Μπορεί στο βιβλίο η Νόρα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, την πλαισιώνουν εξίσου σημαντικοί ήρωες που όλοι μαζί δημιουργούν ένα πολύκροτο συνονθύλευμα, ένα βιβλίο με χαρακτήρα αφύπνισης που ξεχειλίζει ζωή και ελευθερία.
Ο επικήδειος λόγος μιας κόρης προς τον πατέρα της, μια φωτογραφική μηχανή Nikon που απαθανατίζει τη φυσική εικόνα ενός 5χρονου προσφυγόπουλου, ο ανασφαλής Φοίβος που επιθυμεί να δημιουργήσει οικογένεια με την απλή και άμεση δημοσιογράφο Νόρα και ο Πατούσας που θέλει συνεχώς να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του, είναι σημεία της έναρξης του βιβλίου, ενός βιβλίου με μικρά και προσιτά κεφάλαια που στόχο τους έχουν να γνωρίσουμε τους ήρωες αλλά και την ιδιοσυγκρασία τους. Στη συνέχεια θα αποτελέσουν κομμάτια ενός τρισδιάστατου παζλ πολλών κομματιών, τα οποία όταν τοποθετηθούν στη σωστή θέση, θα αποκαλυφτεί μια ανεκτίμητης αξίας εικόνα.

αν τα μυστικά ήταν αντικείμενο θα ήταν σίγουρα κουβάρι νήματος

Μια κρυοσυντήρηση ωαρίων που μένει στο σκοτάδι, ένας κοινή συνεναίσει χωρισμός μετά από 5 χρόνια σχέσης που διαλύει, ένα απρόσκλητος καρκίνος που χτυπά την πόρτα της ζωής της Νταίζης, ο ‘ διασώστης ’ Αλέξανδρος και η τυχαία γνωριμία στην καντίνα ενός πλοίου, αλλά και ο αποχωρισμός από τα ξανθά μακριά μαλλιά, συγκινούν τον αναγνώστη.
Η ιστορία προχωρά, ο αναγνώστης σκιαγραφεί τα πορτραίτα των ηρώων και η Νόρα είναι έτοιμη να καλύψει ένα ρεπορτάζ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επικίνδυνο. Η συνέχεια κάνει λόγο για τον αλυσοδεμένο ελέφαντα του Μπουκάι, μια συζήτηση μητέρας με κόρη νοερά, που απέχει έτη φωτός ή και όχι, ένα χειρουργείο καμουφλαρισμένο σε spa, μια γυναίκα που δεν επιθυμεί να διαγράφει από τη ζωή της ανθρώπους αλλά και τον Θωμά που απέκτησε ανέλπιστα μια κόρη μετά τη συνταξιοδότησή του.

όταν καταφέρεις ένα τραύμα στην καρδιά κάποιου που αγαπάς δεν επουλώνεται ποτέ

Ένα βότσαλο που φέρει επάνω του στοιχεία συνάντησης, ένα κρυμμένο μυστικό που βγαίνει στο φως, ένας αριθμός κινητού με ένα ψηφίο σε λάθος θέση, ένας μουσαφίρης που θα αλλάξει ρότα στη ψυχολογία της Νόρας, ο Αλέξανδρος που με υπομονή και επιμονή θα διεκδικήσει κομμάτια της ζωής της και η γλυκύτατη γιαγιά Υακίνθη που με περίσσεια χάρη εξιστορεί τον βίο του Αγίου της Συγγνώμης, δίνουν το δικό τους στίγμα στην ιστορία και τροφοδοτούν τον αναγνώστη με αγωνία για την εξέλιξή της που οδεύει προς το τέλος της.

στις επιλογές δεν υπάρχουν όρια. Κι όταν η ζωή υψώνει τείχη μπροστά σας, ανεβείτε τα. Κοιτάξτε τη θέα και επιλέξτε διαδρομή


Ακολουθεί μια ακροδεξιά οργάνωση, η αγνή ψυχική επαφή ανάμεσα στον Θωμά και τη Νόρα, ένα απρόσμενο τροχαίο ατύχημα γεμάτο ευτράπελες καταστάσεις, ένα ταξίδι στην πόλη του Φωτός, ένα γράμμα γεμάτο πόθο, συναίσθημα αλλά και αλήθειες, τα κοντινά πλάνα των πράσινων ματιών και ένα δαχτυλίδι που εμπνέει και υπόσχεται ελευθερία, που θα κλείσουν την αυλαία με τον πιο όμορφο τρόπο.
Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση που μου κίνησε το ενδιαφέρον για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Σπυριδούλας Κορακιανίτη, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
…οι αναμνήσεις μένουν ζωντανές στις σκέψεις μας όσο το επιθυμούμε. Αν μια εμπειρία αξίζει, η ανάμνηση κλειδώνεται στο μυαλό και δεν χρειάζεται καμιά φωτογραφία για να σου θυμίσει πως ένιωσες…

Διάβασα ένα πολύ τρυφερό βιβλίο, διδακτικό και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το περίμενα. Με ξάφνιασε ευχάριστα, μου πρόσφερε πλούσια τροφή για σκέψη και την ευχαρίστηση μιας αξιόλογης ανάγνωσης.
Χαρακτήρες ηρώων που διστάζουν, άλλοι που νιώθουν ανασφάλειες, μητέρες παράδειγμα προς μίμηση, πνευματικοί πατέρες που συγκινούν και νέοι που λοξοδρόμησαν, αποτελούν φωτεινά παραδείγματα μοιράζοντας τις εμπειρίες τους μαζί μας. Η σοφία μιας γιαγιάς, η αγάπη μια κόρης, ο θυμός ενός αδερφού που θέλει να προστατέψει και λάθη που αδημονούν για συγχώρεση θα σας κρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης αμείωτο το ενδιαφέρον και σίγουρα μετά την ολοκλήρωσή του θα δείτε λίγο διαφορετικά τον κόσμο γύρω σας.

Η Σπυριδούλα Κορακιανίτη γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σε ηλικία 10 ετών μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών της, τη Ζάκυνθο, όπου ζει έως και σήμερα. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται στον ασφαλιστικό κλάδο. Αν και η συγγραφή υπάρχει στη ζωή της από τα παιδικά της χρόνια, δεν σκέφτηκε ποτέ την έκδοση των έργων της.
Η δεκάχρονη Αγγελική, όμως και ο οχτάχρονος Κωνσταντίνος είχαν άλλα σχέδια. Το πρώτο έργο της δημοσιεύτηκε μετά από προτροπή των παιδιών της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια.