Το βιβλίο του Τάσου Κοντογιαννίδη, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, με εντυπωσίασε ευχάριστα. Αρκετά δομημένο, εμπεριστατωμένο, πλούσιο σε φωτογραφικό υλικό και σε πληροφορίες καταξιωμένων προσωπικοτήτων που κατέχουν μια θέση στο κάδρο της ιστορίας μας.
Άγνωστες για πολλούς λεπτομέρειες που αξίζει τον κόπο να διαβάσουμε, μικρά κεφάλαια που δίνουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε τη δική μας πορεία ανάγνωσης και πιστέψτε με, ξεφυλλίζοντας και μόνο το βιβλίο, μια έλξη σε κρατά σε τροχιά μαζί του, τόση που δε θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου.
Επιγραμματικά θα σας αναφέρω κάποια κομβικά σημεία που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μου και ξεχώρισαν το καθένα για διαφορετικό λόγο.
Η Μαρία Γκιουλμπαχάρ, το νερό που προσφέρει στον Μωάμεθ Β και η παραχώρησή της από τον τελευταίο στον γιο του Βαγιαζήτ,
η κυρά – Φροσύνη, ο εραστής της Μουχτάρ, το σμαραγδένιο δαχτυλίδι και η τιμωρία της από τον Αλή Πασά, διότι επέλεξε αντί αυτού, τον γιο του,
η Αγγελική Νίκλη μητέρα του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και η πολύκροτη ζωή της,
η Θηρεσία ή Τερέζα Μακρή, η χαρακτηριστικά λεγόμενη «κόρη της Αθήνας» που σε ηλικία μόλις 15 ετών, έκλεψε την καρδιά του λόρδου Βύρωνα,
η Μαρκησία Πουιζεράν, η σχέση της με τον Ιωάννη Κωλέττη και η εξώγαμη κόρη τους,
ο Λουδοβίκος Α της Βαυαρίας και η Ελένη Σέντλμαϊρ,
η Ρόζα Μπότσαρη και η χορεύτρια Λόλα Μόντεζ,
ο έρωτας της επανάστασης που προκάλεσε αντιδράσεις, ανάμεσα στον Δημήτριο Υψηλάντη και την εμβληματική Μαντώ Μαυρογένους,
η προκλητική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ρίτα Μπάσσο που δείχνει τις γάμπες της, απλώνει τα δίχτυα της και «φυλακίζει» τον αγωνιστή της επανάστασης Ανδρέα Λόντο,
η Αγγλίδα Κοντέσα Τζένη που έκανε 8 γάμους, όπου δύο από του συζύγους της ήταν Έλληνες,
ο ποιητής Γεώργιος Βιζυηνός και ο έρωτας με τη νεαρή Μπετίνα που του στέρησε το μυαλό του,
αλλά και μια διάσημη θεατρίνα που κονταροχτυπιέται με μια διάσημη συγγραφέα για την αποκλειστικότητα στην καρδιά του Ίωνα Δραγούμη, είναι όλα όσα ξεχώρισα από το βιβλίο.

Ποιος έστειλε 100 ερωτικές επιστολές;
Μέχρι πού μπόρεσε να φτάσει η Καίτη Χατζοπούλου για τον έρωτα;
Ποιον ερωτεύτηκε η Σοφία Αφεντάκη, γνωστή σε όλους ως η κοιμωμένη του Γιαννούλη Χαλεπά;
Πώς κατέληξε η ερωτική ιστορία του Μιμίκου και της Μαίρης;
Ποιο διάσημοι ηθοποιοί, από άσπονδοι εχθροί, κατέληξαν να γίνουν αχώριστοι;

Έρωτες, ίντριγκες, αυτοκτονίες, πόθοι, όνειρα, ταξίδια, διασημότητες, άδοξες καταλήξεις και μη, είναι μερικά από τα πολλά που φιλοξενεί στους κόλπους του το βιβλίο του Τάσου Κοντογιαννίδη, ένα βιβλίο από το οποίο δε θα μπορούσε να λείπει ο Αριστοτέλης Ωνάσης που τη ζωή του, πέραν από το χρήμα και τις οικογενειακές απωλέσεις, σημάδεψαν διάσημες γυναίκες, όπως η Τίνα Λιβανού, η Μαρία Κάλλας και η Τζάκι Κένεντι.
Την αυλαία ρίχνει η σχέση της βαρύγδουπης ηθοποιού Κυβέλης Ανδριανού, με τον πολιτικό Γεώργιο Παπανδρέου, που σχολιάστηκε, δοκιμάστηκε και άντεξε στον χρόνο.

Ο Τάσος Κοντογιαννίδης γεννήθηκε στο ακριτικό χωριό Κομνηνά Ξάνθης. Τελείωσε το Γυμνάσιο Σταυρουπόλεως Ξάνθης, σπούδασε στην Πάντειο και τη Νομική στην Αθήνα, και παρακολούθησε σεμινάρια δημοσιογραφίας με δάσκαλο τον Σπύρο Μελά στην Αθήνα και στις ΗΠΑ. Τιμήθηκε με βραβεία και επαίνους από την Ακαδημία Αθηνών, το Δημοσιογραφικό Ίδρυμα Μπότση, την «Εστία» Νέας Σμύρνης και τη Γερμανική Ραδιοφωνία «Ντόι­τσε Βέλε» για διάφορες εργασίες του. Τιμήθηκε, επίσης, από τον Δήμο Ξάνθης το 2016 με το χρυσό μετάλλιο της πόλεως «για την προσφορά του στην κοινωνία και στον άνθρωπο».
Εργάστηκε ως ρεπόρτερ σε πολλές μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες, περιο­δικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς (Αθήνα 984, ΕΡΤ) και στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega Channel», καθώς και ως ανταποκριτής σε μεγάλες εφημερίδες της επαρχίας και ελληνικές στη Νέα Υόρκη. Πραγματοποίησε, επίσης, πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό. Διάφορα ιστορικά του αφιερώματα, που προβλήθηκαν από το «Mega Channel», έτυχαν μεγάλης επιτυχίας με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέα­σης.
Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και από το 2003, στο σχολείο όπου φοίτησε, προσφέρει κάθε χρόνο μεγάλα χρηματικά ποσά στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ, στους πρώτους όλων των τάξεων και στους αριστούχους.
Έχει γράψει δεκαπέντε ιστορικά και πολιτικά βιβλία. Δύο από αυτά, Η απαγωγή της Τασούλας και Το έγκλημα στου Χαροκόπου, έγιναν μπεστ σέλερ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, θα βρείτε εδώ.