Κρυσταλλοχώρα

Αγαπητοί φίλοι του agrinio-life.gr με αφορμή το Πάσχα και τα δώρα που πρέπει να κάνουμε στα βαφτιστήρια μας ή σε παιδιά φίλων και συγγενών που γιορτάζουν αυτές τις μέρες σκέφτηκα να γράψω και να σας παρουσιάσω ένα παιδικό βιβλίο.
Η συγγραφέας Δώρα Φώτου, μας ταξιδεύει παρέα με δυο αδερφάκια -τον Αντώνη και τη Μαρίνα- στην «Κρυσταλλοχώρα». Εκεί θα συναντήσουμε έναν πανέμορφο Πήγασο που μιλάει με ανθρώπινη φωνή, μονόκερους και τους νεραϊδανθρώπους, κατοίκους της «Κρυσταλλοχώρας». Τα δυο παιδιά θα προφέρουν στους νεραϊδανθρώπους τη βοήθειά τους, ζώντας μια μοναδική και αξέχαστη περιπέτεια σε μια μαγική χώρα που τα πάντα είναι φτιαγμένα από κρυστάλλους.
Γραμμένο με όμορφα λόγια και κατανοητά νοήματα, το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά μεγαλύτερα των τεσσάρων ετών. Μάλιστα για παιδιά που έχουν κατακτήσει το μηχανισμό της ανάγνωσης, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξάσκηση των γνώσεών τους.
Μετά το τέλος της ιστορίας ακολουθούν δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά (ζωγραφική, μαγική εικόνα, κρυπτόλεξο, λαβύρινθος). Το κείμενο ντύνει εξαιρετικά, η επιμελημένη εικονογράφηση.
Η όλη έκδοση, από το εξώφυλλο μέχρι την τελευταία σελίδα, είναι καλαίσθητη και ιδιαίτερα προσεγμένη. Αξίζει λοιπόν, αντί άλλου δώρου, να προτιμήσετε ένα βιβλίο. Επιλέξτε την «Κρυσταλλοχώρα» για τα παιδιά που αγαπάτε, πιστεύω δεν θα το μετανιώσετε.
(Το λέω κρίνοντας από τα σχόλια των δικών μου παιδιών – 7 & 5,5ετών – που το διαβάσαμε παρέα.)

Καλό Πάσχα,
Ευθυμία Σκαπέτη, Τρίκαλα

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη», στη σειρά «Οι πρώτες μου ιστορίες». Στην ίδια σειρά ανήκει και το πρώτο βιβλίο της Δώρας Φώτου «Το μυστικό της Κατερίνας» που επίσης αξίζει να διαβαστεί.

paidiko-vivlio-h-krustalloxwra-dwra-fwtou

Περιγραφή του βιβλίου

Ο Αντώνης και η Μαρίνα είναι δύο αδέρφια που μένουν κοντά σε ένα λιβάδι μαζί με τους γονείς τους. Μια μέρα καθώς παίζουν στο λιβάδι, ανακαλύπτουν ένα μαγικό κουτί. Σε ποιες περιπέτειες θα τους οδηγήσει το κουτί; Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να γυρίσουν στο σπίτι τους ασφαλή;