Ένα ακόμη δυνατό βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης, από την Ανίτα Μούρτζανι, τη συγγραφέα που έζησε μια επιθανάτια εμπειρία με απώτερο σκοπό της μέσα από αυτό το εγχειρίδιο, να μας συμβουλέψει και να μας μυήσει, στον κόσμο της ενσυναίσθησης, που δεν είναι άλλο από μια υπερδύναμη.

Μας προτρέπει προς την αναζήτηση της 6ης αίσθησης, που ακούει στο όνομα διαίσθηση, η οποία θα συνδράμει για να αντιληφθούμε μια αθέατη πλευρά του εαυτού μας. Μας παρέχει πολύτιμες συμβουλές για να πάψουμε να είμαστε θύματα, να μάθουμε να αφουγκραζόμαστε τον εσωτερικό μας κόσμο και τις πραγματικές μας ανάγκες, να αποκτήσουμε ισορροπημένη σχέση με τα μέσα ενημέρωσης που τείνουν να μας κατακλύσουν και να σταματήσουμε να νιώθουμε ενοχές, ενόσω φροντίζουμε το εγώ μας, γιατί μονάχα έτσι θα είμαστε σε θέση να φροντίσουμε και τους άλλους.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, ξέχειλο από παραδείγματα, ιστορίες, ασκήσεις και διαλογισμούς, που σκοπό τους έχουν να μας μάθουν να αντιμετωπίζουμε τη δυσκολία να λέμε ΟΧΙ όποτε το νιώθουμε, να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και σθένος τον φόβο της σύγκρουσης, να ακολουθούμε να βήματα που οδηγούν στην καρδιά μας χωρίς να ανησυχούμε για τη γνώμη των άλλων, να ικανοποιούμε τις όποιες ανάγκες μας στο έπακρο και να θωρακίζουμε με δυναμισμό και αγάπη τον εαυτό μας.

Επιπρόσθετα, στις σελίδες αυτού του αξιόλογου βιβλίου, θα βρούμε τεχνικές για να αναζητήσουμε έναν βαθύτερο λόγο ύπαρξης σε περίπτωση που τον έχουμε απωλέσει, να επιλέξουμε να περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που μας υποστηρίζουν, μας σέβονται και μας προσθέτουν τη θετική τους ενέργεια στην ήδη υπάρχουσα δική μας, να αντιληφθούμε την πραγματική φύση του χρήματος και να το απομυθοποιήσουμε επιτέλους, να μάθουμε επίσης να λαμβάνουμε την αγάπη από τις πηγές που απλόχερα μας προσφέρεται, να φροντίζουμε χωρίς ενοχές και τύψεις το σώμα μας και να εκφράζουμε τον αληθινό μας εαυτό χωρίς ταμπού και πρόσθετες μάσκες.

Η καθημερινή χρήση και η καταγραφή των σκέψεων μας σε ημερολόγιο, καθώς επίσης και οι πίνακες οραματισμού, είναι δύο ακόμη εργαλεία, ικανά να συμβάλλουν υποστηρικτικά στην προσωπική μας ανάπτυξη μέσω της οδού της ενσυναίσθησης και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, μιας και τα έχω εντάξει στην καθημερινότητά μου, ότι συμβάλλουν θετικά.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν τροφή για σκέψη, που επιδιώκουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να συνδράμουν στη βελτίωση των συνανθρώπων γύρω τους, αλλά και σε εκείνους που είναι διατεθειμένοι να μάθουν τον προσωπικό τους βαθμό ενσυναίσθησης και να εντρυφήσουν στην αξιοποίηση του νέου τους χαρακτηριστικού.

Σχεδόν από κάθε βιβλίο, επιλέγω να απομονώνω μια φράση που με εξέπληξε ευχάριστα, για να τη μοιραστώ μαζί σας. Η φράση που με δυσκολία επέλεξα, είναι η παρακάτω:

Να αγαπάς τον εαυτό σου, σαν να εξαρτάται απ’ αυτό η ζωή σου, επειδή πράγματι εξαρτάται!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.