Ο κεντρικός ήρωας του παραμυθιού Τζο, της Αικατερίνης Γεργατσούλη, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας υπάρχει στο τέλος του άρθρου, έχει ανεπτυγμένη φαντασία, όπως όλα τα παιδιά άλλωστε. Αγαπά τον κολλητό του φίλο και του λείπει όταν δεν πάει στο σχολείο, με αποτέλεσμα να είναι αφηρημένος και μελαγχολικός.
Ο Τζο με τη φαντασία του, πλάθει όμορφες ιστορίες για παιδιά, διασκεδαστικές, δελεαστικές και γεμάτες σοκολάτα!
Ένα παραμύθι που στις λίγες σελίδες του, θα καταφέρει να υμνήσει την οικογενειακή θαλπωρή, την αμέριστη αγάπη της μαμάς προς τα παιδιά της, τα αποτελέσματα των άστοχων πράξεων μας, την υποχρέωση που έχουν οι μαθητές για τα μαθήματά τους και φυσικά την παιδική φαντασία που ξεχειλίζει από μέσα τους, που πηγάζει από την αμόλυντη καρδιά τους και δημιουργεί εικόνες, παραστάσεις και σκηνές αστείες, χαρούμενες και σπαρταριστές, που ξεχειλίζουν λαχταριστή σοκολάτα, το γλύκισμα που λατρεύουν μικρούς αλλά ας μη γελιόμαστε και μεγάλοι!!!


Το γλύκισμα που τους κάνει να νιώθουν χαρά και ευτυχία, το γλύκισμα που τους ξετρελαίνει και γεύονται με περίσσεια ευχαρίστηση, δεν είναι άλλο από τη σοκολάτα που το περιμένουν με καρτερικότητα και ανυπομονησία. Το παραμύθι λοιπόν της Αικατερίνης Γεργατσούλη, ξεχειλίζει σοκολάτα και τα σάλια των μικρών τρέχουν χωρίς σταματημό!
Είναι εποικοδομητικό να οξύνεται η φαντασία των παιδιών, γιατί με αυτόν τον τρόπο διευρύνεται ο τρόπος σκέψης τους και θεωρώ χρέος μας να μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας αυτές τις φανταστικές σκηνές που πλάθουν, τόσο για να αποκτήσουμε μαζί τους όμορφες αναμνήσεις όσο και για να τα ενθαρρύνουμε να καλπάζουν σε κόσμους όμορφους και φαντασμαγορικούς.
Να είστε προετοιμασμένοι, γιατί μετά το παραμύθι σίγουρα θα ζητήσουν να γευτούν έστω και ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας και νομίζω ότι το αξίζουν!
Το παραμύθι είναι γραμμένο στα αγγλικά και στα ελληνικά, έτσι ώστε να εξασκηθούν οι μικροί αναγνώστες και την εικονογράφηση υπογράφει ο Μιχάλης Χρήστος Δενεξάς.

Η Αικατερίνη Σκούρτα Γεργατσούλη, γεννήθηκε στην Αθήνα, είχε πολύ όμορφα παιδικά χρόνια και μετανάστευσε στις ΗΠΑ με την οικογένειά της σε ηλικία 15 χρονών. Σπούδασε την Αγγλική γλώσσα στο Mitchell College Conn. Μετά από 8 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ασχολήθηκε με την ίδρυση Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών. Δίδαξε Αγγλικά για 30 και πλέον χρόνια.
Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο, ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και όχι μόνο.
Πήρε μαθήματα Δημιουργικής Γραφής κοντά στον συγγραφέα βιβλίων και θεατρικών έργων, κ. Δημήτριο Βαρβαρήγο, από τον οποίο έλαβε Βεβαίωση Παρακολούθησης Μαθημάτων. Η συγγραφέας έχει εκδώσει δύο αληθινές ιστορίες, τη «Λάικα» και το «Ταξίδι με το κάρο».
Η συγγραφέας απολαμβάνει τη Δημιουργική Γραφή με ζήλο και έρωτα, πράγμα που την κρατά ζωντανή, νέα, γεμάτη από ανθρώπινα συναισθήματα, υλικό απαραίτητο για μια όμορφη ζωή.
Έχει πάρει το 1ο Δίπλωμα Κλασσικού Μπαλέτου σε νεαρή ηλικία, μιας και ο χορός ήταν και είναι η πρώτη της αγάπη. Λατρεύει και σέβεται τα ζώα, πιστεύει δε ακράδαντα ότι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, δίνοντας την αγάπη τους ανιδιοτελώς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ.