέλλον να γεννηθεί μέσα από τη μνήμη, που αμφισβητεί τη γραμμικότητα του χρόνου και εκείνες τις συνθήκες που κινούνται παράλληλα και δεν μπορούν ή δεν πρέπει να συναντηθούν ποτέ. Είναι μια ιστορία που αναπνέει μέσα σε μια άλλη όπως το άπειρο μέσα στο πεπερασμένο, που διεκδικεί την τρωτότητα της πραγματικότητας μπροστά στην αθανασία μιας επινόησης, και που κυρίως αγγίζει το αήττητο ενός μεγάλου έρωτα.

Ένα γράμμα ξεχασμένο σε μια θυρίδα οδηγεί σε μια διαπραγμάτευση με τα κεκτημένα, ή μη, της μέσης ηλικίας. Η ιστορία της Μαργαρίτας και του Γιάννη αρχίζει με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο.

Τι θα γινόταν αν…

Η Μαργαρίτα Αλευρίδη και ο Λεωνίδας Καραγεώργος ψάχνουν την απάντηση σε ένα ερώτημα, δίνουν φωνή σε τέσσερα πρόσωπα και διεκδικούν μαζί τους μια κουβέντα επί ίσοις όροις. Αφουγκράζονται όσα ήθελαν οι ήρωες να τους πουν, αλλά και όσα δεν κατάφεραν να πουν ποτέ. Γιατί, τελικά, η πραγματικότητα δεν ανήκει με τον ίδιο τρόπο σε κανέναν. Κυρίως γιατί έχει εκδοχές. Και, συνήθως, η εκδοχή που μας καθόρισε δεν είναι εκείνη που ζήσαμε.

Τιμή: € 14,40 € ● Σελίδες: 256 ● ΙSBN: 978-960-620-947-5 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170222