«Ο δρόμος για να ξεφεύγεις από τον φόβο σου περνάει μέσα από τον ίδιο τον φόβο».

Η 38χρονη Λίντα Κόνραντς είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας, η οποία όμως εδώ και 11 χρόνια μένει κλεισμένη στο σπίτι της με μόνη συντροφιά τον σκύλο της τον Μπουκόβσκι. Κοντά της βρίσκεται και η Σαρλότε, η γυναίκα που την βοηθάει στο σπίτι και κάνει τις εξωτερικές δουλειές. Δεν την επισκέπτεται κανείς, ούτε οι γονείς της, παρά μόνο ο Νόρμπερυ, ο εκδότης της, και αυτό ήδη για τους αναγνώστες προκαλεί ένα ερωτηματικό, κάνοντάς τους να δημιουργούν υποθέσεις, όπως ότι μπορεί να πάσχει από κάποια ασθένεια.
Ποια όμως είναι η αλήθεια;
Πριν από 11 χρόνια, ανοίγοντας με το κλειδί της, το σπίτι της αδελφής της Άννας, την βρήκε νεκρή με 7 μαχαιριές και το σοκ ήταν μεγάλο! Όμως ένοιωσε μια σκιά στην μπαλκονόπορτα και γυρίζοντας είδε ένα πρόσωπο. Για μια στιγμή κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο άγνωστος έφυγε τρέχοντας.

«… Θυμάμαι μια από τις πρώτες συζητήσεις με την ψυχοθεραπεύτριά μου, λίγο μετά τον θάνατο της Άννας. Η αστυνομία δεν είχε βρει κανένα ίχνος, το σκίτσο του δολοφόνου που έφτιαξαν με την βοήθειά μου ήταν άχρηστο, ακόμα κι εγώ θεωρούσα ότι δεν έμοιαζε και πολύ με τον άντρα που είχα δει. Όσο κι αν προσπαθούσα, όμως, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα περισσότερο… Θυμάμαι ότι είπα πως θα έδινα τα πάντα για να μάθω έστω τον λόγο. Όφειλα στην αδελφή μου τουλάχιστον αυτό. Τουλάχιστον αυτό…»

Αυτό το γιατί στοίχειωσε την Λίντα και σε συνδυασμό με τις υπόνοιες για την ενοχή της πήρε διαστάσεις εμμονής. Η πεποίθησή της για ό,τι είδε, η αμφιβολία ότι ακόμα και η ίδια μπορεί να έχει σκοτώσει την Άννα, την οδηγούν στον εγκλεισμό της όλα αυτά τα χρόνια. Οι κρίσεις πανικού επαναλαμβάνονταν κάθε φορά που έρχονταν στο μυαλό της οι εικόνες μα και κάθε φορά που άκουγε το τραγούδι των Beatles που έπαιζε την στιγμή που την βρήκε σκοτωμένη.
Κάποια στιγμή βλέποντας ειδήσεις στην τηλεόραση αναγνώρισε στα μάτια του παρουσιαστή τον δολοφόνο. Αγωνία την κατακλύζει για το ποιος θα την πιστέψει ύστερα από 11 χρόνια και με ποια στοιχεία; Και τότε παίρνει την μεγάλη απόφαση να γράψει ένα βιβλίο, περιγράφοντας τον θάνατο της αδελφής της, με απώτερο σκοπό να δώσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο που αναγνώρισε ως ύποπτο, στήνοντας έτσι «μια παγίδα» για να τον κάνει να ομολογήσει.
Το βιβλίο γράφτηκε και η συνέντευξη καταλήγει σε μια παρτίδα σκάκι για γερά νεύρα.
Είναι τελικά ο δημοσιογράφος ο δολοφόνος της αδελφής της ή είναι η ίδια Λίντα η οποία διέγραψε από την μνήμη της την σκηνή του φόνου; Υπήρξε ο «δολοφόνος» που «είδε» ή ήταν δημιούργημα της φαντασίας της; Ποιος σκότωσε την Άννα;
Ένα αληθινά συναρπαστικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές και με ένα απρόβλεπτο τέλος. Όλοι οι ήρωες που δημιούργησε η Μέλανι Ράαμπε είναι όχι μόνο δυνατοί και άρτια ψυχογραφημένοι, αλλά είναι και εξαιρετικά δοσμένος ο τρόπος που μας ανοίγουν την ψυχή τους, κάνοντάς μας κοινωνούς των σκέψεων και των αντιδράσεών τους, γραμμένο πότε σε πρωτοπρόσωπη και πότε σε τριτοπρόσωπη γραφή. Φυσικά και εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι φαίνεται εξαιρετική η μετάφραση της Γιώτας Λαγουδάκου στην γλώσσα μας, αφού έχουμε ένα άρτιο και άριστα κατανοητό κείμενο.
Είναι φανερό, πως μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης συναντά όχι μόνο τον φόβο, την ενοχή και την αγωνία, μα και την αδελφική σχέση, αυτήν την σχέση που είναι γεμάτη τόσο από αγάπη όσο και από ανταγωνισμό, και ακριβώς εδώ είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους στήνει η συγγραφέας αυτό το ευρηματικό – ψυχολογικό θρίλερ, προσφέροντας μια ιστορία με εξαιρετική πλοκή και με τόσο γρήγορη ροή που, με έναν ξέφρενο ρυθμό, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.
Ένα βιβλίο που δίκαια θα κυκλοφορήσει επίσης στις χώρες: Αυστραλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Κορέα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Τουρκία, Βρετανία, ΗΠΑ, όπως αναφέρουν οι εκδόσεις Καλέντη και που σύντομα ελπίζουμε την μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη από την TriStar Pictures που αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του μυθιστορήματος.

«Ένα μυστήριο τυλίγει τη ζωή της 38χρονης επιτυχημένης συγγραφέως μυθιστορημάτων Λίντα Κόνραντς. Στην πραγματικότητα όμως τη στοιχειώνει ένα τραγικό γεγονός από το παρελθόν. Ήταν εκείνη που είχε βρει το αιματοκυλισμένο πτώμα της αδελφής της, της Άννας, προλαβαίνοντας να δει φευγαλέα το πρόσωπο του δολοφόνου. Τραυματισμένη βαθύτατα από το ανεξιχνίαστο έγκλημα, μένει κλεισμένη στο σπίτι της για έντεκα ολόκληρα χρόνια, όταν ξαφνικά αναγνωρίζει στην τηλεόραση το πρόσωπο του δολοφόνου: είναι ο διάσημος δημοσιογράφος Βίκτορ Λέντσεν. Αποφασίζει να παγιδεύσει τον δολοφόνο γράφοντας ένα θρίλερ με την ιστορία της αδελφής της και επιδιώκοντας να αποσπάσει την ομολογία του μέσω μιας συνέντευξης μαζί του…»
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)