Το μυθιστόρημα-σταθμός του Γρηγόρη Αζαριάδη,
που σηματοδότησε τη νέα εποχή
της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας,
σε νέα έκδοση!

Παλιοί Λογαριασμοί
του Γρηγόρη Αζαριάδη

Κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου 2022

Στις 14 Ιανουαρίου υποδεχόμαστε στις Εκδόσεις BELL έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού crime, τον Γρηγόρη Αζαριάδη, με την επανέκδοση του πρώτου του βιβλίου, Παλιοί Λογαριασμοί. Πρόκειται για ένα κράμα νέο-πολάρ και μεσογειακού κοινωνικoαστυνομικού μυθιστορήματος με επιρροές από τον Μανσέτ, τον Μονταλμπάν και τον Ιζζό, το οποίο σηματοδότησε τη νέα εποχή της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Τέσσερις επώνυμοι Αθηναίοι, οι οποίοι συνδέονταν από τα χρόνια της δικτατορίας, δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον σ’ αυτό το ατμοσφαιρικό, «καταιγιστικό πολάρ, που καθηλώνει με τις ανατροπές και την καλοδουλεμένη πλοκή του» (Νίκος Κουρμουλής, δημοσιογράφος). Ο Γρηγόρης Αζαριάδης «πατάει στα χνάρια του Πέτρου Μάρκαρη και στη μεσογειακή νουάρ λογοτεχνία» (Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας) και μας προσφέρει ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Μέσα από τη σειρά BELL Best Seller, που εκδίδονται οι καλύτερες ξένες και ελληνικές crime σειρές της εποχής μας, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι και το νέο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη με πρωταγωνίστρια την αστυνόμο Τρύπη.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Λίγο μετά την πτώση της Χούντας, μια παρέα αντιεξουσιαστών σπουδαστών βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγάλης αποχής στο Αμερικανικό Κολέγιο. Μερικά χρόνια αργότερα, ακολουθεί η πορεία τους προς την αλλοτρίωση και την αφομοίωση από το μηχανισμό του κράτους και η ανέλιξή τους σε μέλη της υψηλής κοινωνίας.

Και τότε εμφανίζεται, σαν φάντασμα από το παρελθόν, ένας αόρατος φύλακας άγγελος –ή εκδικητής;– με σκοπό να κλείσει τους «παλιούς λογαριασμούς» με τους παλιούς φίλους… Ο υπαστυνόμος Μίραλης, που θα αναλάβει με την ομάδα του την υπόθεση, θα συναντήσει το μυστηριώδη αστυνομικό Μαύρο Βαρόνο και θα εμπλακεί σ’ ένα σκοτεινό mind game με το ηθικό δίλημμα «απονομή δικαιοσύνης ή εκδίκηση;»

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΛΙΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ»

«Μεταφέρει με μαγικό τρόπο την παράδοση του neo-polar του γαλλικού Μάη στη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία». –Δημήτρης Σίμος, συγγραφέας

«Ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, στο οποίο συστήνεται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωταγωνίστριες –και για την ακρίβεια η πρώτη– στο χώρο της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Εντρυφήστε!»
Βαγγέλης Γιαννίσης, συγγραφέας

Τιμή: € 10,90 € ● Σελίδες: 408 ● ΙSBN: 978-960-507-155-4 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041155

Το τελευταίο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα
του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα

Σίλβερβιου
του John le Carré

Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου

Κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου 2022

Η νέα χρονιά ξεκινάει εκδοτικά με το μοναδικό ολοκληρωμένο μυθιστόρημα που άφησε πίσω του ο σπουδαίος John le Carré –ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, που ανέδειξε το κατασκοπικό μυθιστόρημα σε υψηλή λογοτεχνία.

Το Σίλβερβιου, όπως αναφέρει και στο επίλογο του βιβλίου ο γιος του le Carré, ο Nick Cornwell, είχε ξεκινήσει να το γράφει ο Βρετανός συγγραφέας αμέσως μετά το Μια Ευαίσθητη Αλήθεια, αλλά τελικά έμεινε στο συρτάρι. Το μυθιστόρημα αυτό δεν είναι απλώς μια τελευταία ευκαιρία να ακούσουν οι αναγνώστες τη χαρακτηριστική φωνή του John le Carré (ο οποίος απεβίωσε στις 12 Δεκεμβρίου 2020), αλλά πρόκειται για μια οδυνηρά εύστοχη ιστορία, μια έντονη, άγρια και λυρική ματιά στην ψυχή της σύγχρονης Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρέπει να προδίδουμε ποτέ, όποιο κι αν είναι το κόστος. Εγώ δεν ανήκω σ’ αυτή την κατηγορία».

Ο Τζούλιαν Λόνζλι έχει εγκαταλείψει μια επιτυχημένη καριέρα στο Σίτι για να ζήσει μια πιο απλή ζωή ως βιβλιοπώλης σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας. Έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από το καινούργιο ξεκίνημα του Τζούλιαν, όταν ένας επισκέπτης έρχεται να ταράξει την ηρεμία του. Ο Έντουαρντ, ένας Πολωνός εμιγκρές που ζει στο Σίλβερβιου, το μεγάλο σπίτι στην άκρη της πόλης, δείχνει να ξέρει πολλά για την οικογένεια του Τζούλιαν και εκδηλώνει ένα υπέρμετρο ενδιαφέρον για το ταπεινό βιβλιοπωλείο του.

Όταν ένα γράμμα φτάνει στα χέρια ενός διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών στο Λονδίνο προειδοποιώντας τον για μια επικίνδυνη διαρροή, οι έρευνές του τον οδηγούν σ’ αυτή την ήσυχη πόλη δίπλα στη θάλασσα…

Το Σίλβερβιου είναι η γοητευτική ιστορία μιας σύγκρουσης ανάμεσα στην αθωότητα και την πείρα, ανάμεσα στο δημόσιο καθήκον και την ιδιωτική ηθική. Στο τελευταίο ολοκληρωμένο αριστούργημα του σπουδαιότερου χρονικογράφου του καιρού μας, ο Τζον λε Καρέ διερωτάται τι οφείλει κανείς στην πατρίδα του όταν έχει πάψει να την αναγνωρίζει.

Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 264 ● ΙSBN: 978-960-620-887-4 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170196