Οι ήσυχες πόλεις
κρύβουν μεγάλα μυστικά

Κενά Μνήμης
(Bad Memory)
της Lisa Gray

Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου

Κυκλοφορεί στις 7 Οκτωβρίου 2022

Το πρώτο βιβλίο της, το Αγνοούμενη (εκδόθηκε στη σειρά BELL Best Seller το 2021), χάρισε στιγμιαία παγκόσμια αναγνώριση στη Lisa Gray, καθώς έγινε #1 bestseller στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και δημοσιογράφους.

Το πολυαναμενόμενο Κενά Μνήμης είναι το δεύτερο βιβλίο της Gray με ηρωίδα την ντετέκτιβ Τζέσικα Σο, ένα ανατρεπτικό θρίλερ μυστηρίου που έρχεται για να καθιερώσει τη συγγραφέα και να την τοποθετήσει ψηλά στη λίστα με τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς της λογοτεχνίας του εγκλήματος.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η ιδιωτική ντετέκτιβ Τζέσικα Σο περνά τις μέρες της ήσυχα σε μια μικρή πόλη στην έρημο της Καλιφόρνιας, ερευνώντας απλές υποθέσεις. Όμως όταν μια παλιά κάτοικος της πόλης ζητά από την Τζέσικα να βοηθήσει την αδερφή της, τη Ρου Χάντερ –μια καταδικασμένη δολοφόνο που θα εκτελεστεί σε λίγες μέρες– η Τζέσικα δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η Ρου δε θυμάται τι συνέβη το βράδυ που βρέθηκαν νεκρά δύο παιδιά από το σχολείο της τριάντα χρόνια πριν, όμως όλη η πόλη τη θεωρεί ένοχη. Και ενώ η Τζέσικα ψάχνει για απαντήσεις, διαπιστώνει ότι οι φήμες δείχνουν προς μία κατεύθυνση αλλά τα στοιχεία προς μια άλλη, και κανείς δε θέλει να δει την αλήθεια. Στο μεταξύ, η Τζέσικα έχει την αίσθηση ότι κάποιος την παρακολουθεί –και τώρα περισσότερο από ποτέ, ξέρει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν.

Σκάβοντας βαθύτερα, ανακαλύπτει παλιά μυστικά στα πιο απίθανα μέρη –ακόμα και στους κόλπους της αστυνομίας. Όμως ο χρόνος πιέζει, και η Τζέσικα πρέπει να φτάσει γρήγορα στην αλήθεια –διαφορετικά τα κενά μνήμης της Ρου θα μπορούσαν να οδηγήσουν και τις δύο στο θάνατο.

Το Κενά Μνήμης, η δεύτερη καθηλωτική περιπέτεια της ντετέκτιβ Τζέσικα Σο μετά το #1 bestseller Αγνοούμενη, ήταν υποψήφιο για το βραβείο McIlvanney ως το καλύτερο crime βιβλίο της χρονιάς.

Τιμή: € 11,90 € ● Σελίδες: 344 ● ΙSBN: 978-960-507-164-6 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041164

Τέρμα τα ίου.
Αυτό το βιβλίο θα σε κάνει να λατρέψεις τη χημεία.
Αλήθεια!

Είναι ζήτημα χημ… ίου
του Βαγγέλη Νάστου

Κυκλοφορεί στις 7 Οκτωβρίου 2022

Αν αγαπάς τη χημεία, αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Αν ΔΕΝ αγαπάς τη χημεία, αυτό το βιβλίο είναι για σένα x 2! Γιατί, σκοπός της ζωής του Βαγγέλη Νάστου (χημικός στο επάγγελμα ο ίδιος –τι έκπληξη!) είναι να πείσει τον κόσμο πως η χημεία δεν είναι «ίου».

Η εκστρατεία ξεκίνησε με την ομώνυμη σελίδα στο Facebook (ο ίδιος αναφέρει πως η σελίδα αυτή στο μυαλό του «αποτελεί ένα μοσχοβολιστό αιθέριο έλαιο, ένα ανθεκτικό κράμα σπάνιων μετάλλων» –δικά του λόγια, δεν φταίμε εμείς) και κορυφώνεται (;) με το βιβλίο Είναι ζήτημα χημ…ίου: ένα μίγμα (κράμα; Πως το λένε στη χημεία; Τώρα τα μαθαίνουμε κι εμείς) λογοτεχνίας και απίστευτα χρήσιμων πληροφοριών που θα θες να κρατάς πάντα δίπλα σου.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η χημεία είναι παντού!
Αν το έχεις ξανακούσει αυτό, ήρθε η ώρα να σ’ το αποδείξουμε. Με τον πιο ωραίο, καθηλωτικό, αστείο και ξεχωριστό τρόπο.

