Το 8ο βιβλίο της #1 bestselling σειράς του Lee Child
σε νέα έκδοση: Μια βουτιά στο παρελθόν του Τζακ Ρίτσερ.
Η στιγμή που άλλαξε τη ζωή του για πάντα…

Ο Εχθρός
(The Enemy)
του Lee Child

Μετάφραση: Σαμάνθα Κωνσταντέα

Κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου 2022

Αναμφίβολα, το 2022 είναι η χρονιά του Τζακ Ρίτσερ, καθώς ο δημοφιλέστερος ήρωας της σύγχρονης crime λογοτεχνίας, φέτος ενσαρκώθηκε από τον Άλαν Ρίτσον στη σειρά Reacher που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας από το Amazon Prime Video.

Ο Εχθρός είναι η 8η περιπέτεια στην bestselling σειρά βιβλίων του Lee Child και, ίσως, το βιβλίο που ζητούσαν οι περισσότεροι φανατικοί αναγνώστες του συγγραφέα να επανεκδοθεί. Το πολυσύνθετο αυτό μυθιστόρημα είναι μια ιστορία από το παρελθόν του Τζακ Ρίτσερ και μια ματιά στα συναρπαστικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τον μοναχικό ήρωα που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από το αναγνωστικό κοινό. Αν είστε από τους ελάχιστους που δεν έχουν ζήσει τη συγκλονιστική εμπειρία ενός βιβλίου του Τσάιλντ, αυτό το βιβλίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωριστείτε με το σύμπαν του Ρίτσερ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα επόμενα βιβλία της σειράς Με μια βολή (#9), Ο δύσκολος δρόμος (#10), Σήμα Κινδύνου (#11), Ένας ξένος στην πόλη (#12), Η τελευταία σφαίρα (#13), 61 ώρες (#14) και Για ό,τι αξίζεις να πεθάνεις (#14) κυκλοφορούν (ένα κάθε εβδομάδα) με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο του Lee Child, Μπλε Φεγγάρι (#24).

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Είναι Πρωτοχρονιά του 1990. Το τείχος του Βερολίνου πέφτει, ο Ψυχρός Πόλεμος τελειώνει. Ο Τζακ Ρίτσερ είναι ο στρατονόμος υπηρεσίας στη στρατιωτική βάση της Νότιας Καρολίνας, όταν ανακαλύπτεται το πτώμα ενός στρατιωτικού σ’ ένα κακόφημο μοτέλ. Ο Ρίτσερ ειδοποιεί την αστυνομία της περιοχής να αναλάβει το θέμα –απ’ ό,τι φαίνεται ο θάνατος οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο νεκρός, όμως, αποδεικνύεται ότι ήταν στρατηγός σε άκρως μυστική αποστολή. Κι όταν ο Ρίτσερ πηγαίνει στο σπίτι του για να αναγγείλει τα κακά νέα, βρίσκει άλλο ένα πτώμα: τη γυναίκα του στρατηγού…

Το συνταρακτικό μυθιστόρημα του Lee Child Ο Εχθρός γυρίζει πίσω το ρολόι, στις μέρες της νιότης του Τζακ Ρίτσερ. Την τελευταία φορά που πίστεψε στη δικαιοσύνη των άλλων. Και την πρώτη που αποφάσισε να επιβάλει τη δική του…

Τιμή: € 10,90 € ● Σελίδες: 448 ● ΙSBN: 978-960-450-877-8 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 02040877

Το κυνήγι ενός αμύθητου θησαυρού. Ο αγώνας για την επιβίωση.
Το δεύτερο βιβλίο του σπουδαίου αφηγητή
στην επική σειρά της Αιγύπτου

Ο Έβδομος Πάπυρος
του Wilbur Smith

Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου 2022

Το επικό ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο συνεχίζεται! Μετά το #1 bestseller Ο Θεός Ποταμός, ο αξεπέραστος Wilbur Smith παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της διάσημης πολυδιαβασμένης σειράς του που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο. Ο Έβδομος Πάπυρος είναι «ένα εκπληκτικό κυνήγι θησαυρού… μια περιπέτεια ασταμάτητης δράσης» (Daily Express), ένα μυθιστόρημα με «ιδιοφυή πλοκή και συναρπαστική αφήγηση» (Daily Mail).
Είναι γεγονός πως καμιά «ανεμοθύελλα της ερήμου δεν θα μπορούσε να κάνει τις σελίδες να γυρίζουν πιο γρήγορα απ’ όσο η μαεστρία του Smith» (Independent on Sunday) και, ευτυχώς, όταν θα τελειώσετε την ανάγνωση δε θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για τη συνέχεια της ιστορίας. Γιατί τα επόμενα δύο βιβλία της σειράς, Οι Γιοι του Νείλου και Η Κατάρα του Νείλου, θα επανακυκλοφορήσουν τον Απρίλιο.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Έχει γραφτεί τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν. Απομεινάρι ενός κόσμου χαμένου στα βάθη της ιστορίας, ο έβδομος πάπυρος κρύβει το μυστικό ενός αμύθητου θησαυρού…

Ο αρχαιολόγος Ντουρέντ αλ Σίμα και η όμορφη γυναίκα του ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν τον τάφο της βασίλισσας Λοστρίς. Κι εκεί, σε μια μυστική κρύπτη, βρήκαν τα χειρόγραφα όπου ο πολυμήχανος Τάιτα κατέγραφε την ταφή του Φαραώ Μαμώς με όλα τα μυθικά του πλούτη.

Αλλά η ανακάλυψη αυτή θα στοιχίσει τη ζωή του Ντουρέντ, ο οποίος πέφτει θύμα αδίστακτων δολοφόνων που θέλουν να κλέψουν το μυστικό του θησαυρού. Συντετριμμένη από το θάνατο του άντρα της, η Ρόγιαν στρέφεται για βοήθεια στον διάσημο Άγγλο αρχαιολόγο Νίκολας Κουίντον-Χάρπερ.

Μαζί του βρίσκει το κουράγιο να συνεχίσει την έρευνα που σύντομα τους οδηγεί στην Αιθιοπία, στην αφιλόξενη και άγρια περιοχή του φαραγγιού Αμπάι, στον Γαλάζιο Νείλο. Εκεί, θα έρθουν πάλι αντιμέτωποι με τους ανθρώπους που σκότωσαν τον Ντουρέντ. Και το κυνήγι του θαμμένου θησαυρού θα μετατραπεί σ’ έναν αγώνα ζωής και θανάτου, καθώς ο έβδομος πάπυρος αποκαλύπτει ένα ένα τα μυστικά του…

Ο αξεπέραστος Wilbur Smith επιστρέφει για δεύτερη φορά στην αρχαία Αίγυπτο, μετά το #1 bestseller Ο Θεός Ποταμός, και μας προσφέρει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο πάθη, ίντριγκες, ανατροπές και ασταμάτητη δράση.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Στον Έβδομο Πάπυρο, όπως σε όλα τα μυθιστορήματα του Wilbur Smith, η πλοκή εξελίσσεται με συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές… Αντάξια συνέχεια του Θεού Ποταμού, αυτή η επική περιπέτεια κρατάει συνεπαρμένο τον αναγνώστη μέχρι την εκρηκτική της κορύφωση». – The Washington Post Book World

«Ένας καταξιωμένος συγγραφέας στην κορυφαία στιγμή του». – Kirkus Reviews

Τιμή: € 19,90 € ● Σελίδες: 696 ● ΙSBN: 978-960-620-438-8 ● Κωδ. Βιβλίου: 05170010