Το βιβλίο αυτό ονειρεύεται να μετατρέψει το μοχθηρό και άδικο «ίου» που βγαίνει αυτόματα από το στόμα σου όταν ακούς τη λέξη «χημεία» σε ένα ζεστό, ολοφώτεινο
IU

Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, μια εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα σε τρομερά δηλητήρια αλλά και σε σιωπηλούς, απρόσμενους δολοφόνους.

Μια πολύτιμη συλλογή πληροφοριών για τον ακριβότερο καφέ του κόσμου και για τα άγνωστα συστατικά του κραγιόν, πάντα με κοινό παρονομαστή τη χημεία, που ήταν ανέκαθεν χαραγμένη στην ίδια μας την ύπαρξη.

Ποιο ζοφερό μυστικό κρύβουν οι μπανάνες, και μήπως η μεγαλύτερη πανδημία του 20ού αιώνα δεν είχε ως θύμα τον άνθρωπο; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας τσιμπήσει οχιά, τι όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια και τι άραγε όταν ερωτευόμαστε;

Μπορεί ένα δέντρο να μετατρέψει ένα ταξίδι αναψυχής σε απρόσμενο εφιάλτη; Και πόσα χρόνια θα ήσασταν διατεθειμένοι να περιμένετε για να δείτε ένα πείραμα να ολοκληρώνεται;

Στο κοντινό μέλλον τα φυτά θα λάμπουν, τα κινητά μας θα φορτίζονται με απίθανους τρόπους και ίσως ένα χρώμα να δώσει την οριστική λύση στις συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Διηγήματα αυτοτελή μα και με ενιαία πλοκή, ένα εκρηκτικό μείγμα αποτελούμενο από ίσες δόσεις λογοτεχνίας και χημείας, που οδηγούν σε ένα σχεδόν αυταπόδεικτο συμπέρασμα:

Η χημεία δεν είναι απλά μέρος της ζωής μας, η χημεία είναι η ίδια η ζωή!

Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 224 ● ΙSBN: 978-960-620-906-2 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170205

Οκτώβριος 2022

Θα χρειαστεί
να μιλήσεις σε κάποιον

O Ψυχοθεραπευτής
(The Therapist)
της B. A. Paris

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου
Κυκλοφορεί στις 7 Οκτωβρίου 2022

Η B.A. Paris γνωρίζει πολύ καλά το είδος του ψυχολογικού θρίλερ και αυτό το αποδεικνύουν όχι μόνο οι πωλήσεις των βιβλίων της, που έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε σαράντα γλώσσες, αλλά και οι φανατικοί αναγνώστες που την ακολουθούν πιστά από την πρώτη στιγμή –από το εκδοτικό φαινόμενο και παγκόσμιο bestseller που την καθιέρωσε, το Πίσω από κλειστές πόρτες.

Τώρα, η Paris επιστρέφει με μια απολαυστικά σκοτεινή ιστορία, ένα δυνατό και αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ, σπαρμένο με μυστικά, ψέματα, παράνοια και την αγχωτική κλειστοφοβία μιας αυστηρά κλειστής κοινότητας. Ο Ψυχοθεραπευτής διαδραματίζεται στο φαινομενικά ειδυλλιακό περιβάλλον ενός ακριβού προαστίου. Εκεί, οι προνομιούχοι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με μια μυστηριώδη υπόθεση φόνου. Και τότε όλα καταρρέουν, από τη μια στιγμή στην άλλη.

Για να μπορέσεις να επιβιώσεις θα χρειαστεί να μιλήσεις σε κάποιον…

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Όταν η Άλις και ο Λίο μετακομίζουν σ’ ένα πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι στον Κύκλο, ένα ιδιωτικό φυλασσόμενο συγκρότημα ακριβών μονοκατοικιών, νομίζουν ότι βρήκαν ακριβώς αυτό που ονειρεύονταν. Αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται…
Καθώς αρχίζει σιγά σιγά να γνωρίζει καλύτερα τους γείτονές της, η Άλις ανακαλύπτει ένα συγκλονιστικό, φρικτό μυστικό που σχετίζεται με το καινούργιο της σπίτι και αρχίζει να νιώθει μια ισχυρή σύνδεση με τη Νίνα, την ψυχοθεραπεύτρια που ζούσε εκεί πριν απ’ αυτούς.
Η επιθυμία της Άλις να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να μάθει τι συνέβη πριν από δύο χρόνια της γίνεται πραγματική εμμονή. Όμως κανένας δε θέλει να μιλήσει γι’ αυτό. Οι γείτονές της κρύβουν μυστικά και ο κόσμος τους δεν είναι τόσο τέλειος όσο δείχνει…
Η B. A. Paris, η συγγραφέας των bestseller των Sunday Times που έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, επιστρέφει σ’ αυτό που αγαπάει περισσότερο, τα δυνατά ψυχολογικά θρίλερ, με μια απολαυστικά σκοτεινή ιστορία μυστικών, ψεμάτων και ανατροπών.

Τιμή: € 17,70 € ● Σελίδες: 376 ● ΙSBN: 978-960-620-907-9 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170206